reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Hej dziewczynki,pogoda dzisiaj nie zaciekawa,strasznie wieje.
Oj az wstyd ale ja mam tylko mature zaraz po niej tu wyjechalam chcialam tu uczyc sie jezyka ale nigdy nie mialam czasu a teraz tez nie zawiele ale i nie chce zaczynac bo prawdopodobnie w tym roku wracamy do PL,chce pojsc na turystyke,bardzo lubie geografie itp i uczyc sie jezyka,moim marzeniam zawsze byla praca w szpitalu jako polozna po mamie ale juz za pozno zreszta w polsce to moze nie za dobre rozwiazanie:-(
Ewa wspolczuje,oby ten czas szybko ci zlecial:-)
Emila to trzymam kciuki,wytrzymasz ja czasami lubie jak ktos przyjezdza,jakas rozrywka, ale tylko czasami:-D
Milego dnia dziewczynki

reklama
czesc dziewczyny, u nas dzis mokro,ale w miare cieplo wiec na ogrodzie troche czasu spedzilismy,maly sie dotlenil troche.
tu faktycznie nie chca Polakow z polskim wyksztalceniem,ale z tego co wiem,to wystarczy porobic kursy w collegu,i prace mozna zdobyc lepsza,oczywiscie angielski musi byc komunikatywny. jak dobrze mi pojdzie ten jeden prywatny kurs,to wezme sie za nastepny. tak wogole to skonczylam filologie polska z kierunkiem nauczycielskim i edytorskim, potem zaczelam podyplomowe studia logopedyczne i skonczylam je, no i w trakcie tych zaczelam podyplomowke z wiedzy o kulturze,dyrektor nalegal bo nie mial nauczyciela od wiedzy. no i tak sporo kierunkow,ugruntowane wszystkie w nauczaniu wiec nic innego mi nie pozostaje jak dopiescic ze strony brytyjskiej by choc troszke podobna prace w przyszlosci zdobyc tu w Szkocji. innego wyjscia nie mam,nie chce cale zycie robic czegos co mi nie odpowieda. a jak narazie na powrot do Polski nie mam co liczyc,choc bym chciala ze wzgledu na rodzine,no ale zycie plata nam figle....:-)

Dziewczyny, uważajcie na siebie!!!!
W zeszły piątek, koleżanka wychodziła z pracy o 8 wieczorem i została napadnięta!! Napastnik, przycisnął ją do muru, i zaczął obszukiwać kieszenie!! (znalazł telefon, aczkolwiek nie zabrał-może uznał że za mało za nie go dostanie??) Dziewczynie pomogła szkotka, która wychodziła z pracy!!
Wczoraj, była policja u nas w pracy!!! Podobno znaleźli ciało, nie daleko tesco expres!!!!!! Nas proszono o szczególną ostrożność i o chodzenie w grupkach!!

Dziewczyny, kumpela została napadnięta na A l b e r t st.!!!!!!!
Nie chodźcie same!!!! wieczorami!!!!
A jak by tego było mało, dziś spotkałam przy scotnidzie jakiegoś faceta, w samych majtkach, skarpetkach i podkoszulce!!!

Jak coś więcej dowiem się jutro w pracy to dam znać!!!!! Uważajcie na siebie!!!!

No Kochane ja byłam na sunday markecie i oszalałam jak zobaczyłam te wszystkie rzeczy dla maluchów :-) i pokupiłam troszkę
IsabellL w tym tygodniu ma do mnie przyjść koleżanka co ma córeczkę i zapytam o te ciuszki

Nie ma sprawy ja jak dzisiaj widziałam te ciuszki dla dziewczynek to normalnie oszaleć można takie piękne sukienki że aż normalnie paść można i to po 1 lub 2 funta :-) cyrk

Czesc dziewczynki ja juz w domku po pracy,pogoda calkiem niezla ale my siedzimy jeszcze w domku.
Asiek to straszne,juz wiem jak tu niebezpiecznie,kiedys jak bylam w pracy,sprzatalam w biurze to jakis facet chcial sie wlamac nie wiem co by bylo jakbym wyszla na zewnatrz a mialam taki zamiar,od tamtej pory wszedzie uwazam:szok:
Ewa prawda na sunday markecie sa fajne rzeczy,musze sie chyba niedlugo tez tam wybrac:-)

Hejka .
Melduje sie po nocce. Nie bylo zle ale w piatek czulam sie grypowo i tak tez sie czuje dzic. Jestem z lekka przeziebiona, na dodatek tego dzis jak szlam spac po nocce to w glupi sposob skrecilam kolano....... boli jak nie wiem a jeszcze dzis znowu do pracy i nie wiem jak to wytrzymam.

Z nowosci maly zabkuje widac juz jedna jedynke no i z zadziwieniem rowno z nia wychodzi lewy kiel!!!!

honda - to ukonczylas to samo co moj G , on chce wracac do Polski i chce uczyc.
Ja to w innym profilu wyksztalcona bo technik dentystyczny, po powrocie chce otworzyc wlasny zaklad ale zobaczymy.

Zaczelam ta ksiazke, jak narazie przerazajace jak dla mnie sa nudne opisy, ktore zreszta po czesci pomijam bo poprostu nie moge:sorry2: troche jak w ksiazce "komu bije dzwon" Hamingway'a gdzie on opisuje przez 7 stron jak slicznie konie biegaja n awybiegu....
Bede dalej czytac bo czekam na jakies konkrety i przerazajace opowiesci....

reklama
Jak na razie żadnych nowości, w sprawie odnalezionego ciała. Może jutro coś będzie w ewening news, lub ze względu na dobro śledztwa starają się trzymać to w tajemnicy.

Ja też byłam na sunday markecie!! Kupiliśmy nosidełko, mate do zabawy z zabawkami wiszącymi i ze śmiesznym kołem, żeby chroniło dziecko przed upadkiem, jak jeszcze nie pewnie siedzi. A i krzesełko z wibrą i melodyjkami oraz karuzele z zabaweczkami. My również zaliczamy zakupy do udanych!!
A mamy już wanienkę, krzesełko do karmienia, łóżeczko kilka kocyków i rożków dla dzidzi. Najważniejszego ciągle brak... wózka. hiii :-D:-D

Pozdrawiam!!!

Do góry