reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Czesc dziewczyny a mnie cos dopadlo,znaczy dzis juz jest lepiej ale jakis katar i bol glowy i wogole czulam sie do niczego ale nalykalam sie paracetamolu i juz chyba powinno byc lepiej:-)
Martka ja bylam na London Road w tym malym zakladzie po polskim sklepie,jest tam fryzjerka magda,ogolnie jestem zadowolona,kiedys bylam tez u takiej Ilony w domu robila ale teraz chyba urodzila wiec chyba juz ne razie nie robi wlosow,a szkoda bo na prawde byla dobra.
Emila ale macie fajnie tez bym gdzis pojechala ale my to zawsze sie zastanawiamy i zawsze cos wazniejszego,a tak bym wygrzala gdzies tylek:-D

reklama
isabellL a moze wlasnie przez tego smoczka sie budzi - wypada jej z buzi a ze przyzwyczaila sie z nim zasypiac a podejrzewam ze nie wyciagasz jej go jak juz zasnie, to jak jej wypadnie w nocy i poczuje ze go nie ma to placze.

Emilia a sprobuj dac jej na noc owsianke - u mnie od samego poczatku podzialala i spi bez przerwy 12 godzin od kiedy skonczyla 6 miesiecy. A jak dawalam jej jakies kaszki ryzowe to juz o 7-7.30 sie budzila i byla glodna. A gdzie dokladnie lecicie na wakacje - my juz niedlugo bedziemy na Teneryfie wiec jesli tam sie wybierasz to bede mogla Ci powiedziec co warto tam zobaczyc.

Ewa uwazaj z tymi owocami bo niektore dzieci, jak zaczna rozszerzanie diety od owocow to pozniej nie chca jesc warzyw bo nie sa tak samo slodkie. I jak najszybciej rezygnuj z blendowania na rzecz ugniatania widelcem bo co prawda nie ja, ale moja znajoma ma teraz wielki problem. Dziecko ma ponad 8 miesiecy a ona nadal podaje mu zupki przez smoczka bo zadna grudka nie przejdzie mu przez gardlo. Ja od samego poczatku rozdrabnialam warzywa widelcem a teraz juz od dawna kroje w kostke. A dodam, ze Natalia nadal nie ma zadnego zeba i swietnie sobie radzi z "gryzieniem" samymi dziaslami :)

Justa ona jak mocno zasnie to sama wypluwa smoczka tylko jak się wierci w nocy a właściwie chodzi po łóżeczku to wtedy się budzi i szuka smoczka a owsiankę to chyba sama muszę spróbować bo moja mała też w nocy budzi się na jedzenie. A jaką owsiankę kupujesz i jak ją robisz? Ja narazie dodaje do mleka kaszkę kukurydzianą, lepiej śpi po tym ale i tak w nocy się budzi głodna.
Emilia super, sama bym się wybrała, jak do tej pory zawsze przekładaliśmy bo coś, teraz kompletnie nie mam kasy i wyjazd do Polski za trochę ponad miesiąc ale tak myślalam że zamiast na wakacje do Polski to w jakieś ciepłe kraje bym się wybrała.

isabellL na poczatku kupowalam jej owsianke chyba z hippa ale teraz je taka normalna dorosla i dodaje do niej musli z cow&gate takie w torebce od 10 miesiaca jesli sie nie myle. Zalewam ja wrzaca woda i poznej jak troszke ostygnie to dodaje miarke mleka (bo mala ma skaze i mam takie specjalne). Robie dosyc gesta, taka zeby nie splywala z lyzeczki. Bardzo jej smakuje i codziennie, dzien w dzien sie nia zajada - az sie zastanawiam jak jej sie to nie znudzi ;)

Jedziemy na lanzarote.
Kurcze zupki przez smoczka to chyba nawet nie wolno podawac?My narazie przerabiamy sloiczki z 2 czyli juz jakies kluchy tam sa.Niestety Asiula narazien raczej to polyka niz gryzie.Kupilam jej teraz krazki ryzowe:)
Justta jutro lesimy na grupe?Moglabys mi pokazac jaka owsianke jej dajesz?Ja chce sporbowac z kolacyjkami.Juz pakuje plytke z piosenkami dla ciebie.
APEL
zgubilysmy kwaczaca kaczke:(:( moze zostala u was po jakies kawce???

Aha to muszę spróbować, bo moja się nauczyła że dostaje butle już w łóżeczku, czasami idzie spać bez niej ale wtedy zasypainie trwa dłużej ale spróbujemy tej owsianki a ona jest na mleku czy nie? Tzn czy ma już mleko w sobie, bo moja mała pije pepti i narazie staram się unikać mlecznych kaszek

Moja też przez jakiś czas połykała ale to nic bo w ten sposób dziecko też się przyzwyczaja i nie krztusi się potem jedzeniem jak dostanie jakiś większy kawałek.

Jedziemy na lanzarote.

Justta jutro lesimy na grupe?Moglabys mi pokazac jaka owsianke jej dajesz?Ja chce sporbowac z kolacyjkami.Juz pakuje plytke z piosenkami dla ciebie.
APEL
zgubilysmy kwaczaca kaczke:(:( moze zostala u was po jakies kawce???
kurcze a jutro akurat Daniel ma wolne i chcielismy gdzies pojechac wiec raczej nie dam rady wpasc na grupe. Ale teraz juz moge chodzic na wszystkie poranne grupy bo Natalia wymyslila sobie ze bedzie juz spala tylko raz dziennie i zbojkotowala drzemke o 11 rano. Tak wiec mozemy sie umowic na przyszly tydzien bo pozniej to wlasnie bede sie wygrzewac na slonku...jejku juz sie nie moge doczekac :)
A jesli chodzi o owsianke to juz odpisalam wyzej. Ale wydaje mi sie ze obojetnie jaka owsianka bedzie dobra. Bo chyba chodzi o to ze platki owsiane daja poczucie sytosci na dluzej i dlatego ona tak dlugo po nich spi.

reklama
Do góry