reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Doveinred kasa niezla no ale coz prawo lubi utrudniac ludziom normalne zycie.
Ja sie wczoraj wkurzylam bo myslalam ze w koncu zaczniemy odkladac kasse na wyjazd do pl i dupa auto trzeba bylo zrobic a jeszcze moj J mi powiedzial ze za 2-3 tyg znowu wyjezdza

reklama
Isabell- tak zawsze jest ze cos trzeba zrobic i juz po kasie. Przewaznie jak ma cie cel to potem wynikaja dodatkowe oplaty za cos tam....

Ja sie musze pochwalic Mestwinkem bo od ponad tyg zaczol podnsic cialo do siedzenia. Tzn: jak lezy spokojnie to zaczyna podnosic czesc ciala i glowe tak jakby chcial sie podniesc i ja lezy na lezaczku czy na kolanach to tez sie odgina i 2 razy sie tak namusil i wkoncu usiadl do pozycji siedzacej ( co prawda potem zaraz opadl no bo jeszcze nie umie sieziec i trzymac postawy) hi hi bedzie 2gi Barnim.

Emila- najlepiej opisze to ikonka :eek:

to juz nie dla mnie - chyba ze ktos lubi murzynskie cycuszki

Ostatnia edycja:
Witam po przerwie- znów brak internetu... :dry:
Zamierzam zmienić dostawcę...

Dziewczynki, pytanie mam... Otóż dostałam maila z councilu, że nie mogą uznać mojego WRS ponieważ nie jest na nim zaznaczone dla kogo pracuję :confused: ( co zaraz sprawdzę), a oni potrzebują taki, gdzie wyraźnie jest napisane, że pracuję dla University of Edinburgh... Czy wy na swoich certyfikatach z home office macie napisane, gdzie pracujecie i ja mam jakiś wybrakowany egzemplarz , czy po prostu oni już sami nie wiedzą czego się czepić? Bo zgłupłam, jak przeczytałam tego maila i szlag nagły mnie trafił...

vampiria - w prawdzie moj wrs zaginal ale pamietam ze mialam pracodawce wpisanego. Czy oby przypadkiem po 1 maja wrs nie przestaje funkcjonowac i nie jest juz wymagay|>?

Taaak, wiem już, że oprócz karty ze zdjęciem powinno przyjść pismo, że pracuję tam, gdzie pracuję, a tego nie mam... Nie przysłali... Niby nie funkcjonuje, ale ja składałam aplikację, kiedy jeszcze funkcjonowało toto i teraz nie wiem... Prawdopodobnie będę im wciskać, że już nie potrzebuję i nie doniosę i niech mnie ugryzą...

vampiria - w prawdzie moj wrs zaginal ale pamietam ze mialam pracodawce wpisanego. Czy oby przypadkiem po 1 maja wrs nie przestaje funkcjonowac i nie jest juz wymagay|>?
wyglada na to ze nadal jest wymagany!!! albo nie wiedza jak sie zastosowac do nowego prawa:szok::wściekła/y::wściekła/y: moj maz skladal teraz o jobseekers allowance....i MUSI WYSLAC WSZYSTKIE WRS ZE WSZYSTKICH PRAC JAKIE ROBIL DO TEJ PORY+ MOJE WRSY+ JAKIES APLIKACJE KTORE NIBY POTWIERDZAJA JAK DLUGO JESTES NA WYSPACH!!!! parodia kompletna...czekalismy na odp czy mu przyznali kase i ile(czy dostanie tylko 65Łna siebie czy 100 na nas dwoje) a zamiast tego dostalam kilka formularzy ok 30str wszystkiego do wypelnienia:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: to samo z housing benefitem i council benefitem!!!!! ja jestem juz tym skolowana bo w jobcentre sama podeszlam do kolesia i mowie ze od 1 maja nie jest wymagany homeoffice ale przed byl i jesli masz to musisz pokazac!!!:wściekła/y::wściekła/y:

Witam :)
Mam pytanie czy gdzieś w okolicach Airdrie, Coatrbridge,Wishaw,Motherwell jest basen w którym są grupy dla paromiesięcznych maluchów? Chciałabym zacząć chodzić z Małą na basen ale zależy mi na tym aby była jakaś grupa dla takich maluchów bo jak z nią sama pójdę to nie bardzo pewnie będę wiedziała jak się z nią na tym basenie obchodzić. Jak mieszkaliśmy w Glasgow to dostałam od health visitor ulotkę,że mają na basenie grupę dla maluchów od 4 miesiąca-raz w tyg godzinka i o coś takiego mi chodzi. Pytałam tu health visitor ale powiedziała mi,że nie ma pojęcia czy w tu okolicach jest coś takiego. Może któraś z Was się orientuje?

reklama
Azorek mi sie wydaje ze oni sami nie orientuja sie w tym prawie, juz wczesniej mieli z tym prolemy a teraz jak im sie cos zmienia to juz wogle sie gubia
Joasia niestety nie slyszalam o czyms takim

Do góry