reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowania czas start - czyli Marcowe ⏸ kreseczki 😅❤

reklama
Unieśli osób tak się sprawdza, ale bywa różnie. Nie jest powiedziane ze peak wystąpi zawsze o tej samej porze. Ja bym to potraktowała jako pozytyw.

U niektórych wzrost LH nie jest aż tak duży, żeby odbarwić tak mocno kreskę, u niektórych w ogóle testy nie działają. To musisz sprawdzić sama na sobie.

Co do plamien - na długo przed @ plamisz? Ja dość sporo, mimo, ze mam dobry poziom proga 7-8dpo to jednak plamie, zapewne za wolny przyrost lub zbyt duże wahania (nie sprawdzałam co drugi dzień) - na plamienia od gina dostałam luteinę i jak ręka odjął, u mnie winowajca plamien był właśnie progesteron. Ale przyczyny miga być różne. Ja bym poszła do ginekologa zamiast robić proga [emoji6]
Mialam teleporade, jakiś debil lekarz się trafił i ogólnie "Po poronieniu tak może byc, nie trzeba nic badac..." Pójdę do mojej z wynikami badań od razu, pewnie też da progesteron a plamie jakieś 4dni przed @ czyli od około 22dc.

Mialam teleporade, jakiś debil lekarz się trafił i ogólnie "Po poronieniu tak może byc, nie trzeba nic badac..." Pójdę do mojej z wynikami badań od razu, pewnie też da progesteron a plamie jakieś 4dni przed @ czyli od około 22dc.

Kiedyś tez plamilam 3-4 dni przed @ i rzeczywiście wtedy gin nic nie mówił, ale wtedy tez nie starałam się o dziecko. Od ubiegłego roku zaczęłam plamić 6-7 dni przed @, a obecnie w zasadzie od momentu owulacji. Jeden gin to zbagatelizował, ale drugi podjął działania. Ja bym wolała to sprawdzić, szczególnie jeśli jesteś po poronieniu - jasne, może to nic takiego, ale ja bym sprawdziła, a nie stawiała puste hipotezy.

reklama
Do góry