reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

isabelll- troche jest z tym peselem zachodu. Trzeba miec przetlumaczony akt urodzenia. Potem w Urzedzie gdzie jest pokoj "stanu cywilnego" - nie wiem jak to sie dokladnie nazywa. Zanosi sie to tam, kierowniczka wpisuje w ksiege urodzen i zameldowan. Zabiera to tlumaczenie i na drogi dzien oddaje wypisany przez nia orginalny akt urodzenia. Wtedy z tym polskim aktem urodzenia idzie sie so ewidencji ludnosci i tam po ok tygodniu przychodzi pesel.
almani- dzieki!!!!! niedlugo pewnie i wy zazapkujecie!!!!!!!
gasiorek- super ze sie juz lepiej czujesz, dzis moj G poczul sie grypowo, gardelko go bolalo.

co do dentysty t moj jest na craigmiller

Ostatnia edycja:
reklama
Doveinred gratuluje pierwszego zabka:-) a moze ten katarek na zabki byl bo u nas tak bylo caly tydzien maly sie z nim meczyl?
Emilia zabij mnie a nie wiem jak sie nazywa,tam jest chyba z 3 dentystow,to jest na samym poczatku pirlig od leith walk po lewej stronie takie zielone wejscie po schodach i on przyjmuje zawsze w gabinecie zaraz obok rejestracji to jest na wprost drzwi wejsciowych wiec w recepcji mozesz powiedziec ze do tego dentysty chcesz,ja zawsze placilam tam ale teraz mam ten certyfikat na rok wiec nie place,mam nadzieje ze wytlumaczylam w miare jasn bo mnie do niego zapisali i jak juz sie chce rejestrowac to juz automatycznie do niego mnie rejestruja:-)

Doveinred tez o tym wczesniej nie wiedzialam ale ostatnio bratowa mi powiedziala i jeszcze pare osob,bo maly ciagle mial katar i nic poza tym,wiec moze to nie przeziebienie:-)

Ciekawe, bardzo ciekawe. Troche dziwne ale z tymi dziecmi to nic nie wiadomo.
Pamietam taka anegdotke z wlasnego przykladu: po urodzeniu i po przyjezdzie do domku maly mial czkawke jakies 3 tyg. Myslimy sobie co to za smieszne czkajace dziecko!!!!:-D Po tych 3 tyg wspomnielismy to bratowej a ona na to - to mu jest zimno!!!!!! My zdziwieni ?????
Potem dowiedzielismy sie ze jak dziecko ma czkawke to mu zimno!:szok::-D:-D:-D

Doveinred gratuluje pierwszego zabka:-) a moze ten katarek na zabki byl bo u nas tak bylo caly tydzien maly sie z nim meczyl?
Emilia zabij mnie a nie wiem jak sie nazywa,tam jest chyba z 3 dentystow,to jest na samym poczatku pirlig od leith walk po lewej stronie takie zielone wejscie po schodach i on przyjmuje zawsze w gabinecie zaraz obok rejestracji to jest na wprost drzwi wejsciowych wiec w recepcji mozesz powiedziec ze do tego dentysty chcesz,ja zawsze placilam tam ale teraz mam ten certyfikat na rok wiec nie place,mam nadzieje ze wytlumaczylam w miare jasn bo mnie do niego zapisali i jak juz sie chce rejestrowac to juz automatycznie do niego mnie rejestruja:-)
wybiore sie tam w pon,Dzieki

reklama
To jak wyglada sprawa paszportow dla dzidzki?
Tu zalatwiamy tymczasowy, a w Polsce meldunek i normalny paszport i nip?Czy da sie to zalatwic za jednym wyjazdem?Czy trzeba dlugo czekac?

Do góry