reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Ale tu znów ruch się zrobił. Fajnie,że jest co poczytać :)
ja nie bardzo mam czas na pisanie,wpadłam tylko się przywitać. Natasha dziś od rana świruje,wszędzie jej pełno,koniecznie chce się wspinać do mebli i wstawać i to jej się udaję,gorzej z powrotem do parteru,już kilka razy był dziś płacz wiec muszę chodzić za nią ciągle. Teraz zasnęła wiec mam chwilkę aby spokojnie obiad dokończyć i zjeść.

reklama
przerazona uwazaj na siebie.. dobrze ze to nic powaznego ale zawsze jednak upadek wiec strach napewno byl..

isabell ale masz przeboje z ta opiekunka.. niewiem jak mozna napisac do kogos kto cie zatrudnia 'musisz'.. masakra jakas

Widze ze moja mloda dzisiaj nie bedzie spala, probowalam 2 razy ja polozyc i nic z tego a niedobra jest strasznie.
Anitha jak widac mozna. Ja nie wiem dlaczego ale ona traktuje moja prace jak jakis wolontariat. Chcesz to idziesz, nie to nie. Tak samo z wakacjami mowie do niej ze trzeba sie jakos dogadac. Im to bez roznicy kiedy pojada do Polski, jada na 3 tyg. A ona do mnie ze sie chyba nie dogadamy bo im pasuje w polowie lipca, to jej mowie ze no mi to nie pasuje bo szkola sie konczy chyba 23 czerwiec i ja nie mam co z kuba zrobic do polowy lipca a nie stac mnie zeby za caly dzien opieki jej placic a potem jeszcze rezerwowac bilety do polski bo to juz mi sie nie oplaca zawozic go na 2 -3 tyg a ona i tak nie ma planow, jedzie do rodzicow i tam siedzi cale wakacje. No ale sie nie dogadalysmy wiec teraz bede musiala znowu cos kombinowac na te 3 tyg jak jej nie bedzie. Powiem wam ze juz mnie to wszystko wkurza.

witajcie,
oj faktycznie jest, co czytac:) to chyba ta pogoda:/
witam nową mamusię:)
cytryna u mnie tez zadnych objawów ...wczoraj bylam u poloznej i wyslali mnie na ktg do szpitala bo maly malo sie rusza, i naprawde mam porownanie jeszcze ostatnie pare dni to latal ze bylo widac na brzuchu przez gruby swetr, a teraz pare razy...i tez sie troche martwie, niby ma malo miejsca, bo ktg wyszlo ok.
wlasnie ze tu nie sprawdzaja wagi dziecka...ciekawe ile moj juz wazy??:p bo patrzac w lustro mysle ze bedzie spory ...
najbardziej to tez sie boje o malenstwo, nie mysle o tym bolu, o szpitalu ...tylko zeby bylo wszystko dobrze:)
bzyczek biedny ten Twój maluszek, duzzzzo zdrówka!!
doty udanego urlopu!!!!
milego popoludnia

Ja tez juz po 3 kawusi. Bylismy na grupie i bylo fajnie , dawno tam nie bylismy i sie zastanawialam czy Barnim bedzie grzeczny no i sie jakos dalo. Zakupy zrobione, maluch spia wiec stwierdzilam ze cos napisze.

bzyczek
- masz przeboje kochana. Nie ma jak chorutke dziecko- wspolczuje ci bardo i Aleksowi ze sie tak meczy. Nie wiem jak tu w szkocji ale slyszalam ze jakas dobra klinka jest niedaleko Londynu- ale wiadomo strasznie daleko.
isabelll- to niewyspana chodzisz, ja wlasnie sie tego balam i jak mielismy zmieniac Barnimiwi na normalne spanie to dostalam lozeczko od ejdzejki (takie turystyczne) i w nim spi wiec nie wyjdzie i naszczescie nie mam tego problemu z lazeniem. A opiekunak niezle sobie pogrywa, tak wlasciwie tylko Ci oznajmila juz stwierdzony fakt ze jej nie bedzie.....:no: Piszesz ze mala ci nie spi, u nas Barnim tez nie chcial spac w dzien tak cos od 18 mies- byla tragedia by spal. Od 2 mies mu sie poprzestawialo i teraz trudno go dobudzic- moze tez sie jej odmieni?
elffetus- spoko taka pogoda dzisiaj ze nie wiadomo co robic. Nastepna grupa jest w poniedzialek w Destiny Church o 10;30 przy leith walk-u (niedaleko Lidla ) wiec jak masz ochote to napisz a sie jakos zgadamy.
cytryna- tak jak mwisz najwazniejsze by dzidzia byla zdrowa. Co do kleszczy to masz prawo sie nie zgodzic i wtedy zostaje cesarka.
azorek- dobrze ze Amelka sie dobrze spisuje - zuch dziewuszka. CO do kleszczowego ja bylam i jestem na nie, niestety wlasnie w Infirmary byl wypadek spowodowany kleszczami i jakos mnie ta meoda nie przekonuje.
przerazona- o jenki....2gi raz uwazaj na siebie, oby nic sie nie stalo i wszystko bylo dobrze. A na wszelki wypadek to mzesz jechac na sprawdzenie czy wszystko wporzadku.

Więc CYTRYNO nie martw się bo od urodzenia większego dzidziusia się nie umiera a niska masa urodzeniowa dzidziusia i wcześniactwo może powodować mnóstwo komplikacji. Uwierz wiem coś o tym:tak: Odpoczywaj i czekaj Twoja dzidzia upomni się o przyjście na świat:-)

Ja sie nie o siebie boje choc podejrzewam ze urodzenie noworodka ponad 4 kg do najprzyjemniejszych nie nalezy ;) tylko kleszczowego porodu albo tego ze bedzie to dlugo trwalo i dziecko sobie nie bedzie radzilo - bo mi bedzie ciezej rodzic...
Zreszta na kazdym etapie ciazy sa inne leki i niepokoje... wiadomo ze wczesniaczki to dzieci z wyzszym ryzykiem powiklan. Ale spora dzidzia tez moze miec problemy: http://www.mamazone.pl/artykuly/bed...-naturalny/2010/gdy-dziecko-jest-za-duze.aspx

Basienkaaa moja sie tez juz malo rusza. tzn rusza sie ale bardziej tak wypreza czy rozciaga, zupelnie inne ruchy niz wczesniej, czasem jakiegos kopniaka zaliczy i to wszystko. A ty masz duzy brzuszek? Bo ja sie dzis zmierzylam i mam 120cm w obwodzie :zawstydzona/y:

przerazona jak u ciebie wszyscy tak szybko rodza to tobie juz tez duzo nie zostalo :) jak tam twoje cisnienie?

isabellL jakas dziwna ta twoja opiekunka... trudno by ci bylo kogos na jej miejsce znalesc?

Ostatnia edycja:
Cytryna no niestety trudno, ja opiekunki szukalam 3 mies bo nikomu godz nie odpowiadaly. Ja wychodze z domu 6.30 i dla kazdego bylo to za wczesnie. Jakby bylo latwo to juz bym dawno zmienila. Chociaz zastanawiam sie czy nie dac ogloszenia na emito tylko musialabym nowe konto sobie zalozyc zeby ona przypodkiem nie wiedziala a wiem ze kiedys przegladala ogloszenia.

jutro mamy wizyte w szpitalu i mają nam powiedzieć co dalej...no ja bym chciała wcześniej urodzić ale pod warunkiem, ze Maly już jest gotowy;)

izabell ja też bym dała ogłoszenie, może teraz się ktoś znajdzie...

reklama
Kurde zamowilam lozeczko, disziaj przyszlo i jestem niezadowolona, jakos malo stabilne jest, nie ma wogle blokady na srodku przed zlozeniem, jesli wiecie o co mi chodzi. fakt jak poloze materac to moze male szanse sa ze sie zlozy jednak jakies takie malo stabilne przez to jest. juz napisalam do goscia ze chce je zwrocic, zobaczymy

Do góry