Po dlugiej jakze to przerwie wraca syn marnotrawny
;-)
Jakos nie mam weny na pisanie niczego, w wolnych chwilach zaczytuje sie w sage "Zmierzchu" a tak to siedze z Barnimkiem.
Bylismy w Polsce na weselu mojej kuzynki ( a chrzestnej Barnimka) wiec tez tam nam jakos czas minal. Po przyjezdzie praca w domu i na nockach . Teraz w tym stanie juz mi sie nic nie chce bo czesto nie wyspana jestem dodatkowo zmeczona no i wszystkie kosci miednicy oststnio mnie tak bola ze ledwo chodze
Ciesze sie z tego ze na macierzynski ide tym razem szybciutko bo 11 tyg pzred porodem plus 3 dni zalegleho holidaya co w oststecznosci daje mi ostatni shift 13 grudna!!! hip hip Hura !!! wiec jeszcze 21 nocek
Zdecydowalam sie ostatnio na drastyczna zmiane i obcielam wlosy, takie troszke nastroszone do bokow... ogolnie wygladam mlodziej ( tak mi bynajmniej mowia)
Barnimek ciagle malutki i chudziutki ale juz sie nie przejmuje... ma to 9 kg teraz no i chyba ten typ tak ma. Tak to broi i zarazem pomaga, lubi rozpakowywac zakupy i ukladac w lodowce, zmiatac i zbierac smieci do kosza. Niestety najlepsza jego zabawa to wylewanie picia a potem jego scieranie
, ciagle mamy nadzieje ze to mu minie.
Co do ciazy to narazie wszystko wychodzi dobrze. Dlugo nie czulam ruchow ale juz teraz cos tam czuje wiec powoli malutki bobasek sie tam gniecie. Cisnienie i te sprawy chyba dobrze ( zabardzo nie wiem bo polozna mnie widziala ostatnio w 16 tyg a teraz dopiero w 28 mam miec wizyte.
Bylismy na skanie z okolo 2 tyg temu i z niego wychodzi ze termin nadal 8 marca, dzidzia dobrze sie ma , wszystko wyglada zdrowo ale mam umowiony skan na 35 tydz ciazy by sprawdzic polozenie lozyska-zyl itp. teraz an skanie wyszlo ze lezy zaraz kolo wyjscia macicy a co z tym idzie (jak sie przesunie czasem) lozysko przodujace wiec kicha....... Wtedy w styczniu zdecyduja i zobacza. Tak czy tak mam umowiona wizyte z konsultantem porodowym na 24 grudna by ustalic czy cesarka czy porod normalny wiec sie okaze co i jak. Bedzie mial moje dane z poprzedniej ciazy i porodu wiec od niego tez to chyba zalezy - nie wiem..
A z niusow to tym razem wiem jaka plec .... i bedzie to chlopczyk
Nie nadrobie z waszymi postami wiec wybaczcie , mam nadzieje ze u was wszystko po staremu i bez problemow.
Pozdrawiam