reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

misiula to tylko sie cieszyc :) ja od 3 lat nie przespalam ani jedenej nocy calej, ale jakos daje rade :) moj maz tez mi nie pomaga, wrecz sam dodaje mi roboty jak nabalagani :( juz sie przyzwyczailam do tego i w zasadzie lepiej sobie radze sama jak go nie ma, niz jak on jest :)

ja mam starsza siostre o 3 lata i dogadujemy sie dobrze, jak bylysmy mlodsze to razem na dyskoteki jezdzilysmy :D ale mam jeszcze jedna siostre mlodsza o 10 lat i znia nie dogaduje sie wcale wrecz nie rozmawiam z nia od roku bo sie poklucilysmy z jej winy a nie ma zamiaru przeprosic.. tez uwazam ze taka roznica 2-4 lata to jest najlepsza :)

reklama
iza co do zabawek w polsce to ja biore tylko tyle co potrzebuje na droge w aucie :) a takto to dzieci bawia sie przewaznie chochlami i miskami :D mam tez szwagierke ktora ma 13 lat wiec ma tez jakies miski itp wiec duzo mi nie potrzba :)

dzis juz pranie podrobilam, zaraz musze sie wziasc za jakies sprzatanie a pakowac bede sie jutro :p

ja tez mam dla patryka narazie takie adidaski nike szmaciane, mam nadzieje ze w polsce cos znajde..

Ostatnia edycja:
Po dlugiej jakze to przerwie wraca syn marnotrawny :) ;-)
Jakos nie mam weny na pisanie niczego, w wolnych chwilach zaczytuje sie w sage "Zmierzchu" a tak to siedze z Barnimkiem.

Bylismy w Polsce na weselu mojej kuzynki ( a chrzestnej Barnimka) wiec tez tam nam jakos czas minal. Po przyjezdzie praca w domu i na nockach . Teraz w tym stanie juz mi sie nic nie chce bo czesto nie wyspana jestem dodatkowo zmeczona no i wszystkie kosci miednicy oststnio mnie tak bola ze ledwo chodze :)
Ciesze sie z tego ze na macierzynski ide tym razem szybciutko bo 11 tyg pzred porodem plus 3 dni zalegleho holidaya co w oststecznosci daje mi ostatni shift 13 grudna!!! hip hip Hura !!! wiec jeszcze 21 nocek :-D:-D:-D

Zdecydowalam sie ostatnio na drastyczna zmiane i obcielam wlosy, takie troszke nastroszone do bokow... ogolnie wygladam mlodziej ( tak mi bynajmniej mowia)

Barnimek ciagle malutki i chudziutki ale juz sie nie przejmuje... ma to 9 kg teraz no i chyba ten typ tak ma. Tak to broi i zarazem pomaga, lubi rozpakowywac zakupy i ukladac w lodowce, zmiatac i zbierac smieci do kosza. Niestety najlepsza jego zabawa to wylewanie picia a potem jego scieranie :sorry2::no: , ciagle mamy nadzieje ze to mu minie.

Co do ciazy to narazie wszystko wychodzi dobrze. Dlugo nie czulam ruchow ale juz teraz cos tam czuje wiec powoli malutki bobasek sie tam gniecie. Cisnienie i te sprawy chyba dobrze ( zabardzo nie wiem bo polozna mnie widziala ostatnio w 16 tyg a teraz dopiero w 28 mam miec wizyte.
Bylismy na skanie z okolo 2 tyg temu i z niego wychodzi ze termin nadal 8 marca, dzidzia dobrze sie ma , wszystko wyglada zdrowo ale mam umowiony skan na 35 tydz ciazy by sprawdzic polozenie lozyska-zyl itp. teraz an skanie wyszlo ze lezy zaraz kolo wyjscia macicy a co z tym idzie (jak sie przesunie czasem) lozysko przodujace wiec kicha....... Wtedy w styczniu zdecyduja i zobacza. Tak czy tak mam umowiona wizyte z konsultantem porodowym na 24 grudna by ustalic czy cesarka czy porod normalny wiec sie okaze co i jak. Bedzie mial moje dane z poprzedniej ciazy i porodu wiec od niego tez to chyba zalezy - nie wiem..

A z niusow to tym razem wiem jaka plec .... i bedzie to chlopczyk :)

Nie nadrobie z waszymi postami wiec wybaczcie , mam nadzieje ze u was wszystko po staremu i bez problemow.

Pozdrawiam

anitha moja maja tez bawi sie wszystkim ale uwiebia dzwiekowe zabawki wiec jej kilka zabiore i juz tam zostawie
Dziewczyny jak to jest z dentysta tutaj, nie mam tej karty nhs juz sie do niej nie kwalifikuje, narazie do konca listopada mam za darmo ale co potem czy potem musze placici za dentyste?

iza chyba tak. mnie babka pytala czy kwalifikuje sie do darmowego leczenia czy bede placic... kurcze tez chcialam isc na przeglad przed listopadem ale jakos nie wyszlo :) ogolnie to zeby robilam po porodzie i mam chyba nadal zdrowe :p

reklama
Do góry