reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Jakos nie moge tego znalezc....Karola chyba cos faktycznie z monsterem bylo...nie pamietam :zawstydzona/y:
Musze znajomych sie zapytac bo bylismy tam z nimi...
Izka to nie jest zabawa na gorkach na zewnatrz :-D ...Gorki Pieciu Siostr to taka nazwa a tam sa w budynku place zabaw dla dzieci a takze zoo,ale to jest w srodku.
W edim w zoo bylismy i na safari takze...no ale jednak szukamy czegos dla mniejszych dzieci tak jak w Motherwell :tak:
My na pewno od czasu do czasu bedziemy tam wracac,ale moj maz chcialby takze jezdzic gdzies do parku,lasu i nad wode :-D

A to nie wiedzialam, ja tez chetnie bym jezdzila gdzies do lasu czy nad wode ale samej mi sie nie chce. Odbebnilam wizyte w konsulacie i o dziwo kolejki nie bylo wiec szybko poszlo. Maz juz sie zmyl do pracy, przyjedzie za 2 tyg znowu na 1 dzien :-(

Izka,no to dobrze ze nie musialas w konsulacie czekac bo tam roznie bywa...:baffled:
A wlasnie mialam zapytac czy twoj przyjechal i ze weekendzik bedziesz miala go przy sobie.....a tu d...pa,Jednym slowem masz Ty i dzieci przechlapane :no: Wspolczucia,teraz 2 tyg.i przyjezdza na TYLKO jeden dzien???:szok:szok
Dzisiaj malej kupilam kalosze 'Upsy Daisy' tak sie cieszyla ze non stop w nich po domu chodzila :-D,ale cos mi teraz jak ja kladlam niewyrazna byla mala,cos za duzo marudzila...hmmm oby to nie poczatki choroby...:baffled:

No dupa, dobry i 1 dzien ale to sie nawet nic zorganizowac nie da w ten dzien.
Mikusia moze tylko zmeczona jest, moja tez jak dostala pierwsze kalosze to chodzila po domu, zreszta teraz jak wychodzi na dwor to tylko w kaloszach, inne buty to ciezko zalozyc

jak byscie sie gdzies wybieraly do glasgow na jakies kulki czy cos to ja bym sie dolonczyla bardzo chetnie , tak na dalszych odleglosciach to dla mnie ciezko bo moj pracuje na nocki i spi za dnia, Nie ma mozliwosci mnie wozic tam i spowrotem (teraz jak bylam u izy mial akurat urlop) mam w planach w tym roku prawko zrobic ale czy mi sie uda...:confused: do tego czasu niestety jestem zalezna od meza albo komunikacji miejskiej :baffled:

Iza no fakt malo 1 dzien,ale on jak przyjedzie to nie bedzie myslal o jakis wyjsciach...tylko przy Was spedzic ten dzien.
Mam nadzieje ze to tylko zmeczenie u malej,bo juz musialam 2 razy do niej leciec bo plakala :baffled:
Kupilam jej kalosze bo teraz wiosna bedzie czesciej deszcz padal...ale jak sie cieszyla :-D
Anitha tutaj to sie predzej zda egzamin niz w pl.,przyklad;moja sasiadka (mloda dziewczyna)taka ze nawet dobrze chodzic chodnikiem nie umie :-D...i dawalam jej marne szanse ze zda prawko....a tu niespodzianka - ZDALA :szok:. No to jestem pewna ze zdawalnosc jest tu 10x wieksza :tak:Teraz jezdzi i ma tak poobijany samochod ze nie wiem kto jej dal zdac prawko :szok:
Na pewno zdasz :tak:
Jesli chodzi o kulki to ja tylko do Motherwell jak cos...dam znac

Ja co prawda nie do konca wiem jak wyglada zdawanie prawka w pl ale tutaj faktycznie ciezko nie jest, tylko trzeba sie tych ich zasad nauczyc co do jazdy a potem to juz zalezy od szczescia i egzaminatora.
Ja kulek w glasgow nie znam, bylam w 2 miejscch, 1 beznadzieja, 1 juz zamkneli ale wiem ze jakies fajne sa tylko ktore i gdzie?
Mikusia czasami tak dzieci maja ze sie budza, w tym tyg mialam z Majka takie 3 noce, myslalam ze szalu dostane. Oby ci sie jednak nie rozlozyla

Ostatnia edycja:
reklama
My dzisiaj z kolei skusilismy się na motherwell bo M miał wolne...mam ochote powiedzieć "nigdy więcej" tak się nabiegalam za Filipem :o dawno taki wymeczony nie był ;) malutka też znalazła z tatusiem miejsce dla siebie ;)
Mikusia moja mała też coś się co chwilę przebudza z płaczem,zaraz zasypia ale dwa razy tak plakala,ze widac i słychać bylo po płaczu,ze coś ja boli...narazie póki co spokój...
A ja się odwazylam dzisiaj i sama scielam i wycieniowalam włosy i nawet fajnie to wyszło :o jutro ambitny plan jeszcze zafarbowac i będzie cacy ;)

Do góry