reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

VAMIPRIA na kazdym wrsie z pracy mam napisane dla kogo pracowalam. kartka formatu a4 nie ta co ze zdjeciem.
na zasilek musze wyslac dokumenty: wszystkie p45, wszystkie listy z homeofficu ktore mam,certyfikat slubu, certyfikat urodzin amelki i 3 formularze ktore nam doslali w ktorych pytania typu: ile jestes w uk,gdzie pracowalas(i tu wymien adres,nazwe pracodawcy,nr tel i daty oraz dla czego juz nie pracujesz u nich:szok::wściekła/y:),czy masz tu rodzine,czy masz w pl rodzine itp w sumie ok 20 pytan z czego na polowe z nich praktycznie identyczne odpowiedzi:szok::wściekła/y::wściekła/y: normalnie masakra jakas....szkoda slow az mnie glowa rozbolala od tego ehhhh

edit: jeszcze payslipy z kazdej pracy chca. wlasnie dopakowalm do koperty masakra!! z kazdej pracy dalam im po 1 payslipie bo jak mam cala sterte wyslac?? chyba ze 3kg tego by wyszlo (moje dokumenty+meza) :O

Ostatnia edycja:
reklama
Vampiria ja mam co prawda tylko 1 formularz ale mam tam napisane u kogo pracuje, moj J po kazdej zmianie pracy ich informowal i dostawal nowy formularz z nazwa pracodawcy

ja zawsze myslalam ze jesli pracuje sie rok conajmniej u jednego pracodawcy to juz pozniej nie wyrabia sie nowego HO. A z tego co piszecie to niby powinnam terac miec nowy skoro mam nowa prace.. chociaz teraz juz ho jest niewymagany wiec juz sama niewiem.. troche sie zamotalam :)

dzien dzis paskudny dominik usnol mi na siedzaco ok 14 a pozniej wstal w goraczka.. wogule od kilku dni boli go brzuszek i niewiem od czego.. za to patrykowi co raz bardziej daje sie we znaki 5tka gorna i ja na tym cierpie :/

Witam i ja:-) moja mala pobila dzisiaj wszystko wstala o 5.30 i juz nie chciala lezec tylko biegac.. klade ja o 8.20 a ona i tak nie umie sie przestawic i pospac choc do 7..
Jesli chodzi o HO to ja rowniez bylam pewna ze po roku czasu przepracowanym w starej firmie i zmianie pracy nie trzeba wyrabiac nowego HO.
Pogoda do bani. Nawet sie dzisiaj nie ruszam z domu. Kiedy wreszcie przyjdzie lato bo jak tak dalej pojdzie depracja gwarantowana....

Witam dziewczynki :-)

Mało zaglądam bo czasu brak i samopoczucie nie te, dzisiaj mam wolne więc odpoczywam.
Pogoda jest tak paskudna za oknem że chyba nigdy się lata nie doczekamy :wściekła/y:

Ja odliczam dni do usg , już się nie mogę doczekać :-)

Idę was poczytać trochę .

A jeśli chodzi o HO to raz tylko wyrabiałam bo już 4 lata robię w tym samym miejscu więc na razie mam spokój :-)

Kobietki gdzie byście mi poleciły dentystę aby się zarejestrować? Bo mam listę ale to i tak nic mi nie mówi a wolę gdzieś gdzie jest sprawdzony i ludzie są zadowoleni z obsługi.
Była bym wdzięczna ;-)

Doty dostalas moja wiadomosc?
Anitha no teraz jest dziwnie bo niby juz nie trzeba sie rejestrowac i niby bylo tak ze tylko przez pierwszy rok ale jak moj staral sie o jsa to mu powiedzieli ze nie tylko przez pierwszy rok ale kazda zmiane pracy trzeba zglaszac a najlepsze jest to ze niby masz 30 dni na zgloszenie zmian a oni niby od razu wysylaja ci ten papier z data ktora niby do nich przyszlo a g... prawda bo nam nigdy nie 1.5 mies pozniej powiedzieli nam wtedy ze powinnismy wysylac za podpisem i trzymac potwierdzenia. Glupota

to prawda ze jesli pracowalo sie u jednego pracodawcy bez przerwy przez rok nie trzebabylo wysylac do ho o zmianie pracy tylko jak pisalyscie wczesniej oni sami sie gubia w tych przepisach. ja sama mialam taka sytuacje ze w nowej pracy kazali mi zmienic wrs w ho a ja poszlam do nich z ta ksiazeczka niebieska rezydenta co po roku mozna bylo ja kiedys wyrobic i pokazalam szefowej to zadzwonila do ho przy mnie zeby potwierdzic ta info i powiedzieli jej ze powinnam sie zarejestrowac to zadalam jej pytanie czy brytyjczycy tez sie musza rejestrowac ona powiedziala - nie wiec dala jej ksiazeczke do przeczytania na ktorej jasno bylo napisane ze mam takie same prawa jak obywatele brytyjscy i do tego mialam z ho wydrukowane ze nie musze sie po roku u tego samego pracodawcy rejestrowac - zadzwonila ponownie do ho i tak dokladnie uslyszala i juz przestala sie trzepiac - wiec jak widac kazdy udziela roznych info i dlatego nauczylam sie jak cos zalatwiam to dzwonie 2 lub kilka razy i czesto mam rozne odpowiedzi - to samo mialam z paszportem dla dziecka.

dziewczyny zazdroszcze wam tych spiacych dzieciaczkow:-) moja wstaje miedzy mniej wiecej o 5rano - nie wazne czy poloze ja spac o 8 czy 10 i w nocy tez sie budzi i kogos szuka czesto wiec od jej urodzenia nie przespalam jeszcze porzadnie nocy wiec czesto nadrabiam drzemka z nia popoludniu.

yas09 a ile mloda ci spi na drzemce??? ja juz sprawdzilam na mojej amelkownie ze jesli pospi za dnia 3h to wstaje mi o 6 rano....jesli ma krotsza drzemke ok 1,5-2h to wstaje o 7 :D najwyrazniej amelka ma zegar biologiczny ustawiony na konkretna ilosc godzin snu w ciagu doby hehehehe jak ostatnio potrafila mi spac w ciagu dnia 4h czasem 5h to wstawala ok 4.30-5 rano :O nawet jesli bym ja polozyla po polnocy to tez by tak wstala :/ teraz nie daje jej spac pow 2,5h wiec wstaje mi o 7 rano :D

reklama
azorek wlasnie probujemy ja budzic - w sumie to w ciagu snia spi 2h czasem 3h ale problem w tym ze jak ja obudze za wczesnie to czasem wstaje w zlym humorze i jest nie do wytrzymania. najlepiej wiec jak sie na spacerze zdrzemnie lub w samochodzie bo wtedy spi od 15min do godziny i juz drugi raz nie ma mowy na sen a w nocy nie ma az takiej roznicy - chyba moje dziecko potrzebuje maksymalnie 7h na sen po tatusiu a ja to moglabym spac 12h:-) kazdy mowi ze to minie a ja czekam i czekam i poprawy nie widac - ogolnie czesto sie przebudza i mruczy w nocy.

z innej beczki - kiedys dziewczyny wspominalyscie cos o diecie bialkowej - nie pamietam kto - czy nie mialyscie zatwardzenia po tej diecie? ja probuje i tragedia musze zmienic na cos innego. a tak ogolnie to od jakiegos czasu chodze na silownie i basen, staram sie zdrowo jesc i poprostu inna osoba ze mnie - wczesniej ciagle bylam zmeczona, chcialo mi sie spac, mialam jakies dziwne migreny a teraz odpukac wszystko zniknelo no oprocz tego ze nadal potrzebuje wiecej snu niz mojej dziecko:-)ale mnie niz kiedys:-)

Ostatnia edycja:
Do góry