reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam z ranka. :blink: Widze ze azorek mnie dzis wyprzedzil w pisaniu posta. Barnim obudzil sie dzic o 4:40 gdzie dalam mu smoczka i pospal jeszcze godzinke. Juz wypilam kaweczke i chyba skusze sie na jeszcze jedna z kawalkiem drozdzowki. Po wczorajszej waszej wizycie tak popatrzalam na wasze posiechy i powiem ze moj to chyba ma ADHD:unsure:. Ostatnio szwagierka pisala ze jej syn wiek 4 lata prawdopodobnie ma owsiki i juz nawet zaczelam myslec ze Barnim tez skoro sie tak wierci i kreci.:sorry:

minisia- No York troche daleko od nas ale moze kiedys zdecydujecie sie na zwiedzanie Edynburga to zapraszamy na kawke. Widze ze choc mloda to doswiadczona mamusia z Ciebie, 3-ka pociech no no ....:cool:
Z praca roznie teraz bywa, tu tez ten kryzys dal popalic i juz trodniej jest cos fajnego znalezc.

azorek- powodzenia na szczepieniu. Oby malo bolalo.

Co do lecza ja jeszcze nie wiem czy wpadne wszystko zalezy jak i o ktorej maly sie obudzi , jak bedzie ok 11 to wpadne po 11- stej ale napisze jeszcze.

reklama
Ufff...Ala rano się darła jakby kto ją ze skóry obdzierał....a najlepsze jest to, że nie mam pojecia o co jej chodziło:confused2:
No ale udało się ją uspać i mam chwile dla siebie:tak:
W ogóle od wczoraj jestem wyrodną mamą i Ala się na mnie krzywi. Otóż Alusia leżała na naszym łóżku śpiąc..ja leżałam obok i czytałam. I naglę patrzę a maluch się obudził i jak to on z zawrotną prędkością turla się do krawędzi łóżka....spotkanie z podłogą nie byłoby miłe więc w ostatniej chwili udało mi się ją złapać za śpiochy i Ala zawisła nad tą przepaścią....niestety-stwierdziła, że ją skrzywdziłam i jak się wydarła to szyby prawię pękły....zrobiła te swoje usta w podkówkę i za każdym razem jak się do niej zbliżałam to zaczynała płakac....strasznie się z tym czułam:-(
A to nieszczęśliwa Ala:
34fjjew.jpg

IsabellL - no to trzymam kciuki!!
Almani - ale masz piekna zlosnice :-) ja tez chce sie tak ladnie zloscic ;-)
Makta - przepraszam Cie slonko, ale nie wiem czy dam rade w tym tygodniu, bo maz ma wiecej zlecen i czesto musze podjezdzac do pracy, bo jego samochod jest w naprawie, a ja musze sie rozbijac miedzy BofE i Perth i po panne z mokra glowa, ale moze w przyszlym tyg sie uda :-):tak:
No tak poza tym, to Filek ma dzis urodzinki :-),a ja jeszcze nie kupilam prezentu ;-)
Jezu, pamietam o tej porze juz jechalismy do Dundee, gdzie w drodze zdazylismy sie pare razy poklocic i z tego wszystkiego przestalam miec skurcze, ale numer :-) a potem juz poszlo jak z gorki, ehhh maly moj rojbelek...

almani no wiesz co zabralas cala zabawe!!!!!i sie dziwsz
no ale dobrze kurcze jeszcze cos by biedna sobie narobila....wole nie myslec.

Żeby Filek był dużyyyym i silnym dzieciaczkiem:tak:
ff34b91e2a0ea5b9ba10.gif

No ja też wole nie wiedzieć co by sie stało jakby spadła...zwłaszcza na buzie-kiedyś z turlała się z materaca na ziemię gdzie to w sumie 10 cm było...a i tak miała siniaczka i strasznie płakała.

Ufff....poszłam obejrzeć serial, a wyście się w tym czasie tak rozpisały:-p
Co do szczoteczki do zębów - mam nawet już kupioną i pastę też...szkoda tylko, że ząbków nie ma:dry:
Co do lecza-to ukochana letnio-jesienna potrawa mojej babci i mamy...pierwsze każdego roku smakuje pysznie....niestety we wrześniu zaczynam mieć dość, a w listopadzie nie mogę już na nie patrzeć:-D
Minisia przypomniałaś mi, że miałam złożyć papiery o benefity...:| Co do tzw. beneficiarzy znam tu jedną rodzinę(polską), która ma czwórkę dzieci i ich mamusia(brrr...nie lubie baby) już stara się o piąte bo jak sama mówi: przecież ona zyje z tych dzieci i przynajmniej na coś się przydają:no:

O matko tak czytam twójego posta i oczom nie wierze, tylko jedno moge napisać biedne dzieci....

Witam z rana. Ale się wczoraj wieczorem rozpisałyście. Ja oddałam wczoraj ostatniego pieska i na moje nieszczęście została moja ukochana dziewczynka. Oj ciężko było się z nią rozstać a potem miałam jeszcze cięższy wieczór z Kubą, nic mu nie odpowiadało, wszystko go złościło i dzisiaj rano to samo. Ja za to mam mało przespaną noc, co jakiś czas męczyły mnie skurcze o od 5 rano to już baaardzoo boli. Tylko tak dziwnie. njapierw mialam co 12 minut zaczęło byc co 10 i na 40 minut przeszlo a teraz jak się zaczeło to są co6, 5 a nawet 3. Nic czekam na męża i jadę do szpitala, niech mnie sprawdzą. A mówiłam mu rano że nie ma sensu żeby jechal do pracy bo ledwo dojedzie a jezdzi teraz do st andrews to ja bede do niego dzwonic.
Witam nową mamusię

Trzymam kciuki aby to było już i jak najszybciej i jak najmniej boleśnie

Witam się mamusie
No niestety daleko mieszkamy od siebie ale takie mam szczęście że kogo poznam przez neta mieszka daleko:cool:

No z pracą jest ciężko ale cóż trzeba to przeczekać ważne że mąż ma prace:tak:
Jaka macie pogode ??u mnie od rana leje a mi się nic nie chce :-( synek gra na grze, malutka się bawi a ja musiałabym się wziaść za obiadek ale jakoś zebrać się nie potrafie ech;-)

doveinred- wpadaj!!!

Kravat. Wszystkiego NAJ NAJ dla Filka!!! Niech Wam się zdrowo chowa!!!!

IsabellL - trzymamy kciuki!!

minisia- witam nową doświadczoną mamę!!!

Emilia faktycznie daleko te pozostałe studia Jogi! Pozostaje nam nasze!

reklama
Który kod wklejacie na bb ze wam sie obrazki pokazuja bo ja ten drugi i klikam na znaczek pocztówki wklejam kod i nie ma obrazka co robie zle ???:zawstydzona/y:
Akurat umiem i juz nie raz wklejam ale z ta stronka mam problem(chodzi mi o te gify z zyczeniami)

Do góry