reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

I ja sie witam,wlasnie wrocilismy od gp i w sumie niby wszystko dobrze,osluchala itd i nawet jesli to reflux to juz gavisconu nie beda podawac tylko powiedziala zeby jeszcze sprobowac malego szybciej nakarmic i troche pozniej polozyc do lozeczka bo moze za pelny dlatego mu podchodzi,wczoraj po kzdym karmieniu mial straszny kaszel tak jakby mu sie cofalo,jak nie pomoze to mam wrocic i cos dalej bedziemy robic a ja juz jestm troche zmeczona i nie wyspana wszystkiwgo narazie probuje a maly i tak nie spi tylko marudzi i poplakuje zobaczymy dzisiaj,moze wkoncu cos pomoze:-(
Deveinred biedny Barnimek ciesze sie ze juz lepiej i mam nadzieje ze szybko nadrobi wage i nabierze sily,duzo zdrowka zycze no i abyscie wy mieli szanse troche odpoczac bo pewnie tez umeczeni jestescie.
Emila wspolczuje takiego dnia,oby nastepnyn razem nie bylo juz takich problemow:-) ja kiedys tez zapomnialam ciuszkow,a pojechalismy na wycieczke wiec do domu blo kawalek a maly najpierw sie osikla a potem kupke zrobil i wszystko bylo brudne,od tamtej pory nigdy ne zapominam:-D
Azorek no ladnie,nie chce straszyc ale cos mi sie wydaje ze Amelka grzeczniejsza to raczej nie bedzie:-D
Emila ja na kawke bym chetnie ale mi nie za bardzo czwartek pasuje jak bedzie ci pasowal inny dzien to daj znac:-)

reklama
Gasiorek moze byc piatek do 15:)Mozemy wybrac sie na spacer:)
Ewa, Asiek nasz rozklad dnia hmm...co 3 godz staram sie karmic Asie.Wypada to mniej-wiecej 7,10,13 itd.Ale czasami zaspimy:D
I spodnie kupie jutro:)ale jest tez dobra wiadomosc-zmieszcze sie w ciuchy sprzed ciazy, no prawie-brzuszek jest troche za duzy:(
Co to za cwiczenia ktore tak ambitnie robicie?

Azorek gratulacje, ja postanowiłam mierzyć się raz w tygodniu, ale wiem już że moja sesja będzie trwała trochę dłużej bo nie daję rady, wczoraj musiałam całkiem odpuścić sobie ćwiczenia bo chyba się przećwiczyłam, strasznie mnie brzuch bolał. Tylko że ja nie robię tylko a6w ale też inne ćwiczenia i chyba przedobrzyłam, jednak dzisiaj już powróciłam do ćwiczeń. A co do dzieciaczków to zawsze to co zabronione i całkowicie do zabawy nie przeznaczone jest najfajniejsze.
Doveinred współczuję ale dobrze że już jest lepiej, chudzinka z tego twojego bobasa. Moja Maja ma już 6,400
Ewa oj ty masz przekichane z tą pracą, przecież ty powinnaś być całkiem na innych prawach. Dobrze że już niedługo kończysz.
Emilia ładnie to twoje maleństwo przybiera a ty szybko zrzucasz kg, no proszę mała ma 3 tyg a ty wchodzisz w ciuchy sprzed ciąży a mu tu biedne tak się męczymy. Ćwiczenia to aerobiczna 6 webera, proszę tutaj masz linka:
Aerobiczna 6 Weidera

U mnie dzisiaj kolejny zwariowany dzień. Maja zachwycona swoim głosem na całego i cały dzień piszczała i wydawała różne inne dzwięki ciekawe czy jutro chrypki nie będzie miała:-);-) ale tak poza tym to mało dała mi zrobić, bo najlepeij na rękach, kolanach albo jak się z nią siedzi i tylko nią się zajmuje a jak nie to wrzask. Kubie okres buntu się nie kończy, mogę powtarzać kilka razy że czegoś nie wolno, albo że ma coś zrobić a on dalej swoje. Jeszcze mój J wczoraj rano mu powiedział że na wakacje polecimy do Polski i wczoraj cały dzień i dzisiaj od 6 rano słyszę cały czas o tym samym, a za ile polecimy, a czy do samolotu daleko itp. Normalnie już nie powiem co mnie trafia. Więc w domu bałagan i nie wiem w co ręce wsadzić, sterta prasowania czeka a ja nie mam na nic czasu:-(

Azorek , twoja corka to terorystka:tak:współczucia, kobieto , musiszz miec duzo siły i cierppliowsci by z nia sie dogadywać:-):-)
No i gratuluje postepow w walce z tłuszczem !!!:-):-):-)

Ostatnia edycja:
Witam z rana wszystkie Mamusie
Emicia może w takim razie 11 rano na chwilkę tak żebyście po karmieniu były??? Możesz zapytać Asi czy jej pasuje (tej dużej Asi :)) ja nastawie sobie budzik i dam radę. Super że tak chudniesz po ciąży ja nie przewiduję takiej szybkiej utraty wagi, boje się że mi flak zostanie po brzuchu bo chuda byłam a teraz skóra jest tak naciągnięta że ho ho

Witam dziewczynki.my juz po spacerku,musze powiedziaec ze noc byla troszke lepsza ale juz nic nie pisze zeby nie zapeszyc:-)
Emilka pewnie mi pasuje i mozemy isc na spacerek,to umowimy sie jeszcze dokladnie co do godziny:-) super ze Asia tak przbiera na wadze i ze i ty tak szybko wrocilas do swojego rozmiaru,grtuluje:-)
Ewa no cos ty chudzinko,pewnie bez problemu zmiescisz sie w swoje ciuchy sprze ciazy:tak:
Ja codziennie robie cwiczenia i musz powiedziec ze sa efekty wczesnij ciezko bylo mi dopiac spodnie i brzuch tak wystawal a traz juz jest duzo lepiej:tak:

Dziewczyny-mam ważne pytanie do Mam z Edynburga: czy to prawda, że autobusu Lothiana nie można wsiąść z głębokim wózkiem (takim z gondolą)? Jeśli tak, to jak sobie radzicie/radziłyście z maluszkiem-w jakim wózku będzie ono bezpieczne? Nie wyobrażam sobie wozić noworodka tylko w foteliku albo spacerówce...

reklama
Dziewczyny-mam ważne pytanie do Mam z Edynburga: czy to prawda, że autobusu Lothiana nie można wsiąść z głębokim wózkiem (takim z gondolą)? Jeśli tak, to jak sobie radzicie/radziłyście z maluszkiem-w jakim wózku będzie ono bezpieczne? Nie wyobrażam sobie wozić noworodka tylko w foteliku albo spacerówce...

To prawda no chyba ze to autobus 22 z specialnym miejscem ma wozek. Jak sie bedzie podrozowalo autobusami to radze kupic travel system. 3 w jednym, bedziesz mogla male wlozyc w nosidelko do samochody i przyczepione na wozek, wrazie potrzeby zlorzysz reszte wozka i wezmiesz dzidzie w foteliku i polozysz na podloge. Jak bedzie starsza to juz moze bys w tej ala spacerowce na plasko. Przy wejsciu do autobusu kierowca sie czesto pyta czy wozek jest skladany.
Ja mam taki wozek i bylo dosc wygodnie w podrozy autobusem.

Do góry