reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

witam sie z rana jako pierwsza :)

gdzie kupujecie buty dla dzieci? wczoraj kupilismy butki dla dominika takie zimowe a dla patryka nie mozemy znalesc... jakos nigdzie niema rozm.5 a jak jest to i tak lipa bo patryk ma wysokie podbicie i nawet adidaski na rzepy nie pasuja bo nie da sie ich zapiac :/ dojdzie do tego ze pojedziemy do polski bez butow dla niego :(

reklama
Cześć dziewczyny:)
Ja czytam i udzielam sie w wątku listopad 2010 gdzie postów po kilka-kilkanaście stron dziennie. Widzę po Was,że jak się ma już dzieciaczka to czasu duuuużo mniej na pisanie. Więc teraz korzystam póki czasu mam w nadmiarze. Ostatnie kilka dni spędziłam w agonalnym stanie pod kołderką-choroba w końcówce ciąży to nie było zbyt miłe przeżycie :( ale już mi lepiej. Nieśmiertelny,wielbiony i niezastąpiony przez tubylców paracetamol oraz duże ilości czosnku,syrop z cebuli oraz nieopuszczanie łóżka swoje zrobiły i wracam do żywych :)

I ja się witam. Wczoraj byliśmy na roczku u znajomych więc dzień jakoś zleciał. O dziwo Maja ładnie się bawiła a zawsze to wisi na mnie non stop że nawet nie mam się jak kawy napic. Dzisiaj oprócz załadowania garów do zmywarki i śniadania to jeszcze nic nie zrobiłam. Starałam się pranie powiesic ale mała wszystko ściąga.
Misialula wow, szkoda że ty już z nimi nie spiewasz
Joasia no tak to jest dzieci plus codzienne obowiązki i ciężko znalezc czas na wszystko a jak jeszcze jest praca to już wogle trudno.
Anitha ja wczoraj widziałam w mothercare sporo bucików ale nie wiem jak z jakością. najwyżej pierwsze co zrobisz w pl to pójdziesz do sklepu z butami

hejka. witam sie i melduje :-) laski szukam dobrej fryzjerki polskiej ktora dobrze zetnie moje piec wlosow:tak: ale takiej co jak scina wlosy to patrzy co robi a nie w okno:wściekła/y:juz mnie taka scinala tutaj ehhh dajcie znac gdzie moge sie wybrac--chyba kolo Emilki jest najwiecej salonow fryzjerskich?
gdzie kupujecie buty dla dzieci? wczoraj kupilismy butki dla dominika takie zimowe a dla patryka nie mozemy znalesc... jakos nigdzie niema rozm.5 a jak jest to i tak lipa bo patryk ma wysokie podbicie i nawet adidaski na rzepy nie pasuja bo nie da sie ich zapiac :/ dojdzie do tego ze pojedziemy do polski bez butow dla niego :(
widzisz ja mam ten sam problem z Amelkowna moja...tez ma wysokie podbicie i nic na noge jej nie moge wcisnac:(( objezdzilam: next,bhs,h&m, mexxa i dupka:wściekła/y:
dzisiaj zasuwam do asdy bo tam widzialam takie jakies bylejakie ale na rzepa na calej dlugosci i chyba troszke wyzsze podbicie...ale okaze sie po przymiarce:sorry2:
a w next byly takie sznurowane i nawet ladne ale nie zaplace 25Ł za butki dla dzidzi na jeden sezon:angry:drogi jak nioe wiem co bo skorzane byly:shocked2:

dziewuszki chetnie bym sie do kogos na kawusie wprosila:tak: mam tylko jeden problem...amelkowna od 2 tyg zmienia sobie godziny drzemki ...raz zasypia ok 10-11 rano czasem dopiero po 15:szok:a czasem wogole nie spi i jest marudna i wnerwiajaca ehhh:no: w nocy znowu sie zaczela budzic na mleko tak ok 4-5 rano i dzisiaj zasnac nie chciala tylko sie bawic:szok::baffled: padam na pyszczek-kawa nawet nie pomaga:sorry2:

EDIT: w mothercare tez bylam u nas w edim nie ma specjalnie duzego wyboru w butkach i tez nawet kapcioszki dla dzidzi nie pasuja przez to podbicie wysokie

Ostatnia edycja:
my mamy jeszcze jednego sporta do odwiedzenia a jak nie to tez sie do asdy wybiore. tak jak dla niego to buty na miesiac dwa beda bo nozka mu urosnie wiec tez nie dam niewiadomo ile ale wczoraj nawet za 20 f nie moglam znalesc :(

wogule za 3 dni jedziemy a ja jeszcze nic nie naszykowalam, jakos mi sie nie chce :)

Ostatnia edycja:
Ja jeszcze nie mam takiego problemu bo mała nie chodzi sama więc narazie kupuje mieciutkie buciki aby tylko jej ciepło było. Anitha ja mam podobnie przed wyjazdem , jak mam się pakowac to jestem chora dlatego zamawiam kuriera i nie ma zmiluj ze mam jeszcze czas i odloze to na pozniej

ja duzo nie mam zamairu brac 1 walizka dla wszystkich wystarczy :) ale i tak to za duzo hehe. narazie zrobilam liste potrzebnych rzeczy a to juz jakis postep :) jutro moze zaczne sprzatac a pakowac to sie bede pewnie we srode bo dzieci brudza tyle ze i tak nie ma sensu tego chowac juz teraz

Azorek ja serdecznie zapraszam do mnie na Easter tylko u mnie jest taki problem ze moj maz ma przerwe miedzy pracami od 11 do 16 i wtedy spi wiec my sie przewaznie wynosimy na spacer z malym ale jakbys chciala przyjechac o 16 to z mila checia wtorki i czwartki G ma wolne a tak poniedzialek sroda piatek sobota niedziela sami z Piotrkiem po 16 jstesmy na pewno jak bys sie zdecydowa to na bank Emilia tez przyjdzie bo ona tez sama wieczorami siedzi i my tak przewaznie razem sie pocieszamy:) Emili R tez ma wolne we wtorki i w poniedzialki jeszcze ale w poniedzialki ja jestem w domku sama wiec jak tylko to Ci pasuje to ja z calego serduszka zapraszam bedzie mi bardzo bardzo miło

Dziewczynki czy mogłybyście napisać mi jak dajecie sobie radę z dwójka maluchów w domu ?? Bo ja jestem teraz na etapie myslenia kiedy mieć drugą dzidzię i tak się zastanawiam jaka różnica jest najlepsza i dla maluchów i dla rodziców zdaję sobie oczywiście sprawę że na początku jest cięzko tylko chodzi mi też o to aby dzieci nie czuły się zaniedbane, nie chciałabym dużej różnicy bo dzieciaki nie będą miały ze sobą kontaktu az drugiej strony jak będzie większa różnica to Piotruś już będzie podchowany i będzie potrzebował mniej uwagi zawsze gdzieś sie sam pobawi.
Dlatego powiedzcie mi jak sobie radzicie z dwójka maluchów czy to w ogóle jest wykonalne?? Czy już padacie i nie macie siły na nic??? powiedzcie jak możecie co osądzicie w tym temacie

ewa wykonalne napewno jest :) u mnie jest roznica rok i 10 mcy. nie powien zeby bylo latwo ale trudno tez nie jest :) trzeba sobie umiec jakos wszystko zaplanowac, miec jakis schemat dnia itd... sa dni lepsze i gorsze wiadomo ale ja prawie zawsze znajduje czas na wszystko, nawet na jakas ksiazke od czasu do czasu :D ciezko jest jak jeden zachoruje.. a jeszcze gorzej jak oboje sa chorzy :( ciezko tez isc z taka dwojka na spacer , chyba ze bedziesz miala wozek podwojny...

ogolnie co ja bym radzila to to zeby kolejne dziecko bylo dopiero wtedy kiedy piotrus zacznie ci pieknie przesypiac noce... mi sie dominik do dzis budzi wiec jak nie jeden to drugi mi spac nie daje :) dobrze by bylo tez odluczyc dziecko smoczka... mi sie nie udalo i teraz ciezko bo nawet jak mu zabiore to on wezmie patryka :/

a ja sie pochwale bo przypomnialam sobie ze mam buciki po dominiku , poszlam sprawdzic a tam nr 5 :) wprawdzie ciezko mu je zalozyc ale przynajmniej do polski nie pojedzie na bosaka :D

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry