reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

isunia oj o tym ze to luzacy to juz zdazylismy sie przekonac.Dzwonilismy do szkoly wkoncu poszlismy porozmawiali z nami bylo to we wtorek no i powiedzieli ze zadxzwonia jak najszybciej no i narazie cisza.....jak dzis nie zadzwonia to w poniedzialek znowu M bedzie dzwonil no zobaczymy...tak bym chciala zeby juz do szkoy poszly cos uczyc sie bo juz miesiac sa bez szkoly...wprawdzie w Polsce byly jeszcze 2 tyg ferii z tego miesiaca no ale...juz by czas skonczyc te wagary:tak::tak::tak:

Co do cesarek to pierwsza miala bo za chiny mojej najstarszej nie spieszylo sie na swiat.Byla przenoszona,zaczelam 43 tydz jak zdecydowali ze beda ciac przy drugiej wiedzieli ze nie urodze bo jak robili mi pierwsza cesarke to cos tam stwierdzili ze nie urodzilabym normalnie a ze miedzy dziew bylo 15 mies roznicy to powiedziala mi gin ze to za krotki czas aby sie naprawilo.
No a przy mlodym to juz inna sprawa bo jemu w przeciwienstwie do starszej siostry bardzo sie spieszylo na swiat,bylam juz po 2 CC no mialam 35 lat i bylo wiadomo ze CC bedzie no a ze on wczesniak to jeszcze wszystkie 3 byly w narkozie ogolnej.Bo przy dziewczynach blokady jeszcze nie byly tak powszechne zwlaszcza w malych szpitalach no a przy mlodym to nie wiedzieli ile potrwa i co zastana po tych poprzednich CC no i po tylu latach.Ale sie rozpisalam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
isunia powiedz mi jak to jest ta służbą zdrowia bo nasz mlody dosc chorowity ale u GP jeszcxze nie bylismy,jak zapisywalismy sie to on akurat byl chory no i M pyta ze dziecko jest chore i kiedy moglibysmy z nim przyjsc a babka mu powiedziala ze jezeli uwaza ze dziecko jest bardzo chore to niech dzwoni do doktora i on zdecyduje czy mamy przyjechac no a jak dziecko nie jest az tak chore to za 10 dni jak skonczy sie proces rejestracji no ale jakos sie obylo dawalam mu ich jakis cudowny syrop kupiny w aptece no i przeszlo gdzie w polsce nigdy nie przechodzilo antybiotyk zawsze musial byc bo na oskrzela zawsze mu schodzilo i dobrze jesli tylko na oskrzela a nie na pluca.

A Wam zdrowka zycze:-):-)

isunia Bardzo mi milo az młodsza sie poczulam:tak::tak:chociaz ja zawsze pstro w glowie mialam:-):-):-) niestety latka leca:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Napewno pomoglas z info..
Co do niepełnosprawnosci mojej corki to jest ona po MPD w chwili obecnej lekkie uposledzenie ma stwierdzone jeszcze w polsce.Chodzila do szkoly integracyjnej ,mam nadzieje ze w tym tyg cos sie ruszy z tą szkołą no bo ilez mozna?z tego co mi mąż przetlumaczyl to oni chca p[owolac tak jakby swoja komisje zeby ocenic jej rozwoj bo w to polskie orzeczenie nie bardzo wierza mimo ze tlumaczone przysiegle.
Jak jeszcze dzis nie oddzwonia to mąż pogada ze swoja personalną w pracy zeby ona zadzwonila jako Szkotka to moze cos wskura.

No niestety ze szkola nadal w martwym punkcie wczoraj bylam w coucilu w tej sprawie,maja dzwonic do szkoly wyjasnic sprawe i dowiedziec sie co i jak.Normalnie juz mam takie nerwy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.jeszcze internetu nie mam bo virgin cos z umowa pochrzanil i nam podwojna instalacje naliczyli no i musimy to wyjasnic a do tego czasu nie mamy wcale internetu ach...:angry::angry:

Hej kobitki wszystkiego naj...naj...naj...:-):-):-):-):-):-)
dzienkobiet3.jpg

Szczęścia życzę Tobie,
sobie i Kobietom w całym Globie,
by marzenia się spełniły
i nas chłopy wyręczyły!
My dziś drinki i kaweczki,
nasze Święto dziś Babeczki!!
biggrin.gif

Berni super zyczenia:-):-):-):-)
ja rowniez dolaczam sie do zyczen ,wszystkiego naj najlepszego dla wszystkich kobiet:-):-):-):-)
Ze szkola cos drgnelo poskutkowala moja wizyta w councilu:-):-):-) dzis dostalam pismo ze mam sie skontaktowac ze szkola,wiec w poniedzialek jade:-):-):-)ciekawe co bedzie dalej.

reklama
Do góry