reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Dzwoniłam dzisiaj do ubezpieczalni żeby zrezygnować z ubezpieczenia auta. Mój J dostał firmowe więc stwierdziliśmy że nie ma sensu trzymać tego auta i płacić za ubezpieczenie a oni do mnie że musiałabym im zapłacić 250 a ubezpieczenie mam niecały miesiąc i dopiero co mi ściągneli ten depozyt 200, to wychodzi połowa ubezpieczenia. Masakra. Zostawiłam to ubezpieczenie narazie, zobaczymy co bedzie dalej.

reklama
hej..dzieki za uspokojenie...mam nadzieje ze to nic..poprostu chwilowy brak przyrostu..

a mam pytanie: czy któraś z Was lata Ryanair'em?? a jesli tak to czy ostatnio drukowałyście kartę pokładowa?? bo ja chce wydrukowac-i drukuje mi strone ;/ a nie karte...czy moze sie cos zmienilo??

ISABELLL - wlasnie tak podobno jest-ze ciezko bez uszczerbku ;/ dosc duzym z wiekszosci ubezpieczen zrezygnowac... my kupilismy sobie auto o wiekszym silniku ;/ i od razy poszlo drugie tyle w gore ;/

Ostatnia edycja:
Beti nie bardzo wiem o co ci chodzi, drukujesz karte pokladowa i zajmuje ona cala strone. Co do ubezpieczenia to mialam ich juz wiele i jak do tej pory placilam tylko 35 za rezygnacje i juz

beti a odprawilas sie online i podalas wszystkie dane z paszportu? jak to zrobisz to masz tam mozliwosc zapisania karty pokladowej w pamieci kompa albo wydrukowanie.

A widze ze tu jakas plaga katarkowa bo moja Natalka tez zlapala wczoraj swoj pierwszy w zyciu katar. Ale o dziwo dzisiaj juz o wiele lepiej i lepiej jej sie oddycha. Ewa ja stosuje tutejsza sol fizjoloficzna do nosa w sprayu i chyba pomoglo skoro juz jej przechodzi.

dzieki dziewczyny!!
TEPAK ze mnie..ale to moze dlatego (tu sie sama probuje usprawiedliwic :p ) bo chcialam 'tylko'zobaczyc moja rezerwacje-a zeby wydrukowac to trzeba wejsc na odprawe i 'drukuj ponownie ' albo 'zapisz"....
no nic..tepota moja nie ma granic.

zdarza się każdemu zaćmienie a u mnie ostatnio to już w ogóle czasem ide w jedno miejsce i po sekundzie nie wiem po co przyszłam tak więc nie martw się

Co do ubezpieczenia samochodu to mi ręce opadają ponieważ są jakieś zmiany w prawie i podwyższyli nam składkę o 300 funtów (nasz samochód to 3 litrowy diesel) dowiem się na sto procent jak przyjdzie nam oferta dla nas bo ubezpieczenie kończy nam się w październiku

Z tym katarem to rzeczywiście coś strasznego ale co tu się dziwić jak na zewnątrz ustać nie można tak wieje co chwila zimno ciepło zimno ciepło

my tez za rezygnacje placilismy ok 20 f, i zwracali nam nadwyzke jaka zdazylisy zaplacic..

nam przyznali mieszkanie w glasgow wiec sie przeprowadzamy :) oglonie mieszkanie fajne, nowe okna, centralne gazowe ogrzewanie.. ale podloga do zrobienia jest i trzeba kupic pralke lodowke i kuchenke.. troche kasy pojdzie a przed nami wyjazd do polski.. dobrze ze chociaz dali bon na 100 f zawsze to jakis poczatek :D

Anitha super zazdroszcze ja też bym chciała mieszkanko no ale nie mam siły bindować mieszkań jak jest po 200 kandydatów na mieszkanko (nie ma szans) trzeba odkładać na wkład własny i brać kredyt chyba że będzie jakaś szansa

wiesz co powiem ci ze my sie staramy od 3 lat, skladalam aplikacje i czekalam.juz dwa razy dostalismy ale za kazdym razem bylismy w polsce akurat i przepadalo.. zlozlylismy raz jeszcze, bylismy jako srednio potrzebujacy ale przyznali nam po 6 miesiacach w sumie. wiadomo nie jest to willa ani domek tak jak by mi sie marzylo ale sa 2 pokoje i salon sciany sa w bardzo dobrym stanie itd. okolica nie zla blisko park przychodnia, do pracy 10 min... najgorsza teraz ta przeprowadzka i umeblowanie tego zwlaszcza przy 2 dzieci. nie wyobrazam sobie jak my to wszystko zrobimy bo zawsze jedno bedzie musialo pilnowac dzieci (czyli ja) a takie rzeczy jak pralka czy lodowka nie sa lekkie i maz sam tego nie wtarga..

wogule nie wie ktoras gdzie sie dzwoni zeby ktos podlonczyl kuchenke gazaowa? i jak wyglada podlonczenie pralki? na wynajmie zawsze to bylo i nie trzeba bylo sie tym nawet interesowac :D

reklama
Anitha super że przyznali !!! Z tą kuchenką i pralką to ja zadzwoniłabym do scottish power i po prostu zapytała jak to ma wyglądać czy ktoś to ma sprawdzić czy ktoś to ma podłączyć

Do góry