reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

witam dziewczyny:-) kupe czasu mnie nie bylo ale jakos weny plus czasu brak..
dziewczyny poradzcie bo oczytalam sie juz tyle na internecie ze niewiem co robic.. Jestem w 28 tyg ciazy( wkoncu sie udalo) i zaproponowali mi 2 szczepionki. Jedna na grype a druga na krztusiec.. niewiem co robic bo boje sie ze dziecku moze taka szczepionka zaszkodzic tymbardziej ze dziecko dostaje szczepionke na krztusiec w 8tyg zycia... Rozmawialam z moja ciocia z PL ktora jest pielegniarka i powiedziala mi ze w PL wogole kobiet w ciazy sie nie szczepi tylko w wyniku jakiejs epidemii. Niby w UK wzrosla liczba zachorowan na krztusiec z czego ta szczepionka ale mam mentlik w glowie i niewiem co robic.. Napiszcie prosze co byscie zrobily na moim miejscu..
Widac ze temat wyjazdow do Pl poruszony.. ja chce sie wybrac w sierpniu na okolo 2 miesiace.. Juz nie umiem sie doczekac i raczej polecimy samolotem.. nie wyobrazam sobie siedziec tyle w samochodzie.. Doroslemu ciezko wytrzymac a dopiero co dziecku plus moja niki jest bardzo zywym dzieckiem i godz nie umie wytrzymac w samochodzie..

reklama
doty86 ja osobiscie nie szczepilabym sie. a tak wogole to gratulacje kolejnego dzidzia w drodze :-) i napisz mi jaka metode mialas na zaciazenie bo pamietam ze pisalas ze cos wam nie wychodzilo. ja jestem na etapie starania i tez ciezko u mnie z tym - moze masz jakis zloty srodek ;-)

dziewczyny podziwiam was ja jazde autem do polski ja bym sie nie odwazyla chociaz moze dla tego ze w polsce mam dostep do auta wiec nie czuje takiej potrzeby i wole samolot ale rzeczywiscie na 4ro osobowa rodzinke bilety w okresie wakacyjnym wcale taniej nie wychodza.

doty gratuluje to juz polowa za toba ;-) ja jak bylam w ciazy z patrykiem szczepili wszystkie kobiety na grype. Mi dziwnym trafem nie proponowali ale nawet gdyby to bym sie nie szczepila. pierwsza ciaze przeszlas bez szczepien i jest ok wiec i teraz dasz rade. takie moje zdanie.

yas jak ktos ma dostep do auta w pl to wlasnie mysli inaczej. my bez auta bysmy sobie nie poradzili , tluc sie autobusami z 2 dzieci byla by masakra a jezdzic taxowkami to bankructwo :-D jazda jest ciezka i meczaca ale to tylko raz w roku wiec mozna wytrzymac. samolotem liczac od wyjazdu z domu do dojazdu w pl tez wychodzi sporo czasu a jeszcze jak samolot ma opoznienei to jzu wogule.

doty ja jestem 5miesiecy po porodzie i tez nic o szczepieniach nie wspominali.ja bym chyba odpuscila bo jednak to szczepionka,zabite wirusy itd. chyba bym nie ryzykowala z jednej strony, a z drugiej skoro proponuja to widocznie mozna. choc z ich tutejszym podejsciem to nic niewiadomo :/ w szpitalu dostalam tabletki przeciwbolowe po cesarce, dali mi tez do domu...pomyslalam,ze sprawdze co to za tabletki i zaczelam czytac po necie i okazalo sie,ze nie mozna ich brac jak sie karmi piersia:szok: wkurzylam sie troche...
a jesli jeszcze chodzi o szczepienia to ja z kolei z Filipem mialam problem jak bylam w ciazy bo mialam przyjac ostatnia dawke szczepienia na raka szyjki macicy, ale moj gin w polsce powiedzial, ze lepiej sie wstrzymac bo roznie to moze byc...obie ciaze przeszlam bez szczepien wiec wydaje mi sie,ze lepiej nie ryzykowac...kazdy organizm jest inny,inaczej reaguje i roznie to moze byc.

hej dzieki dziewczyny za odpowiedz w sprawie szczepien w czasie ciazy.. chyba tez sie nie zdecyduje tymbradziej ze ta na krztusiec daja dziecku rowniez w 8tyg zycia dziecka.
Jas09 dzieki :-) udalo nam sie na Majorce:tak: chwila relaksu, odprezenie i wkoncu sie udalo:-) dzieki bogu bo staralismy sie ponad rok a powiedzialam sobie ze jak po urlopie sie nie uda to ide do lekarza bo cos musi byc nie tak.. a tu prosze niespodzianka:-D
k4rol4na grype szczepia tylko w okresie zimowym a szczepionka na krztusiec weszla dopiero od pazdziernika dlatego tobie nie proponowali. NIby wzrosla liczba chorych dzieci na krztusiec i dlatego wprowadzili ta szczepionke..
Kadanny jakie szczepionki ci proponowali w ciazy?

doty86 no widzisz jak chwila relaksu i slonca moze wplynac na nas:-) ja na prawde w to wierze i liczylam na jakies wakacje ale niestety nie udalo sie i musze czekac do lipca az. wiesz co bedzie - synek czy druga coreczka? na kiedy masz termin? zycze spokojnej ciazy - to juz blizej niz dalej :-)

Jaso9 tym razem bedziemy miec chlopca:-) najlepsze jest to ze caly czas niewiemy jakie wybrac imie:-) termin mam na 14 kwietnia. Powodzenia mam nadzieje ze wam rowniez sie uda :-)

doty86 to super, bedziecie miec juz parke :-), jeszcze raz zycze spokojnych tygodni do 14 kwietnia :-) a imie na pewno znajdziecie jak zobaczycie malutkiego, prawde mowiac ja tez mialabym problem z imieniem dla chlopca ;-)
to teraz przesylaj dla mnie jakies ciazowe fluidki ;-)

reklama
Do góry