reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Dziewczyny ja mam do was takie pytanie. Byłam dzisiaj u lekarza i powiedziała mi babka że najprawdopodniej mała nie toleruje mleka krowiego więc mam spróbować mleka ha, kupiłam dzisiaj i zobaczymy co będzie ale co potem jeśli się okaże że takie mleko będzie musiała pić? Szukałam i nie ma aptamil ha, zresztą nie znalazłam nic poza sma. Czy jest ono na receptę? A może jest inne mleko którego nie znalazłam? Bo wiem że tutaj w polsce chyba można dostać takie mleko na recepte

reklama
Czesc dziewczynki i ja juz wrocilam:-)
Deveinred gratuluje ogromnie i trzymam mocno kciuki:-)
Witam nowa mamusie skad jestes?
I ja skladam najlepsze zyczenia dla Amelki :-)
Jeszcze nie wszystko nadrobilam ale sie postaram:zawstydzona/y:
A u nas urlop minal calkiem fajnie oczywiscie pomijajac pare chorych sytuacji ale to w polsce w standardzie:no:,objadalam sie ogorkami malosolnymi,kielbasa z grilla i lodami:-D
Pogoda super choc troche za goraco,wynajelismy z bratem na weekend domek w Ocyplu i powiem wam ze bylosuper choc mnostwo komarow ale mieli duzy pompowany basen wiec w tej goraczce prawie z niego nie wychodzilismy:tak:
Ciesze sie bo udalo nam sie dostac do dobrego okulisty i jednak Piotrus mial zatkany kanal lzowy i udalo nam sie zrobic zabieg w sumie to byl ostatni monent bo udalo sie podac syrop uspokajajacy(taki glupi jas) bo pozniej to juz tylko narkoza by pomogla cale szczescie bo bardzo sie tego obawaialam ale juz po wszystkim i teraz jest ok:-)
Bylam tez z Piotrkiem u pediatry i wszystko dobrze a maly wazy 11,600
Jezdzilismy nad morze i jezioro wiec w koncu udalo mi sie wykapac:-D
W sumie to nie chcialo mi sie tu wracac :-(
Najgorsza to byla podroz po ktorej jestem gotowa zrezygnowac z jakichkolwiek urlopow,moj Piotrek to istny szatan i nie wiem skad on bierze ta energie,jak lecielismy do plto tak marudzil bo dosc ze spiacy to jeszcze w wozku nie chcial siedzie a jak go poscilismy to latal po lotnisku ze zlapac go nie moglismy w samolocie wpadl w taka histerie ze ludzie mieli dosc i przesiadali sie zestresowalismy sie jak cholera no a powrot nie lepszy caly czas chcial biegac i nie moglismy go utrzymac na siedzeniu az na koncu dal taki pokaz ze widzialam ze ludzie byli juz wkurzeni wiem ze to dziecko ale szczerze sama mialam dosyc:wściekła/y:
A dzis okazalo sie ze wozek nam polamali wczoraj wrocilismy w nocy wiec zobaczyalam dopiero rano :angry:
Nie wiem ale chyba ktoras sie pytala jak to jest z wozkami ja mialam travel system i zawsze zabieralam spacerowke z fotelikiem za ktory nic nie palcilam bo to jest liczony jako calosc
to chyba tyle

Witam sie i ja:-)

ZQo - Witam!
beti -zycze powodzenia i trzymam kciukasy.

dudidu - takze witam!
azorek- Witamy spowrotem , i wszystkiego najslodszego dla Amelci!!!!:-)
w przyszłym tyg planuje cie nawiedzic. i Amelke ucalowac:-)
:-) Ale mialas urlop, ale nie przejumj sie ja bede miec podobnie!

Ostatnia edycja:
misialula wiem że akurat to mleko jest ale z tego co wiem to jest ohydne w smaku, dużo gorsze niż to z oznaczeniem ha i mam problem żeby mała mi to ha piła i wsumie jak przekopalam internet to mleka nie znalzłam, jest niby sma lf ale podobno jest to bardzo tłuste mleko i dzieci potem maja problemy z brzuszkami

isabela mleko ha w pl to nie jest mleko dla typowych alergikow, tylko z lekka alergia. na silna skaze jest pepti i tak samo tu jest mleko junior pepti i kilka innych (na recepte).sama myslalam o zmianie na to mleko bo patryk nie chcial pic nutramigenu ale naszczescie sie przekonal do niego :-) w smaku tak jak piszesz jest wstretne i smierdzi patryk dlugo sie krzywil i niechcial go pic.

my mamy kolejne zmagania z infekcjami :-( dominik dostal zapalenia zoledzi i napletka. wogule nie pozwoli sobie naciagnac skorki bo wszystko go boli i piecze. caly ptaszek jest zaczeriwniony i spuchniety. jutro ide do gp z nim mam nadzieje ze przepisze mu jakis antybiotyk a nie kremy bo w zyciu nie pozwoli sie posmarowac. jak go kapalam to musialam na sile go myc, jeszcze nigdy mi tak dziecko nie plakalo:no:

dzieki za trzymanie kciukasów ;-)
boje sie jak fiks...na razie szykuję dla Dzidzi wszystko...choć zupełnie nie wiem jak tu poród i po porodzie wygląda wsyztsko...

dziewczyny...z jednej strony ciesze sie że na razie do Polski się nie wybieram...współczuje problemów....
i również przesyłam spóźnione zyczonka :*

reklama
Witam!!

Azorek- Najlepsze życzenia dla córci!!!:-)

Gasiorek witamy na szkockiej ziemi, choć tobie było żal wracać, nam was brakowało!

Dziewczyny zapraszam na kawę tak dawno się razem nie spotykałyśmy, pogoda na spacery nie bardzo, dlatego uważam, że kawusia będzie dobrym pomysłem;-). mam wolną chatę przez następne 4 dni( mój G idzie do pracy) :-D.

b_eti wszystko będzie dobrze!! Nawet się nie obejrzysz a dzidzia bedzie z wami cała i zdrowa!!

Do góry