reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam, ale pogoda dzisiaj okropna wieje pada brr.
Justa zastanów się nad tym urlopem, ja też tak miałam że mogła od razu wybrac całośc ale wiem z doświadczenia że dzieci w żłobku chorują więc zostawiłam sobie urlop na tą ewentualnośc. Jak na razie tydzień wybrałam
Ewa urlop powinien ci się normalnie naliczyac
Emilia dokładnie to zależy ile chcesz ze sobą zabrac, ja jakoś wolę wysłac kurierem, tym bardziej że w ryanair z 15 kg jeszcze musisz odjąc wage walizki czyli jakies 4, poza tym już kilka razy spotkałam się z tym ze doczepiali się nawet 1kg nadbagażu i trzeba było płacic co już było mało opłacalne a mi zawsze wychodzi jakoś tak że dużo biorę chociaż wydaje mi się że mało, bo naprawdę stram się brac racjonalnie. Zapokowałam 2 dzieci, siebie plus zabawki pampersy i mleko i wyszło 30kg jak nic
Misialula dzieci tak czasami mają że im się coś odwidzi i nie chcą więc nie ma nic na siłę, trzeba zastąpic czymś innym.
Ja wczoraj spakowałam wszystko, dzisiaj na zakupach już bylam, jeszcze obiad, zupa na jutro i salatka i sprzątanie. Maja wlaśnie poszła spac a ja piję kawkę i będę zabierac się za robotę

reklama
no i jestesmy:-)
Bylysmy dzis na Monkey Music - Music classes for babies and young children fajna sprawa.
Wyslalam tez maila do baby sensory ale nikt sie nie odzywa:no:
Zdecydowalam, ze wezme torbe z Ryanair.Nie potrzebuje az 30 kg z Pl a tak kupie im jakies male prezenciki.
Taki piekny dzien sie dzis zapowiadal a potem taki deszcz nas zlapal:szok:
Zajrzyjcie tu moze was zainteresuje:tak:
BabyO | Scottish Opera
Ja sie wybieram:tak:pewnie 20,ktos chetny?Moze byc tez 19.

A wkoncu udalo mi sie zebrac do mojego postanowienia i bycia z Wami czesciej :)

U mnie ogolnie to dobrze, tylko od 2 tyg ledwo chodze bo miednica i dolna czesc kregoslupa mnie tak boli ze hej. Nie pamietam takiego bolu z Barnimkiem , wiem ze sie rozszezala ale nie tak bolalo. Kazdy ruch jest straszny, najgorzej jest po calym dniu chodzenia potem jeszcze chodzic w pracy. Jak zastygne tak o 1 rano na fotelu i ktos mi dzwoni to ledwo wstaje:sorry2::no:...
Do tego ten kregoslup... a Barnim nie pomaga bo chce na opka i opka. Czasami go na chwilke wezme ale po chwili wymiekam a on w placz.
Ostatno kurcze znow zaczol sie rzucac na podloge i uderzac glowa w podloge. Wczoraj nawet przez takie cos zdarl sobie troche skory z czolo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Minelo mu to i niewiem dla czego znowu to sie w nim pojawilo.:confused2:
Barnimek powoli wola na nocnik, to znaczy jak sie mu przypomni:sorry2:, ale nie jest zle. Czasami wola 6 razy dziennie "kaku" i wtedy robi przewaznie pisku. Do jeszcze niedawna oznaczalo to obydwie rzeczy ale ostatnio zaczol mowic-kupka i wtedy chce ja zrobic i isc na nocnik- zuch chlopak.

Emilia- fajne to cos ale nie wiem czy mi by maly usiedzial......moze..... jak juz to pasuje mi tego 19- stego. W sobote spie po nocce :)

Ostatnia edycja:
Emilia a po ile sa bilety bo jakos nie moge sie doczytac. Zainteresowalo mnie to i chyba tez bedzie mi pasowal 19 listopada.

IsanellL ja wracam do pracy w 2011 a te 6 tygodni uropu to bede miala zaleglego z tego roku. A w przyszlym bede miala kolejne 8 tygodni do wykorzystania wiec chyba nie powinno byc tak zle. A poza tym u mnie nie mozna sobie zostawiac urlopu na kolejny rok, trzeba wybrac do grudnia i koniec a ze mna jest inna sprawa bo bylam na macierzynskim.

Misialula to dobrze, ze maly znowu chce pic mleczko. Pamietam, ze Natalia tez miala taie okres ze w ogole nie byla zainteresowana piersia ale to chyba przez te nowe pokarmy, ktore jej wprowadzalam. W koncu ile mozna pic tylko mleko ;)

Jutro idziemy z dziewczynami na grupe dla dzieci na 10.30 do destiny church na dole leith walka - jak ktos jeszcze chetny to zapraszamy

no mnie pasuje ten 19 - tylko jeszcze nie wiem ile biletow bede rezerwowac. A Ty Emilia mowisz o tym na leithie bo widzialam ze w dwoch miejscach robia to przedstawienie.

reklama
Do góry