reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

To super ze niedaleko mnie . Co do spodkan to kiedys byly i jak pisalam wiele z nas juz ma jakies zajecie i nie ma czasu bo praca i dzieciaczki. Ja ogolnie od pon do piatku mam czas.
Chodzis z na grupy ? chodzi mi o ta w Destiny ?

reklama
Doveinred ja nie pracuje, wiec zawsze mam czas w sumie. A chcialabym pojsc do pracy, ale narazie nie mam jak. Nie chodze na zadne grupy, bo nie wiem co i gdzie...:zawstydzona/y:

Dziewczyny jeszcze jak mi ktoras podpowie jak moze wrzucic avatar i suwaczek to bede wdzeczna :D
edit: juz znalazlam gdzie sie to wrzuca... ;)

Ostatnia edycja:
musisz isc na profil , potem po lewej masz napisane sygnatura i klikasz. Potem jak masz suwaczek to tylko wpisujesz BBCode.

Np jutro jest grupa alw niedaleko katedry i zyraf na 10 ja ide z malymi wiec mozesz sie dolaczyc.

Witam. :-) Parę dni mnie nie było i tu takie elaboraty do czytania :-D U nas masakra. Mój Aleks w poniedziałek w nocy dostał ataku astmy. Kaszlał i dusił się niemal całą noc. W dzień lepiej i we wtorek w nocy znów masakra. Chodzimy z nim do specjalisty. Zadzwoniłam wczoraj do tej od astmy. Powiedziałam jej co się dzieje i powiedziała mi, że on potrzebuję tabletek sterydowych. Miałam do wyboru jechać z nim do Wishaw na oddział albo iśc do GP. Wybrałam to drugie. Lekarz oczywiście idiota. Chciał mu dać antybiotyk Amoxycylinę choć powiedziałam mu co powiedziała ta specjalistka. Mało tego już jakiś czas temu ona mi powiedziała, że Aleks nie może brać amoxycyliny jak mu to powiedziałam to dał coś innego. Powiedział, że on nie widzi potrzeby dawania sterydów. No może to i lepiej. Sterydy to sterydy też wolałabym nie potrzebnie mu tego nie dawać. Dziś w nocy kaszel wciąż dokuczał ale już mniej. Nad ranem bardziej go złapało. Mam nadzieję, że będzie lepiej i nie będę musiała jeździć po szpitalach.

Elffetus witam:-) Miło poznać nową mamusię. :-)
IzabellL przyjedź do mnie na kawkę jutro. Dogadamy nasze grudniowe sprawy;-) Tylko po 10 bo Aleks ma fizjo o 9.15.

Witam po 2 kawach. Maja przylazla do mnie o 1 w nocy a od 6 juz na nogach. Czy to dziecko nie rozumie ze mama lubi pospac. Bzyczku chetnie wpadne tylko nie wiem na ktora bym sie wyrobila bo mam zakupy do zrobienia a to akurat jak mloda jest w przedszkolu bo z nia sie nie da. Wiec napisz w jakich godz jestes dostepna a ja jakos sobie to poukladam

joasia i doveinred dobrze wiedziec ze dzieczaczki nawet 2 tyg po terminie moga byc malutkie :)

bzyczek biedny twoj synek :( tak sie meczyc

U mnie dzis mija termin porodu a objawow zadnych... moze cos w przyszlym tygodniu sie zacznie dziac :)

Dzien dobry :D

Doveinred oj ja dopiero jem sniadanie wiec nie pojde ;-) Zreszta cos ziiimno dzisiaj nawet nie wiem cz gdzies na plac zabaw pojdziemy :baffled:

Bzyczek mi rowniez milo poznac :-) Wspolczuje astmy u synka :-(

Cytryna napewno na dniach cos sie ruszy :-) Ja urodzilam synka 9 dni po terminie, mialam miec wywolywany porod 5 grudnia, a on urodzil sie 4 :-D A jak tam nastawienie, boisz sie, czy raczej pozytywnie wszystko?

Samego porodu sie nie boje, bolu tez nie. Chcialabym miec juz mala przy sobie i wiedziec ze wszystko jest ok, o nia na pewno sie bardziej bede martwic niz o siebie. Troche sie przestraszylam jak kumpela napisala ze jej synek urodzil sie z waga 4,6kg, moja sasiadka niedawno urodzila coreczke 4kg i uzywali kleszczy - a tego chce uniknac, no i martwie sie czy dziecko nie jest przypadkiem okrecone pepowina... chyba takie normalne leki przedporodowe :-D

reklama
Szczerze jeśłi chodzi o choroby moich dzieci to już nie daje rady. Z urlopu wróciliśmy pod koniec sierpnia i właściwie od powrotu byli w przedszkolu tylko tydzień. Ciągle coś a to ucho, kaszel, wymioty, gorączka i tak na okrągło:-( Zwariować można:szok:

IzabellL po 10 do 14 jestem wolna. Więc jak zrobisz sobie zakupy to możesz przyjechać.

Gwiazdeczko tutaj wywalczyć wizytę u specjalisty to trzeba mieć fart. U nas się udało bo Aleks chodzi do różnych specjalistów ze względu na swoją chorobę (MPD) i trafiliśmy na jedną zajeb... Panią doktor, która chociaż ma inne zadanie zawsze pyta (widzimy się z nią co pół roku) czy jest coś co nas martwi. A że byliśmy akurat po pobycie w PL jak on mi tak ciągle kaszlał w zeszłym roku to powiedziałam jej co powiedział lekarz w PL i, że bardzo mnie to martwi i nie wiem jak mogłabym tutaj sprawdzić tą diagnozę no bo w końcu tu mieszkam. Więc ona powiedziała, że ona wie i wysłała list do specjalisty z prośbą o konsultacje dla Aleksa. GP twierdził, że nie ma potrzeby. Dawał amoxycyline jak nie pomagała to dawał co innego i tak przez 6 tyg Aleks 4 razy przyjął antybiotyk. Na zmianę amoxycylinę z tym 2. No masakra.
Dlatego musisz być twarda jak trzeba to powiedź, że złożysz skargę. Bo tu jak nie załatwisz po dobroci to tylko strasząc. Smutne ale prawdziwe.

Do góry