reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Vampiria nie martw sie jeszcze nie raz Ci sie piasku naje. Widzisz tak martwilas sie o zeby a tu nawet nie wiesz kiedy wyszly
Doveinred glos oddany
ja jestem tak zmeczona ze masakra. 4 noce zarwane. Juz drugi raz Majka nie spala mi w dzien. Myslalam ze po calym dniu na safari bedzie musiala to odespac tym bardziej ze wczoraj zbudzilam ja o 4 rano na samolot a ona wczoraj nic zaledwie 15 min w aucie. Co prawda i 18 juz ja polozylam ale wstala mi dzisiaj 5.45 a jeszcze w nocy kilka razy sie budzila wiec niewyspana jestem. Pogoda narazie nam nie dopisuje. Wczoraj padalo dzisiaj jest pochmurno a ja musze dzisiaj do tesciow jechac i juz mi sie wszystkiego odechciewa bo wiem ze nic nie odpoczne tylko bede za dzieciakami biegac i smrod z papierosow wdychac. Do swojej szwagierki wtslalam sms ze jak chce to niech nas odwiedzi bo od swojego pobytu u nas w kwietniu ani eazu sie do mnie nie odezwala. Wiem ze jej sie nie bardzo podobalo ale tez nie wiem czego oczekiwala. No co zrobic. Z jej 6 dniowego pobytu 3 dni pracowalam, 1 dzien spedzilysmy na zakupach bo sama chciala, 1 dzien w oceanarium i 1 w domu bo musialam czekac na dostawe z argosa. Wiec tym razem powiedzialam ze mam to w du... i nie bede wszystkich odwiedzac bo mi sie nie chce ona ma taka sama droge do mnie wiec moze przyjechac

Witam z rana:-) Musze sie pochwalic bo moja mala wczoraj caly dzien byla bez smoczka tzn w czasie drzemki i w nocy.. spakowalysmy ladnie smoczki do opakowania i powiedzialam jej ze musimy je wyslac do innych malych dzieci.. na poczatku troszke plakala ale tlumaczylam wytrwale ze mamusia juz je wyslala i nie ma zadnych smoczkow w domu.. po 20 min mala zasnela budzila sie jeszcze 2 razy w nocy no ale mam nadzieje ze jeszcze kilka dni i calkowicie o smoczku zapomni i bedzie jedno z glowy..
Isabell nie zazdroszcze tych zarwanych nocy.. mam nadzieje ze jednak troszke wypoczniesz w PL..
Emilia moj A rowniez namawia na rowery i fotelik dla malej.. Tez z jednej strony bym chciala ale nie mam w domu miejsca na rowery plus w szkocji w wiekszosci pada wiec chyba jednak sie nie zdecydujemy..

.Witam :-) Oj ale dziś pospałam. Chłopaki mnie obudzili dopiero o 8.30:-).
Doty Nikolka to mądra dziewczynka zobaczysz za parę dni nie będzie pamiętać o smoku:-)
IzabellL Twoje dwie zarwane noce to chyba trochę poniekąd przez nas co???:zawstydzona/y:. Życzę Ci udanego urlopu i duuuuuużo wypoczynku:-)

Wyobraźcie sobie, że mój mąż położył wczoraj Bobków spać i zapomniał założyć im na noc pampersów:szok:. Zeszłam z chłopakami na dół Aleks mi woła, że chce siusiu więc chcę go rozebrać z pampersa a tam ni ma:no:. Patrze na Krystiana ten też nie ma. Myślę sobie no to pięknie łóżka pewnie pływają. Biegnę do Bobkowej sypialni a tam sucho jak pieprz.:baffled:. Co prawda Aleks już od 2 tyg po nocy miał suchą pieluszkę a Krystian czasem suchą czasem lekko mokrą a dziś suchutko i to bez pampersa.:happy:. Już tak się przymierzałam, żeby ich kłaść bez pampersa ale tak się zastanawiałam czy nie za wcześnie. No ale mąż całkiem przypadkowo dał mi odp:-D

Doveinred- glos oddany wczoraj i dzis:D jak mozesz to zamiesc linka w sygnaturce to bedzie nam latwiej klikac codziennie :D
jakos zasnac nie moglam poszlam spac o 6 rano :O amelkowna juz o 7 byla na nogach :/ ale dala mi pospac tatusiek sie nia zajal:D OFICIALNI EPOTWIERDZAM ESEJ NAPISANY WYDRUKOWANY SPAKOWANY I DZISIAJ ODNOSZE NA UCZELNIE :D

bzyczek podziekowalam za Twojego posta aczkolwiek "niedziekuje" zeby nie zapeszyc hehehe wyniki z egzaminu jakos teraz po 15 lipca a calosc z esejem+ocena w sierpniu dopiero :S ale tam sie nie martwie :D co by nie bylo to zawsze jakis etap naulki za mna, nowe slowka i pocwiczylam pisanie "psychologiczne" w angielszczyznie heheheh ten kurs robilam zeby sie sprawdzic z jezykiem i czty ogarne dodatkowy obowiazek jakim jest szkola i nauka :D nastepny kurs bedzie psychologia kryminalna do ktorej mam zamiar sie juz solidnie przylozyc :) bo zalezy mi na tym kolejnym kursie bardzo:D

Ale tu dziś pustki,od razu po forum widać,że pogoda dopisuje i wszyscy korzystają. My z Mała też dziś większość dnia poza domem.
Rano kawa u doty- przy okazji doty bardzo dziękuję,było przemiło :)
Potem wróciłyśmy do domu,Mała spała 2h,jak wstała to spacer,potem zakupy,potem zabawa,ponieważ nie spała już po południu to Ją dziś wcześniej wykąpałam i padła po 19 wiec mam wieczór dla siebie a w lodówce 2 piwka więc się zrelaksuję pewnie przy piwku i może w coś pogram na konsoli. Mieliśmy dziś z TŻ spędzić wspólnie wieczór,jakiś film obejrzeć,nawet mi wczoraj powiedział,że mogę wybrać jakąś komedię romantyczną (klama mi zwisła bo on unika jak ognia takich filmów), ale niestety jego kolega zadzwonił,że potzrebuje pomocy przy przeprowadce aby przewieźć kilka rzeczy,nagła sytuacja mu wypadła i musza to zrobić dziś a ten kolega pracuje do 23 więc dziś samotnie spędzam wieczór.

reklama
Witam

Isabelll
, no nie zazdroszczę Ci nieprzespanych nocy... Mam nadzieję, że uda ci się odpocząc choć trochę w Pl, choć ze swojego świeżego doświadczenia myślę, że chyba nie bardzo :baffled:
unhappy.gif
Ja wróciłam z urlopu bardziej zmęczona niż tam pojechałam, a dziumka baardzo źle zniosła podróż, nowe otoczenie itp...
sorry2.gif

Piasku jak piasku, wczoraj z zapałem próbowała suchych liści w parku :-):-D

Azorek, na pewno wszystko będzie git
yes2.gif
I dziękuję za pchacza
yes2.gif
:-) Póki co zgodnie z przeznaczeniem nie został użyty, ale furorę robi :-D
wink2.gif
I za spacerówkę też dzięki wielkie :-) Tylko w tym całym zamieszaniu zapomniałam zapytać, jak się ją składa :-)

Doty, gratuluję, oby małej juz się nie przypomniało o smoku

Bzyczek, super, pierwsza noc bez pampersów to- jak przypuszczam- wielkie wydarzenie i sukces chłopaków. Choć pewnie rodzice są bardziej przejęci i dumni :-D

A u mnie kolejny problem... Zauważyłam w dziumkowej pieluszce dziwną żółtawą wydzielinę o konsystencji żelu... :baffled::eek: Zdecydowanie nie była to kupa, bo było z przodu... Teraz, kiedy zmieniałam jej pieluchę przed spaniem, też trochę tego było. Jakieś pomysły co to może być? Zaraz pogrzebię w internecie, ale pewnie bez lekarza i tak nie przejdzie:baffled:

Edit
właśnie u niej byłam, główka cała mokra, niby temperatury nie ma, ale strasznie jest upocona... :baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry