reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
W takim razie juz sie przedstawiam:tak:

Mam na imie Dominika jestem szczesliwa zona i mama. Mam 3 wspanialych choc nieznosnych dzieciaczkow:zawstydzona/y: Wiktorii 8l, Mateusza 6l i Weroniki 13 m-cy:tak:
A ja mam 28l :)
W UK jestem od 2 m-cy, dolaczylam do meza i tu zaczynamy nasze nowe zycie:tak:
Dzieciaczki starsze chodza do szkoly i pewnych problemach na poczatku teraz swietnie sobie radza i chodza bardzo chetnie do szkoly:tak:
ja pracuje ale ostatnio maz zmienil prace i niestety a moze stety:-Dja musialam zmienic swoj charmonogram godzin pracy dlatego pracuje w weekendy :sorry: a co za tym idzie + ze siedze w domku z dziecmi a - mniej pieniazkow ktore na poczatku sa niezbedne poniewaz czekamy na benefity:-pa zeby nie bylo ze czekam z zalozonymi rekami i nie zamierzam sobie rak powyrywac nic bardziej mylnego juz sie nie moge doczekac jak pojde do pracy( w pelnym wymiarze) i troche zaczne sie spelniac zawodowo :tak:bo ja kobietka pracujaca jestem i nie zamierzam spoczac na laurach i czakac na pieniazki ktore maja spasc z nieba:cool: juz niejednokrotnie slyszalam takie zarzuty co do osob bioracych benefity dlatego sie tlumacze:tak:
No to na tyle mam nadzieje ze troche strescilam swoja osobe
pozdrawiam :tak:

no ja dalam mojemu szczoteczke by sie przyzwyczail, na razie ja gryzie i sie bawi w buzi. Z tego co wiem jak jeszcze wychodza to przemywa sie je wacikem z woda a potem jak wyjda sie je myje pasta i szczoteczka, pasta ma takie substancje ze moze je dziecko polknac bo i tak przeciez nie umi jeszcze wypluwac wiec nie ma co sie obawiac ze troche polknie.
hehe sa nawet "szczoteczki" takie gumowe na dziaselka.mi health visitorka powiedziala ze powinno sie masowac tym dziaselka jak tylko zaczynaja sie objawiac zabki ale mozna tez np tetra zwilzona w buzi pojezdzic:tak:ja takowej szczoteczki nie posiadam ale staram sie 2x dziennie tetra przejechac.aa i nie mozna myc zabkow(i dziaselek) zaraz po jedzonku-min godzinke trzeba odczekac.
ja juz tez uciekam.sacze lampke winka i slaniam sie z nog po placzach amelkowych.:zawstydzona/y:Dobranoc

Ufff....poszłam obejrzeć serial, a wyście się w tym czasie tak rozpisały:-p
Co do szczoteczki do zębów - mam nawet już kupioną i pastę też...szkoda tylko, że ząbków nie ma:dry:
Co do lecza-to ukochana letnio-jesienna potrawa mojej babci i mamy...pierwsze każdego roku smakuje pysznie....niestety we wrześniu zaczynam mieć dość, a w listopadzie nie mogę już na nie patrzeć:-D
Minisia przypomniałaś mi, że miałam złożyć papiery o benefity...:| Co do tzw. beneficiarzy znam tu jedną rodzinę(polską), która ma czwórkę dzieci i ich mamusia(brrr...nie lubie baby) już stara się o piąte bo jak sama mówi: przecież ona zyje z tych dzieci i przynajmniej na coś się przydają:no:

ja sie witam.milego dnia zycze (i smacznego lecza;-):-)). ehhh zaraz ide mala budzic i na szczepienie ja zawloke:zawstydzona/y:po drodze mam tesco wiec ten nurofen kupie i inny zelik na dziaselka:tak:ehhh ale dzisiaj bede miec dzien-jak sie tak nasklada szczepienie+zabki to ja sie zaplacze nad moja mala bidulka:-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y:

acha podaje linka do opisu mojego porodu dla zainteresowanych(wczoraj sobie rozmawialysmy o tym ale tak to jest jak sie zbierze tyle bab na raz i jedna przez druga nadaje;-)hehehe:-D): https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-sierpniu-09-f272/relacje-z-naszych-porodow-28477/
oki ja uciekam.milego dzionka laski.papapatki

reklama
Witam z rana. Ale się wczoraj wieczorem rozpisałyście. Ja oddałam wczoraj ostatniego pieska i na moje nieszczęście została moja ukochana dziewczynka. Oj ciężko było się z nią rozstać a potem miałam jeszcze cięższy wieczór z Kubą, nic mu nie odpowiadało, wszystko go złościło i dzisiaj rano to samo. Ja za to mam mało przespaną noc, co jakiś czas męczyły mnie skurcze o od 5 rano to już baaardzoo boli. Tylko tak dziwnie. njapierw mialam co 12 minut zaczęło byc co 10 i na 40 minut przeszlo a teraz jak się zaczeło to są co6, 5 a nawet 3. Nic czekam na męża i jadę do szpitala, niech mnie sprawdzą. A mówiłam mu rano że nie ma sensu żeby jechal do pracy bo ledwo dojedzie a jezdzi teraz do st andrews to ja bede do niego dzwonic.
Witam nową mamusię

Do góry