reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

azorek a na jakies podstawie aplikowalas wogule o ten zasilek? co to wogule jest?
sprobuj zadzwonic do nich raz jeszcze moze trafisz na kogos innego, moze zaszla jakas pomylka bo to bezsensu ze sie kwalifikujesz ale kasy nie dostaniesz

reklama
Ja na chrzciny też zapraszałam telefonicznie i porobiło się wielkie ale, jakieś niedomówienie, pretensje że za pozno zadzwonilam itp, mnie to mało obeszło, zrobiłam chrzciny i wyjechałam ale rodzice się nasłuchali, więc teraz robie oficjalne zaproszenia i problem z głowy.
Azorek a może oni cie na poczatku zapisali poprostu na liste jako strającą się o jobseeker allowance a potem po rozpatrzeniu wszystkiego stwierdzili że zasiłek ci się nie należy a ze względu na to że pracujesz tak mało godz to będziesz zapisana na listę poszukujących pracy bez prawa do zasiłku. Mój j też tak miał

A u mnie to jakaś masakra dzisiaj, mnie gardło boli i drapie i czuje że się rozkładam, mam nadzieję że to tylko takie uczucie i tak samo jak szybko przyszło tak szybko pójdzie, małej idą ze 4 zęby i drze się cały czas, nic jej nie interesuje, j mnie wkur... posiedział troche w domu i wszystko mu przeszkadza i czepia się wszytskiego a wogle to chodzi nerwowy już od jakiegoś czasu i mówi ze wszyscy dookoła chodzą nerwowi tylko nie on

co to spicie jeszcze??? mi patryk wstal dzis o 6 a teraz ro zbiera sie juz na drzemke... jak by wczesniej nie mogl spac dluzej a ja razem z nim :)

pogoda chyba sie poprawia jakies sloneczko widze za oknem moze uda sie wyjsc na jakis spacerek...

Myśmy wstali po 7 ale nie było czasu na nic. Mnie jednak dopadła choroba ale nie jest tak zle jak przypuszczalam że bedzie. Nal;ykałam się wczoraj witamin, najadłam czosnku i da się jakoś wytrzymac, dobrze bo jutro do pracy idę. Martwi mnie tylko że Maja zaczęła kaszlec, mam nadzieje ze to nic powaznego. Musze jej chyba podac jakies syropy. Pogoda dzisiaj piekna wiec chyba popoludniu zabiore mala na spacer, lepiej dla niej zeby posiedziala na dworze niz w domu w tych zarazkach

pewnie ze lepiej na polu. kuruj sie zeby dzieci nie pozarazac bo to chyba najgorsze co moze byc ty chora i dzieci tez... pamietaj zeby nie calowac malej i nie oblizywac lyzeczek to powinno duzo dac :) no i zdrowka zycze. u mnie naszczescie wszyscy zdrowi dzieci tez zadko choruja - odpukac :)

Mój synek dzisiaj obudził mnie o 6 30 no i miałam pospane ale o 8 zamknęły się mu oczka i skorzystałam również na tym i położyłam się obok niego.
Isabell ja również popieram dziewczyny na zewnątrz lepiej niż z zarazkami w domu

Ja dzisiaj wyruszam na zakupy trzeba pokupić prezenty dla dzieciaków w Polsce bo sie moim koleżankom urodziły dzieciaczki no i jeszcze moja chrześnica

hejka :) z Amelka troszke lepiej choc nadal nosek zapchany i kaszel ma:/ ale wyglada na to ze przechodzi:)
azorek a na jakies podstawie aplikowalas wogule o ten zasilek? co to wogule jest?
sprobuj zadzwonic do nich raz jeszcze moze trafisz na kogos innego, moze zaszla jakas pomylka bo to bezsensu ze sie kwalifikujesz ale kasy nie dostaniesz
Anitha ja najpierw aplikowalam o INCOME SUPPORT ale nie nalezy sie bo maz pracuje powyzej 24h tyg...wiec mial byc JOBSEEKER ALLOWANCE INCOME BASED ale facet cod omnie wczoraj dzwonil mowil ze wyszlo im ze nalezy mi sie tylko JOBSEEKER ALOWANCE CONTRIBUTION BASED a ze zarabiam wiecej jak 65L tyg to mi placic za niego nie beda..

Ja to zaraziłam się od małej, niestety, ostatnim razem jakos mi sie udalo, tym razem nie, a ona co chwile cos w tym żłobku łapie, na szcescie nie przechodzi tego zle, zazwyczaj katar czasami kaszel. czekam na to oscilococillum z polski a narazie podaje jej wapno i vibowit

reklama
Azorek czyli na podstawie zarobkow zdecydowlai ktory zasilek by ci sie nalezal ale ze pracujesz i zarabiasz tyle ile zarabisz to ci sie nie nalezy. Poczytaj przepisy czy maja racje czy nie, jesli nie to sie odwoluj. Ja akurat w tym przypadku sie nie orientuje

Do góry