reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Cześć wam
Mi jakoś ostatnio weny brak. Gasiorek ja też jeszcze takich problemów z kurierem nie miałam, tylko to nie do końca zależne jest od firmy bo oni tylko posredniczą, z tego co wiem to głownie dhl się tym zajmuje ale firma w twoim imieniu powinna sprawę rozwiązać.
Emilia z pierogami nie pomogę bo ciasto to zawsze mój J robi a ja tylko farsz i potem kleje.
Mój J dzisiaj na imprezie firmowej więc sama siedzę i coś już 3 dni mnie ząb boli ten który miałam robiony w pl

reklama
W koncu sie ktos pofatygowal i zadzwonili o 10 ze mozna odebrac paczke no ale dzis bysmy nie zdazyli bo to gdzies kolo Newbridge czyli kawalek od nas ale jutro mozemy odebrac,mam nadzieje ze na tym skonczy sie nasza przygoda z kurierem:-D
Emila to szybko was zaprosili na bilans jestem pod wrazeniem:no: tak na serio to dobrze ze wogole sie odezwali czasami jak tak czytam czy slucham jakie dziewczyny maja przejscia w swoich przychodniach to mysle ze ja to chyba szczesciara jestem,odpukac jak narazie nie moge wogole narzekac.
Ja wlasnie zrobilam uszka i pierogi bo moj Z poszedl na impreze firmowa wiec byla okazja aby zrobic wiem ze juz wczesniej mialam sie za nie zabrac ale jakos tak ani checi ani czasu nie bylo:-D
Emila ja to wszystko na oko robie,tzn jesli chodzi o ciasto to maka do tego troche oleju,sol i woda i tak wyrabiam az bedzie dobre,co do farszu to zalezy ile chcesz zrobic mi z 2 sloikow kapusty plus grzyby wyszly 55 pierogow i 30 uszek,najpierw gotuje grzyby zalezy ile chcesz i czy lubisz duzo w kapuscie,potem wyciagam grzyby i w tej wodzie gotuje kapuste az bedzie miekka, fajnie przechodzi grzybami.potem podsmazam cebule o kroje drobniutko grzybki i dodaje do cebuli i troche smaze razem,pozniej doprawiam sola i pieprzem,a na koniec dodaje kapuste i wszystko razem smaze i doprawiam,ja lubie mocno doprawione i jak sa kwaskowate ,wiec przed gotowaniem kapuste trocje tylko mocze w wodzie,nie wiem czy pomoglam ale to moj sposob:-)

ja kiedys pisalam o tych sankach azorku :) tez je znalazlam tylko prpblem z nimi jest taki ze cena duza a przesylka jeszcze drozsza :D zreszta juz po sniegu i niesadze zeby jeszcze tyle napadalo zeby sanki byly potrzebne :)

idziemy jutro z dzieciakami na mikolajki organiozowane z pracy , mam nadzieje ze domis bedzie zadowolony, bo wiem ze patryk i tak jeszcze nic nie zrozumie :)

Anitha slonko ma napadac sniegu jeszcze i ponoc nawet dzisi w nocy:D ma lezec snieg do polowy stycznia podobno.
aaaaaaaaaaaa wg pogody jutro w nocy moze byc nawet -12 :O rany a przyzwyczaila sie ze tu zawsze w grudniu +5 :D na polnocy szkocju zapadlo sniegiem znowu ok 40-50cm sniegu :D

Makowiec_
bardzo proszę 4 makowce z 05 kg maku i 1 kg mąki-możesz podzielic na 0,5....Ciasto:20 dkg margaryny,1 szkl. cukru,1 szkl.mleka,10 dkg drożdży,szczypta soli,5 jaj,1 kg mąki, zapach migdałowy,rodzynki...........wykonanie- mak sparzyc zmielic 2 razy,rodzynki sparzyc-odcedzic,drożdze rozrobic (1 łyżeczka cukru,trochę ciepłego mleka - odstawic do wyrośnięcia)..........w misce utrzec 2 jajka z margaryną , dodac pozostałe składniki (mąka,3 jaja,mleko,zapach połowę!sól ,wyrośnięte drożdze wymieszac-połączyc,odstawic na 8 godz. w ciepłe miejsce - będzie rosło!!! po wyrośnięciu zrób placki-na które nalożysz mak ale najpierw posmaruj białkiem..............masa makowa(zmielony mak,dodaj cukier wedle uznania,zapach,trochę ciasta-wyrób i nałóż na placki -zroluj ,włóż do formy - wierzch posmaruj białkiem................temp,180 piec w podgrzanym piekarniku około 60 min smacznego

reklama
Do góry