reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Wczoraj dowiedzialam sie ze nie powinnam zbyt dlugo stac w pracy i naleza mi sie krotki przerwy.Co znaczy zbyt dlugo?Jak mam zmiane 5,5 godz to nie mam normalnej przerwy w pracy,czyli powinnam sobie usias co 2-3 godz?Nie pytam w pracy bo mi powiedza ze to zalezy ode mnie i tego jak sie czuje:)ale jak mam 9 stolikow to sie nie da:)
to ma swoje dobre strony-bo jak zapytalam czy wolno mi podnosic kosz ze szklankami i wkladac ja do zmywarki to uslyszalam-jak sie czujesz na silach.Wiec tego nie robie:)

reklama
O peselu wiem, ale nie wiedzialam ze akt urodzenia musi byc przetłumaczony.
doveinred ma rację, jak się da wytrzymać to lepiej nikogo nie ruszać i nigdzie nie dzwonić bo niestety szkoci pod tym wzgledem to bardzo dziwny narod i zle to sie moze skonczyc. Ruszysz jednego to znajdzie sie 10 ktorym sie w ten sam sposob stala wielka krzywda. Ja mam przyklad tu u siebie. Corka sasiada za bardzo byla wyszczekana, wiec tatus stana w obronie corki, wiadomo troche za bardzo agresywnie itd, raz byly rozroby ale to mu bylo za malo i teraz byla wielka rozroba, 20 osob rannych i jedna zabita. @ sasiadow zaraz po tym sie wyprowadzila, czyli sporo maja na sumieniu a reszta zostala i czekamy czy cos sie wydarzy i wszyscy sie boja bo niby ma byc odwet.
Emilia możesz sobie robic przerwy co ok 1,5-2 godz i nikt nie moze ci nic powiedziec pod warunkiem ze to bedzie przerwa i nie powinnas dzwigac

Byłam tam jak się idzie do tkmx lecz już nie zapisują już nowych osób, pani podała mi nr do dentysty na Portobello. Jak komuś się przyda to podaję 0131 669 11 93. Ja już się zapisałam. Nie lubię dentysty ale ja trza to trza;-).

A teraz na kanapę książka w rękę i relaks. Z pysznym jabłkowym ciasteczkiem:-).

A ja właśnie nakarmiłam potwory no i musiałam po nich posprzątać. Jeszcze tylko obiad i to by było tyle mojej roboty na dzisiaj, reszta dla mojego męża

hej i wlasnie sie rozpadalo,a mialam dzis w planie spacerek bo juz dobrze sie czuje:-)
Ewa przykro mi ze babcie okradli,kiedys mja mame okradli,szli za nia az z banku i pod domem wyrwli torebke cale szczescie ze nic jej nie zrobili a mama ma nauczke i nigdyw torebce nie ma pieniedzy:-(
Asiek dzieki,wlasnie wczoraj czytala na temat tego salnu na London i moze sie tam przejde:-)
Co do dntysty to ja chodze na Pilrig st i jak dla mniejest naprawd bardzo dobry,zapisalam tam tez meza i tez jest zadowolony to musi duzo znazyc bo moj bardzo sie boi dentystow:-D:-D:-D
Co do sasiadow to my mamy pietro wyzej jaks meline,w sumie nieszkodliwi zasze dzien dobry powiedza i pogadaja ale jak imprezuja to po 3-4 dni nie ma roznicy czy to weekend czy w ciagu tyg,ale muzyka jaka czasami puszczaja to jakas sieczka nam tak bardzo nie przeszkadzaja a inni tez sie nie odzywaja,mysle ze nie chca zaczyna bo pozniej to nie wiadomo co bedzie:no:
My jutro zaczynamy pokoj malowac juz sie nie moge doczekac jak bedzie po wszystkim:-D

GRATULACJE!!!!:-)

Ale zazdrosna się robię...wszystkie dzieci mają ząbki a moje nie:zawstydzona/y:
My na spacerek po obiadku Ali..tylko gdzieś blisko na pół godzinki bo tak deszczowo:dry:

reklama
hej i wlasnie sie rozpadalo,a mialam dzis w planie spacerek bo juz dobrze sie czuje:-)
Ewa przykro mi ze babcie okradli,kiedys mja mame okradli,szli za nia az z banku i pod domem wyrwli torebke cale szczescie ze nic jej nie zrobili a mama ma nauczke i nigdyw torebce nie ma pieniedzy:-(
Asiek dzieki,wlasnie wczoraj czytala na temat tego salnu na London i moze sie tam przejde:-)
Co do dntysty to ja chodze na Pilrig st i jak dla mniejest naprawd bardzo dobry,zapisalam tam tez meza i tez jest zadowolony to musi duzo znazyc bo moj bardzo sie boi dentystow:-D:-D:-D
Co do sasiadow to my mamy pietro wyzej jaks meline,w sumie nieszkodliwi zasze dzien dobry powiedza i pogadaja ale jak imprezuja to po 3-4 dni nie ma roznicy czy to weekend czy w ciagu tyg,ale muzyka jaka czasami puszczaja to jakas sieczka nam tak bardzo nie przeszkadzaja a inni tez sie nie odzywaja,mysle ze nie chca zaczyna bo pozniej to nie wiadomo co bedzie:no:
My jutro zaczynamy pokoj malowac juz sie nie moge doczekac jak bedzie po wszystkim:-D
Moge poprosic namiary na tego dentyste?>

Do góry