reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowania czas start - czyli Marcowe ⏸ kreseczki 😅❤

Hejka 😉
A ja miałam testować w marcu bo owulacja na początku marca ale wczoraj odebrałam wynik cytologii i wyszła jakaś infekcja bakteryjna 😔
I mam leki na 10 dni a później probiotyk 10 dni więc musimy w tym cyklu zrezygnować z ❤️ całkiem na ten czas 🥺
Więc trzymam kciuki za resztę dziewczyn a ja czekam na kwiecień ✊☘️

reklama
Nie wiem dziewczyny, ja to mam taki problem, jeśli chodzi o myślenie o ciąży, że nie pytajcie. Tylko się zastanawiam, czy w tym cyklu się uda, czy się nie uda. Zamiast cieszyć się np. z bliskości z mężem to ja z tylu głowy mam tylko analizę , czy to już? Ręce opadają. Nawet libido mam na poziomie 0 ...

Podobno co czwarta para ma problem z zajściem w ciążę z powodów psychiki. Nie warto się zadręczać, bo to nie pomaga, a bardzo często ciąża pojawia się wtedy, gdy się najmniej tego spodziewamy i żyjemy na luzie. Nie mamy wpływu na to, czy akurat w tym cyklu się uda czy innym. A niestety chroniczny stres jest destrukcyjny dla nas samych i samej ciąży też nie sprzyja. Więc może postaraj się pomyśleć, co z tym faktem zrobić i jak sobie pomóc odciągnąć myśli i żyć dalej. 😀

Hej laski . Opuszczam Was. Dziś miałam robione sono hsg . Lewy jajowod usunięty podczas usuwania torbieli okolojajowodowej. Prawy zupełnie niedrożny po przebytej ciąży pozamacicznej. Pozostało invitro . Trzymam kciuki za Was . Pewnie kiedyś tu wrócę , jutro dzwonimy do kliniki. Trzymajcie kciuki .

Hej dziewczyny ja dzisiaj chodzę z okropnym bólem zatok jakoś ostatnio często mi dokuczają 😑 Jakieś sprawdzone sposoby na zapalenie zatok ?

U nas chyba jednak z marcowania nici 😕 miałam ponad pół roku zęby odwiedzić stomatologa i ogarnąć wszystkie zęby i oczywscie przypomniało mi się tydzień przed owulacją że mam jeszcze co najmniej dwa zęby do roboty 😡 termin do mojego dentysty na końcówkę marca, do innych z mojego miasta podobnie. Jestem na siebie taka wściekła!!! 😪 znowu miesiąc czekania...

Hej laski . Opuszczam Was. Dziś miałam robione sono hsg . Lewy jajowod usunięty podczas usuwania torbieli okolojajowodowej. Prawy zupełnie niedrożny po przebytej ciąży pozamacicznej. Pozostało invitro . Trzymam kciuki za Was . Pewnie kiedyś tu wrócę , jutro dzwonimy do kliniki. Trzymajcie kciuki .

Bardzo mi przykro. 😪 Trzymam kciuki, żeby udało się ustalić jak najszybszy termin i cała procedura się powiodła. 👍

Przecież w staraniach jak i w ciąży można leczyć zęby tylko trzeba wcześniej powiedzieć o tym Swojemu dentyście [emoji6]
U nas chyba jednak z marcowania nici [emoji53] miałam ponad pół roku zęby odwiedzić stomatologa i ogarnąć wszystkie zęby i oczywscie przypomniało mi się tydzień przed owulacją że mam jeszcze co najmniej dwa zęby do roboty [emoji35] termin do mojego dentysty na końcówkę marca, do innych z mojego miasta podobnie. Jestem na siebie taka wściekła!!! [emoji25] znowu miesiąc czekania...

Przecież w staraniach jak i w ciąży można leczyć zęby tylko trzeba wcześniej powiedzieć o tym Swojemu dentyście [emoji6]
Wiem że można, w nagłych przypadkach jest to pewnie wskazane ale ze mnie jest taka panikara że muszę najmniejszą dziurkę łatać ze znieczuleniem 🤦‍♀️🙈 tutaj już pojawia się problem bo znieczulenie w ciąży wykluczone. Nie wiem jeszcze co zrobię... Jutro będę dzwonić do jeszcze jednego dentysty, może uda mi się wskoczyć na przyszły tydzień. A z drugiej strony może bez spiny nie będziemy się zabezpieczac i zobaczymy. Nie jest przecież powiedziane ze uda się w pierwszym cyklu starań 🤷‍♀️

reklama
Wiem że można, w nagłych przypadkach jest to pewnie wskazane ale ze mnie jest taka panikara że muszę najmniejszą dziurkę łatać ze znieczuleniem 🤦‍♀️🙈 tutaj już pojawia się problem bo znieczulenie w ciąży wykluczone. Nie wiem jeszcze co zrobię... Jutro będę dzwonić do jeszcze jednego dentysty, może uda mi się wskoczyć na przyszły tydzień. A z drugiej strony może bez spiny nie będziemy się zabezpieczac i zobaczymy. Nie jest przecież powiedziane ze uda się w pierwszym cyklu starań 🤷‍♀️
Pracuje w stomatologii 7 lat i mnóstwo kobiet w ciąży leczy zęby ze znieczuleniem, wystarczy o tym poinformować, teraz znieczulenia są bezpieczne:)

Do góry