reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Cześć wam
Mi jakoś ostatnio weny brak. Gasiorek ja też jeszcze takich problemów z kurierem nie miałam, tylko to nie do końca zależne jest od firmy bo oni tylko posredniczą, z tego co wiem to głownie dhl się tym zajmuje ale firma w twoim imieniu powinna sprawę rozwiązać.
Emilia z pierogami nie pomogę bo ciasto to zawsze mój J robi a ja tylko farsz i potem kleje.
Mój J dzisiaj na imprezie firmowej więc sama siedzę i coś już 3 dni mnie ząb boli ten który miałam robiony w pl

reklama
W koncu sie ktos pofatygowal i zadzwonili o 10 ze mozna odebrac paczke no ale dzis bysmy nie zdazyli bo to gdzies kolo Newbridge czyli kawalek od nas ale jutro mozemy odebrac,mam nadzieje ze na tym skonczy sie nasza przygoda z kurierem:-D
Emila to szybko was zaprosili na bilans jestem pod wrazeniem:no: tak na serio to dobrze ze wogole sie odezwali czasami jak tak czytam czy slucham jakie dziewczyny maja przejscia w swoich przychodniach to mysle ze ja to chyba szczesciara jestem,odpukac jak narazie nie moge wogole narzekac.
Ja wlasnie zrobilam uszka i pierogi bo moj Z poszedl na impreze firmowa wiec byla okazja aby zrobic wiem ze juz wczesniej mialam sie za nie zabrac ale jakos tak ani checi ani czasu nie bylo:-D
Emila ja to wszystko na oko robie,tzn jesli chodzi o ciasto to maka do tego troche oleju,sol i woda i tak wyrabiam az bedzie dobre,co do farszu to zalezy ile chcesz zrobic mi z 2 sloikow kapusty plus grzyby wyszly 55 pierogow i 30 uszek,najpierw gotuje grzyby zalezy ile chcesz i czy lubisz duzo w kapuscie,potem wyciagam grzyby i w tej wodzie gotuje kapuste az bedzie miekka, fajnie przechodzi grzybami.potem podsmazam cebule o kroje drobniutko grzybki i dodaje do cebuli i troche smaze razem,pozniej doprawiam sola i pieprzem,a na koniec dodaje kapuste i wszystko razem smaze i doprawiam,ja lubie mocno doprawione i jak sa kwaskowate ,wiec przed gotowaniem kapuste trocje tylko mocze w wodzie,nie wiem czy pomoglam ale to moj sposob:-)

ja kiedys pisalam o tych sankach azorku :) tez je znalazlam tylko prpblem z nimi jest taki ze cena duza a przesylka jeszcze drozsza :D zreszta juz po sniegu i niesadze zeby jeszcze tyle napadalo zeby sanki byly potrzebne :)

idziemy jutro z dzieciakami na mikolajki organiozowane z pracy , mam nadzieje ze domis bedzie zadowolony, bo wiem ze patryk i tak jeszcze nic nie zrozumie :)

Anitha slonko ma napadac sniegu jeszcze i ponoc nawet dzisi w nocy:D ma lezec snieg do polowy stycznia podobno.
aaaaaaaaaaaa wg pogody jutro w nocy moze byc nawet -12 :O rany a przyzwyczaila sie ze tu zawsze w grudniu +5 :D na polnocy szkocju zapadlo sniegiem znowu ok 40-50cm sniegu :D

Makowiec_
bardzo proszę 4 makowce z 05 kg maku i 1 kg mąki-możesz podzielic na 0,5....Ciasto:20 dkg margaryny,1 szkl. cukru,1 szkl.mleka,10 dkg drożdży,szczypta soli,5 jaj,1 kg mąki, zapach migdałowy,rodzynki...........wykonanie- mak sparzyc zmielic 2 razy,rodzynki sparzyc-odcedzic,drożdze rozrobic (1 łyżeczka cukru,trochę ciepłego mleka - odstawic do wyrośnięcia)..........w misce utrzec 2 jajka z margaryną , dodac pozostałe składniki (mąka,3 jaja,mleko,zapach połowę!sól ,wyrośnięte drożdze wymieszac-połączyc,odstawic na 8 godz. w ciepłe miejsce - będzie rosło!!! po wyrośnięciu zrób placki-na które nalożysz mak ale najpierw posmaruj białkiem..............masa makowa(zmielony mak,dodaj cukier wedle uznania,zapach,trochę ciasta-wyrób i nałóż na placki -zroluj ,włóż do formy - wierzch posmaruj białkiem................temp,180 piec w podgrzanym piekarniku około 60 min smacznego

reklama
Do góry