reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowania czas start - czyli Marcowe ⏸ kreseczki 😅❤

reklama
Jedna Pani napisała bardzo mądre słowa "kto jest bez winny niech pierwszy rzuci kamien" Więc? Która zrobi to pierwsza?
Ja nie

SPRÓBUJE zmienić temat. Cześć z was wie, ze testów nie robię bo nie mogę, ale betę robię. Nie pisałam się w termin bo wahałam się czy będę robić w poniedziałek czy dziś. Zrobiłam dziś. Niestety standardowo - negatywna [emoji16] w marcu już chyba nie zdążę drugi raz zatestowac [emoji85] może rzutem na taśmę, zobaczymy kiedy @ przyjdzie i kiedy owu będzie, ale trzymam kciuki za zapisane dziewczyny, kibicuje i czekam na szczęśliwe zakończenia [emoji3590]

SPRÓBUJE zmienić temat. Cześć z was wie, ze testów nie robię bo nie mogę, ale betę robię. Nie pisałam się w termin bo wahałam się czy będę robić w poniedziałek czy dziś. Zrobiłam dziś. Niestety standardowo - negatywna [emoji16] w marcu już chyba nie zdążę drugi raz zatestowac [emoji85] może rzutem na taśmę, zobaczymy kiedy @ przyjdzie i kiedy owu będzie, ale trzymam kciuki za zapisane dziewczyny, kibicuje i czekam na szczęśliwe zakończenia [emoji3590]
To ja razem z Tobą będę na tę taśmę rzucać :)

To ja razem z Tobą będę na tę taśmę rzucać :)

Zdążysz? Bo jak sobie tak kalkuluje, ze @ dostanę 6-7go, owu byłaby może 21-23 to dupa, jednak nie zdaze. Nawet jakby owu była szybciej, to pewnie nie wcześniej niż 20go, a lutke mam brać minimum 12 dni wiec kurła No nie zdaze [emoji23] chyba ze zatestuje dla zabawy ostatniego marca [emoji23] ale tylko pod warunkiem jeśli owu będzie szybciej [emoji2955] bez sensu. Zmarnowałam marzec [emoji24][emoji23]

Zdążysz? Bo jak sobie tak kalkuluje, ze @ dostanę 6-7go, owu byłaby może 21-23 to dupa, jednak nie zdaze. Nawet jakby owu była szybciej, to pewnie nie wcześniej niż 20go, a lutke mam brać minimum 12 dni wiec kurła No nie zdaze [emoji23] chyba ze zatestuje dla zabawy ostatniego marca [emoji23] ale tylko pod warunkiem jeśli owu będzie szybciej [emoji2955] bez sensu. Zmarnowałam marzec [emoji24][emoji23]
Zależy kiedy będzie owu, bo jak 16.03 to zdążę a jak 17 to nie 😅

OMG dziewczyny, po co się tak obrażacie?

Z własnego doświadczenia, owulacja może się przesunąć i pozytywny test wyjść o kilka dni wcześniej niż w terminie @. I nie mówię tu tylko o sytuacjach, gdy są nieregularne cykle, ale gdy do tej pory były jak w zegarku. Sama jestem tego przykladem - test pozytywny już w 20 dc, czyli aż tydzień przed.

I niby dlaczego dziewczyny nie mogą testować wcześniej i dzielić się wrażeniami? I nawet rozczarowaniem, że test wyszedł negatywny, bo zrobiły go za wcześnie?

Gdzie niby jest napisane, że tego nie wolno robić?

Straszne jest to, co wypisujecie. Internet daje wam moc. Niestety zamiast kulturalnie się wspierać, to kilka z was zrobiła z tego wątku niezłe bajorko do wyrzucania negatywnych emocji i swoich frustracji.

Mówię temu stanowczo dość @aniaslu
"I niby dlaczego dziewczyny nie mogą testować wcześniej i dzielić się wrażeniami? I nawet rozczarowaniem, że test wyszedł negatywny, bo zrobiły go za wcześnie?"

Oczywiście, że mogą testować. A co do dzielenia się wrażeniami z testowania np 2-4-6dpo to "nie mogą" może dlatego, że to nie jest temat na tę grupę i jej po prostu nie dotyczy?
Czytajmy proszę ze zrozumieniem czego dotyczy powyższa grupa.
O kreskach piszmy na grupie z kreskami.
O ciąży piszmy na grupie z ciąża.
O staraniach i testowaniach piszmy na stronie ze staraniami i testowaniem.
To tak jakby ktoś na staraczkach pisał jak to super było na wizycie u ginekologa bo widział swoje dziecko i juz wie, że to będzie dziewczynka....

Czy to naprawde tak ciężko zrozumieć i się tego trzymać?
Przecież każdy z was może założyć nowy wątek i sobie nim rządzić do woli. Na ch.j robić tutaj zamieszanie.

Długo nie trzeba było czekać żeby ktoś się zgodził z tym co napisałam.
Nie pamiętam nicku, ale ktoś tu wcześniej napisał, że wszedł żeby zobaczyć co z kreskami, kto ujrzał kto nie, a tu 30 stron biadolenia smerfetki.
Ludzie, proszę ogarnijcie się...
Ja jestem spokojna, zawsze przechodzę obok sprzeczek na luzie, ale to co się tutaj wyprawia to przychodzi ludzkie pojęcie i nie da się przejść obok tego obojętnie. MA SA KRA

reklama
Do góry