reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

witam o poranku!!

Ja wczoraj poprasowałam, dla małej ;-).

Teraz po śniadanku gotowa na nadchodzący dzień :-).
co u was??

reklama
Coś tu cisza dzisiaj. U was teżtaka paskudna pogoda? Ja właśnie mam przeprawę z housingiem. Mają totalny burdel w papierach, przysyłają mi ciągle upomnienia pomimo że mam ponad 200 na plusie to im brakuje, dzwonie do nich mówią że wszystko ok po czym dostaje kolejne upomnienie. Chyba musze sie tam wybrac osobiscie bo sie z nimi nie dogadam.

Witam dziewczynki o poranku pogoda paskudna :(
Ja dzisiaj zmykam do pracy na 12 jeszcze mi został tydzień i 1 dzień pracy bo zgodziłam sie zostać tej mojej francy do końca przyszłego tygodnia, a nie do środy.
Dzisiaj rano przestraszyłam się bo zawsze jak wstaję rano i wracam do łóżka jeszcze (na sisiu wstaje) to mały musi się ułożyć z powrotem żeby mu było wygodnie a dzisiaj rano nic ja się kładę o on nic no to ja panika przesunęłam go ręką to w jedną to w druga poklepałam no się ruszył tak od niechcenia jakby mówił daj spokój matka śpie, ale ja prawie na zawał zeszłam trwało to pewnie 10 minut, ale ja już prawie do szpitala jechałam - MASAKRA nawet nie chcę myśleć jak to później będzie jak on już będzie z nami w psychiatryku wyląduje po miesiącu.

Dzieczyny czy w Edim jest jakas fajna plaza albo jakies jeziorko niedaleko bo tak sobie mysle ze jak cieplo sie zrobi to bym sie gdzies z dzieciakami wybrala. No i mam jeszcze jedno pytanko czy wiecie gdzie i kiedy bedzie jakis cyrk albo inne show dla dzieci

No Ewa mały będzie się teraz coraz mniej ruszał bo będzie miał coraz mniej miejsca więc spokojnie, niby mówią że jak wyczuwa się około 10 ruchów w ciągu dnia to wszystko jest ok

Piękna plaża to North Berwick z falami cudnymi falami. Jak nie chcesz tak daleko jechać możesz wybrać się na Cramond to wyspa w Edim na którą mozna dojść tylko jak jest odpływ spokojnie dojdziesz z wózkiem. Poza tym jest cudny deptak wzdłuż morza Kuba może wziąć rowerek droga jest asfaltowa i równa można iść dość daleko. Poza tym ZOO w Edim nigdy nie byłam ale ludzie mówią że jest bardzo duże i rewelacyjne. Deep Sea World - oceanarium koło Fortów jest tunel z rekinami. Foczki na zewnątrz i zajęcia dla dzieci pani pokazuje rózne wodne zwierzaki można je dotknąć pooglądać itd. Słyszałam o jeziorku w lesie gdzieś bardzo blisko ale nie wiem gdzie to jest muszę zapytać.

I ja sie witam dziewczynki,pogoda nie zaciekawa a ja dalej z katarem,u mnie tak to jest ze zaraz zatoki i przez to juz troche glowa mnie boli,ale wzielam juz serie tabl.wiec mysle ze szybko minie:-)
Isabell tak jak Ewa pisze North Berwick jest piekne po drodze bedzie tez Gullane czy jakos tak plaza jest cudowna ogolnie wyglada jak u nas w pl nad morzem,wogole na tym odcinku Edi i north berwick sa super plaze i latarnie:-)
Ewa ja tez swirowalam ale nie martw sie maly teraz juz tak sie nie bedzie ruszal a co do ciuszkow to nie wiem czy jest sens kupowac tyle tych malutkich,ja nie mialam tak duzo,maly nie nalezal do duzych dzieci mial niecale 3 kg wiec nawet te newborn byly za duze ale powiem ci ze nim sie obejrzalam byly juz za male i niektorych nawet nie nosil,zawsze mozesz dokupic jak malenstwo sie urodzi:-)

Ewa o tym jeziorku to w edim piszesz,niedaleko nas bo jest park z jeziorkiem na lochend,jest tam plac zabaw i lawki ale ogolnie to niezaciekawe miejsce,pelno patologi sie kreci,zreszta mojemu mezowi szkoci kiedys mowili ze to niebezpieczne miejsce

tez wychodze z zalozenia ze nie ma co kupowac za duzo ciuszkow new born bo dziecie szybko rosnie i nim sie orientujemy a juz wszystko jest za male :)

milusia dominik to sliczne imie hehe moj syn ma tak na imie :) mnie sie bardzo podobalo jeszcze daniel, szymon, emil, eryk, i oskar

reklama
witam sie malo ostatnio tu zagladam ale was podczytuje... nie mam sily na siedzenie... ja wciaz jestem nierozpakowana ciezarowka ;( teraz ten caly tydzien siedzial ze mna moj tom bo ja juz nic nie moge robic w domu ledwo sie ruszam brzuch mi juz na kolanach wisi malo tego waze juz 80kg co dla mnie jest jak wyrok :( mam klopoty z nogami przeszlam kilka operacji i taka waga dla mnie to jakas masakra ogolnie nie powinnam przekroczyc 60kg :( jest mi naprawde ciezko malo tego od wczora prawe kolano mi szfankuje i ani zgiac ani wyprostowac :( maly nas nastraszyl myslelismy ze to juz a to kolejny dzien i nic :( nie spieszy sie lobuzowi :( a ja sie juz doczekac nie moge :(
powodzenia zycze wszytskim :) ostatnio ladna pogoda do nas zaglada - nareszcie sie wiosna robi :) jak sie tylko cos wyjasni z moja sytuacja to dam znac :)
pozdrawiam :)

Do góry