reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowania czas start - czyli Marcowe ⏸ kreseczki 😅❤

Cieszę się 🥰Robię sobie nadzieje ale chyba niepotrzebnie , mówiłam sobie ze nastawie się na dwie opcje , ale nie umiem jakoś sobie powiedzieć ze trudno nie będzie to nie będzie , jest strasznie ciężko zaraz 10 cykl , wyniki Ok lekarz w klinice mówi ze narazie nie będzie inseminacji bo są szanse naturalnie , ja już nie wiem co się dzieje . Poczekam jeszcze jak nie dostanę do 30 dnia to znowu zrobię test
10cykl to jeszcze nie tak długo. W takich przypadkach lepiej z testem czekać do tego 14dpo. Wtedy już wiadomo przy potwierdzonej owulacji. I zawsze to mniej stresu i zastanawiania.

reklama
10cykl to jeszcze nie tak długo. W takich przypadkach lepiej z testem czekać do tego 14dpo. Wtedy już wiadomo przy potwierdzonej owulacji. I zawsze to mniej stresu i zastanawiania.
Dla mnie to 10 miesięcy to już wystarczająco 🥺 tak mogłam poczekać nie wytrzymałam liczyłam na niespodziankę w dzień kobiet 🥺niestety , zobaczę , narazie czekam do okresu zawsze mam cykl 28 dni dzisiaj jeszcze nie dostałam , a tez mam jakiś śluz dziwny bo gesty biały trochę czasem żółty dziwne to wszystko

Dla mnie to 10 miesięcy to już wystarczająco [emoji3064] tak mogłam poczekać nie wytrzymałam liczyłam na niespodziankę w dzień kobiet [emoji3064]niestety , zobaczę , narazie czekam do okresu zawsze mam cykl 28 dni dzisiaj jeszcze nie dostałam , a tez mam jakiś śluz dziwny bo gesty biały trochę czasem żółty dziwne to wszystko

Każdej z nas się dłuży, nieważne czy 3 miesiące czy 3 lata [emoji6] każda by chciała, to naturalne, w końcu staramy się zajść w ciąże celowo [emoji13] przy tak dlugich staraniach napewno już nabrałas doświadczenia co warto a co nie warto robić, jak myśleć, pewnie zaczęłaś już jakaś diagnostykę (wybacz, nie pamietam, bardzo wiele nowych osób się pojawiło w tym roku). Trzeba mieć nadzieje i próbować dalej, ale bezpiecznie psychicznie jest nie zakładać ze teraz napewno się uda, żeby uniknąć właśnie takiego rozczarowania jakie przechodzisz. Spokojnie, będzie dobrze.

A taki śluz jaki masz nie jest niczym nadzyczajnym, wiele dziewczyn w 2 fazie cyklu ma właśnie taki gesty [emoji6]

Każdej z nas się dłuży, nieważne czy 3 miesiące czy 3 lata [emoji6] każda by chciała, to naturalne, w końcu staramy się zajść w ciąże celowo [emoji13] przy tak dlugich staraniach napewno już nabrałas doświadczenia co warto a co nie warto robić, jak myśleć, pewnie zaczęłaś już jakaś diagnostykę (wybacz, nie pamietam, bardzo wiele nowych osób się pojawiło w tym roku). Trzeba mieć nadzieje i próbować dalej, ale bezpiecznie psychicznie jest nie zakładać ze teraz napewno się uda, żeby uniknąć właśnie takiego rozczarowania jakie przechodzisz. Spokojnie, będzie dobrze.

A taki śluz jaki masz nie jest niczym nadzyczajnym, wiele dziewczyn w 2 fazie cyklu ma właśnie taki gesty [emoji6]
Właśnie mój lekarz skierował nas do kliniki niepłodności , tam powiedział nam Dr na podstawie wyników nasienia i moich , ze możemy zajść naturalnie wiec proszę się starać , No ja jeszcze poczekam . Jak nie to już trudno dochodzi do mnie właśnie to ze znowu nici

Właśnie mój lekarz skierował nas do kliniki niepłodności , tam powiedział nam Dr na podstawie wyników nasienia i moich , ze możemy zajść naturalnie wiec proszę się starać , No ja jeszcze poczekam . Jak nie to już trudno dochodzi do mnie właśnie to ze znowu nici

Nie wiem ile masz lat, ale jeśli jesteś młoda i oboje z partnerem macie dobre wyniki i nie macie innych przewlekłych schorzeń lub macie je pod kontrola to faktycznie może kluczem będzie podejście psychiczne do sprawy. Pamiętaj, ze statystyki są jakie są, u zdrowych par szansa na poczęcie w najlepszym momencie w cyklu to tylko 30%, niby 85% par zachodzi w ciąże w pierwszym roku starań. Wiem, to tylko statystyki, ale jakiś tam obraz sprawy dają. Jasne, koleżanki wokół mnie nie starały się tyle co ja, ale z drugiej strony tu na forum jest cała masa dziewczyn starających się duuuuuzo dłużej niż ja, wielu z nich w końcu się udało [emoji3526] nam tez się uda. Tylko spokojnie, wyluzuj, zajmij się sobą w międzyczasie, nie myśl o tym tyle. Będzie dobrze, zobaczysz.

Nie wiem ile masz lat, ale jeśli jesteś młoda i oboje z partnerem macie dobre wyniki i nie macie innych przewlekłych schorzeń lub macie je pod kontrola to faktycznie może kluczem będzie podejście psychiczne do sprawy. Pamiętaj, ze statystyki są jakie są, u zdrowych par szansa na poczęcie w najlepszym momencie w cyklu to tylko 30%, niby 85% par zachodzi w ciąże w pierwszym roku starań. Wiem, to tylko statystyki, ale jakiś tam obraz sprawy dają. Jasne, koleżanki wokół mnie nie starały się tyle co ja, ale z drugiej strony tu na forum jest cała masa dziewczyn starających się duuuuuzo dłużej niż ja, wielu z nich w końcu się udało [emoji3526] nam tez się uda. Tylko spokojnie, wyluzuj, zajmij się sobą w międzyczasie, nie myśl o tym tyle. Będzie dobrze, zobaczysz.
Ja 30 mąż ma 36 już mam dziecko 10 i 8 lat teraz chcielibyśmy wspólne i nie wychodzi , wiem ze statystyki to samo mówił nam lekarz , miałam już z 3 cykle takie ze nic nie liczyłam odpuściłam będzie co będzie ale teras po cło znowu miałam nadzieje i się nakręciłam strasznie , bo lekarz zobaczył 2 pecherzyki i progesteron wyszedł wysoki . No nic trudno , dziękuje ze poświęcasz swój czas

Ja powinnam mieć dzisiaj @ ale na razie nie ma objawów poza bólem piersi wczoraj robiłam test i wydaje mi się że wyszła bardzo bardzo blada kreska

Załączniki

• IMG_20210307_134617.jpg
    IMG_20210307_134617.jpg
    251,8 KB · Wyświetleń: 183
reklama
Do góry