reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Gasiorek gratuluje zabka:)sypia sie teraz jak z rekawa:)
A Fasolka kopnela dzis Romka:)Jak sie obudzilam to polezalam sobie w luzeczku a ona szalala:)

reklama
gasiorek GRATULACJE "ZABKA" ROWNIEZ OD NAS!!!!! teraz bedziemy tylko czekac na wiecej :-D:-D:-D

A gdzie podziewa sie reszta dziewczyn!!!!! rudzia jest usprawiedliwiona ale isunia , lullaby, matka - gdzie sie podziewacie!!!!!!

Ewa- jak mamy wpasc do Ciebie to jeszcze raz napisz adres i moze bedziemy juz ustalac godzine!!!!!:-)

No ja lece spac bo o 23 wstaje by dac malemu mleczko a padam z nog. AAAA......AAA....(to bylo ziewanie)

Ja jednak chyba jestem tradycjonalistka jesli chodzi o wozki przynajmniej na poczatek, dla mnie musi byc gondola, ale tak jak pislam nie musze sie martwic o schody i autobusy, bo juz taki pozniejszy wozek dla malucha ktory zaczyna siedziec to jestem jak najabrdziej za takimi ktore pokazujecie, mialam taki dla Kuby i bylam bardzo zadowolona, lekki, szybko sie sklada, dobrze prowadzi idealny do siedzenia jak i lezenia.

No mi sie bardzo podobaja takie wozki o ktorych mowisz Isabelll. Niestety w warunkach jak ktos musi czasami jechac autobusem to ten wozek odpada. Zreszta moj niechcial lezec na plasko ryczal w nieboglosy.:-D

U nas nocka taka sobie. Malutki sie czesto budzil, cos tam zapiszczal ale zasypial. Zobaczymy co dzien nam przyniesie.

Isabelll- kiedy zaczynalas dawac nocnik swojemu synkowi? Czy jest jakis konkretny ktory polecasz? Na co zwracac uwake przy kupnie?

Gasiorek gartulacje ząbka
doveinred
tak jak właśnie pisałam ja nie zwracałam uwagi na takie sprawy jak autobusy i schody bo wtedy takie wózka bym nie kupiła. Jeśli chodzi o nocnik to dokładnego okresu nie pamietam, prawda jest taka że im wcześniej tym lepiej. Myśmy do nocnika podchodzili kilka razy zanim Kuba sie przekonał, bo jak dziecko się broni to lepiej go nie zmuszac. Nocnik musi byc wygodny i dobrze dopasowany. Nasz pierwszy byl zwyczajny a potem mielismy grający Fisher price ten przypominajacy toalete i ten byl super, Kuba go uwielbiał.
Brrr ale zimno dzisiaj strasznie, niech to moje małe się urodzi bo ja nie mam ciepłej kurtki a przecież teraz nie będę kupować.
Ja za to z Kuba mam teraz ciezki okres. Wszystko na złość, wszystko po swojemu, pyskuje mi strasznie. Wiem że nie poświęcam mu teraz tyle czasu ile powinnam i może w taki sposób się domaga ale stram się zapewniac mu większosć tego co potzrebuje i czasami mi ręce opadaja. Ogólnie akurat do Kuby mam baaaardzooo dużo cierpliwości i naprawdę dużo musi się zdarzyć żeby dostał ode mnie, albo żeby mu dać karę ale ostatnimi czasy coraz częściej się to zdarza.
Czekają mnie dzisiaj kolejne badania, pewnie znowu nic ciekawego się nie dowiem, wszystko bedzie ok

Dzień dobry:-) My noc mieliśmy taką sobie. Ale też nie najgorszą. Co do nocnika-czytałam,że najlepszy okres żeby zacząć to skończone 9 miesięcy. Co do nocniczków-dużo zależy od dziecka-moja kuzynka też miała ten grający ale ją to granie w czasie siusiania doprowadzało do płaczu i stresowała się tym przez co zniechęciła się na dłuższy czas do nocniczka.

No ja chce juz malego przyzwyczajac tak za tydzien, niech posiedzi oswoi sie. Wiele mam mowi ze to za wczesnie ale ja jestem innego zdania. Im wczesniej sie maluch przyzwyczai tym lepiej. U mnie w rodzinie przyzwyczjali zawsze od 6 - 7 mies jak dzidzia zaczyna sama siedziec. Zobaczymy jak to u nas bedzie. Ja myslalam o takim:
Buy Fisher-Price My Froggy Potty. at Argos.co.uk - Your Online Shop for .
Daj znac co i jak po badaniach, co tam zbadali i co stwierdzili. Trzymam kciuki..

reklama
Z tym nocnikem to wszystko zależy od dziecka, jedne szybko się uczą, inne nie, jedne lubią grające, inne nie.
Ten cocniczek co pokazałas fajny jest.
Moim zdaniem nic nie zaszkodzi spróbować tylko ważne żeby dziecka nie zmuszać jeśli bardzo się broni bo wiadomo że na początku moze się bronić.
Ja mam takie pytanko
Moja połozna na ostatniej wizycie wpisałam mi w rubryce fifths palpable -ol. co to oznacza?
Bo jak zwykle coś wpisuje i o niczym mi nie mowi a ja w tym zielona jestem

Do góry