reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam z rana. Kolejna noc udana. Majunia spała do 6.30.
Dziewczyny to ja chyba muszę wybrać się do was na ten sunday market bo w Glasgow nic ciekawego nie ma, byłam wiele razy i owszem jest wybór w wózkach ale nic poza tym. Dajcie mi jakis namiar to moze sie w niedziele wybiorę.
Dziewczyny czy któraś z was zdawała test IELTS???? Wiecie gdzie można kupić materiały do tego testu? Ja tak na serio zajęłam się poszukiwaniem studiów i znalazłam, ale wymagany jest poziom 7 z IELTS.Wogle to tak nie do końca rozumiem ich system ale to już chyba będę musiała bezpośrednio na uczelni się dopytać. W każdym razie szybko muszę iśćdo collegu na angielski żeby się podszkolić, zdać egzamin i wtedy studia, ale ze studiami to muszę jeszcze poczekać do następnego roku bo obawiam się że od września nie dam rady pogodzić pracy, studiów i wychowywania dzieci, ale w przyszłym roku Maja będzie już większa więc powinno się udać.
Więc mam już swój cel, nawet nie wiecie jak bardzo mnie to cieszy.:-D:-D:-D

reklama
Czesc dziewczyny mojemu malemu cos sie odwrocilo wczesniej przesypial do 6-7 teraz budzi sie o 4 albo wczesniej ale mysle ze to przez zabki,maruda ze szok juz nie moge sie doczekac jak jemu wyjda nastepne
Deveinred zdrowia zycze i oby z noga bylo lepiej,teraz wszedzie wirus panuje z kim nie rozmawiamy to chorzy cud ze mnie i malego ominelo no i na szczescie z moim Z juz lepiej i dzis poszedl do pray:-)
No to ladnie Barnimkowi ida u nas pewnie jeszcze troche:-)
Isabell fajnie,ja to tak wlasnie mysle zawsze sobie ze najwazniejsze ze ma sie jakis cel w zyciu wtedy mozna po malu sie realizowac i cos osiagnac,mam nadzieje ze kazdej znas uda sie zrealizowac swoje plany,trzymam za was kciuki dziewczynki:-)

IsabellL mam nadzieje że wiesz gdzie w Edinburghu jest J Lewis ten duży sklep po przeciwnej stronie ulicy jest parking podziemny i to właśnie tam na poziomie minus 4 odbywa się co niedziele bazarek czasem jest uboższy a czasem na prawdę wielki:-)
Ja na bazarze kupiłam nosidełko, leżaczek ciuszki i takie tam teraz chodzę i szukam łóżeczka bo jeszcze nie mam chciałam kupić używane i kupić tylko nowy materacyk dostałam matę z zabawkami i karuzele od mojej małej chrześnicy oraz pościel do łóżeczka. Więc teraz brakuje mi łóżeczka prześcieradełka tego wykończenia szczebelków od środka (chodzi mi o tą matę żeby dziecko sie nie uderzyło ) nie mam wanienki kocyków i ręczniczków więc jeszcze troszkę noi przewijaka ale to jeszcze czas mam:-)

Ewa ja kupilam na gumtree lozeczko i czasami tam sa naprawde fajne i nie drogie,ja ochraniacz kupilam w mothercare,a skusilismy sie na posciel tak mi sie podobala ze ze sklepu ciezko bylo mi wyjsc:-D:-D:-D ale narazie nie uzywam jest w lozeczku ale nie potrzebny bo maly spi w dole lozeczka tak jak tu zalecaja i u mnie sie naprawde sprawdzilo

Jak to w końcu jest z mat B1??? W pracy powiedzieli mi że trzeba to dostarczyć 11 tygodni przed terminem, a nie do 25 tygodnia ciąży, czyli do 29 tygodnia ciąży!!???? U midvife zostawiłam wiadomość na sekretarce,bo kolejna wizytę mam w 28 tygodniu. Lekarka jak, poszłam i pytałam mówiła że n ie wie czy ona może to wypisać, że zapyta i zadzwoni!! I oczywiście nie oddzwoniła!!! A ja się martwię!!! No w końcu to moja kasa! O innych benefitach czytałam, a ta podstawa mat B1,jak na złość!!!:wściekła/y: :wściekła/y:
Może midvife oddzwoni!

Asiek a nie możesz sobie zrobić dodatkowej wizyty u midwife? Ja tak robiłam jak potrzebowałam jakieś papiery, dzwoniłam że zle się czuję i muszę z nią porozmawiać. Z tego co wiem to gp też może taki papier wypisać.
U nas dzisiaj piękne słoneczko, właśnie wróciłyśmy ze spacerku. Wogle to dzisiaj biję wszelkie rekordy. Mój J pojechał na fuchę z samego rana więc ja musiałam Kube zaprowadzić do szkoły. Więc z rana wyszykowałam siebie i dwójkę dzieciaków, potem posprzątałam cały dół, pranie nastawiłam, obiad zrobiony, spacer zaliczony. jeszcze prasowanie mnie czeka a jutro góra do posprzątania.
Ewa chyba kojarzę gdzie to może być. Ja łóżeczko kupiłam nowe z polski ale potem na gumtree widziałam bardzo tanie, nawet kilka razy na emito trafiłam. Pościel mam nową, zresztą wam pokazywałam i nam się sprawdza. Droga nie była bo za 5 elemntów zapłaciłam 140zł, mate dostaliśmy ale Maja narazie nie jest zainteresowana. Teraz poluję na krzesełko, ale chyba kupie nowe na ebay bo nie ma używanych w tanich cenach.

Dzwoniłam dziś do midvife, i zostawiłam wiadomość na sekretarce, tak to działa na u mojej midfife. Nic myślałam że oddzwoni.

No nic, dzwoniła mój GP, przeprosiła że nie dzwoniła w piątek, Powiedziała że jutro będzie do odbioru w recepcji. Nic jutro się tam stawię!! (mam nadzieję iż nie zapomni jak z oddzwonieniem! :sorry2:)

Ja właśnie przygotowuję śniadanko. A na 10 do dentysty! Nie że bym się bała, choć to nie należy do najprzyjemniejszych :-D.

Napiszę czy dotrzymała słowa moja GP.

reklama
Do góry