reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

doveinred możliwe chociaż takie bóle już mi się ostatnio zdarzały. Zresztą ja już nie liczę że to będzie przed terminem bo już niedużo mi zostało więc teraz tak już po prostu sobie czekam i jak słyszę od kogoś "no urodziłabyś już w końcu" to mnie krew zalewa. Takie głupie gadanie jakby to ode mnie zależało. A moja teściowa przy każdej rozmowie z moim mężem pyta czy już bardzo gruba jestem i czemu jeszcze nie urodziłam itp. Bardzo miłe pytania, dlatego też już nie pamiętam kiedy ostatni raz z nią rozmawiałam, bo ostatnio jak sie mnie tak zapytała to niezle jej odpaliłam aż mój Jarek się na mnie krzywo popatrzył ale nic się nie odezwał (szczęście dla niego, bo jeszcze jemu by się ostro oberwało). A teraz jemu zebrało się na żarty i codziennie do mnie mówi że mogłabym już schudnąć więc wyobrazcie sobie moją reakcję, szybko wyszedł z pokoju :-D:-D:-D
almani ja też tak podchodziłam do zdawania prawka. Ja za kierownicą???? Ale w końcu mój Jarek mnie namówił a ja też już mialam dość spaceró do sklepu i na pociąg w taką pogodę, no i jak jego nie było to byłam uwięziona w domu. W końcu zrobiłam. Nie wiem do końca jak to wygląda w Polsce, ale na ten temat się nasłuchałam i podobno tutaj jest dużo prościej, no i nie powiem wcale aż tak ciężko nie było i teraz już sobie nie wyobrażam życia bez własnego auta.
Co do ciuszków dla dzieci to mi też polskie kombinezony się tutaj nie sprawdzały, kurtka jak najbardziej przeciwdeszczowa, wysokie buciki i już. Pózniej kupowalam w polsce, bo tutaj jakoś nie widziala a jak już znalazłam to w niezłych cenach takie zestawy niby ortalion i pod spodem lekki polarek, na tą pogodę były ekstra i tanie więc zawsze miałam po 4 w domu

reklama
Jezu woda, piasek i slonce..... az trudno sobie wyobrazic gdy za oknem plucha ...

Dzien doberek, lece sprzatac lazienke, bo zaraz przyjada zakladac mi podloge :(

Tak od rana przypomnial mi sie jeden numer i chodze i nuce :)
speszjali for as:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=E5iWIKCc_S8"]YouTube - Grzegorz Turnau - Cichosza[/ame]
:cool2:

nooo ,ale fajnie by było
Ja co roku mówię że się wybiorę gdzieś na wakacje i nic z tego. W tym roku nawet już miałam zarezerwowaną majorkę, zaliczkę zapłaciłam ale zarezerwowałam na pazdziernik jak Kuba mial wolne w szkole no i niestety musilam odwolac. Balam sie jechac na miesiac przed porodem, zaliczka przepadla i z tego wzgledu nie polecam Thomasa cooka, chcialam przelozyc na inny termin i niby nie byloby problemu ale musialoby to byc w tym roku, czego nigdzie w ich kontrakcie nie bylo, poza tym ceny na internecie sa o 1/3 nizsze niz u nich w biurze a zmiany w rezerwcji mozna dokanac tylko w biurze

Moim wakacyjnym koszmarem jest Grecja rok temu...wybrałam się nie wiedząc o ciąży...było mi za gorąco, dopadły mnie mdłości i co chwila miałam wrażenie, że zemdleje...jak wróciłam to Jarek kazał mi zrobić test ciążowy:-) No i mamy Alunie:tak:

Cześć kochane nie było mnie 3 dni i nie wiem jak nadrobić straty. W końcu internet działa mieszkanie jest cudowne i w końcu jesteśmy sami.
Co do naszego spotkania to jak macie ochotę i czas to ja jestem dostępna od 12 do 16 bo później przychodzi mój mąż na pół godz musze go wtedy nakarmić napoić
szybko i idzie do szkoły na angielski więc jak macie jeszcze ochotę to zapraszam a jak nie to w przyszłym tygodniu.
Byłam wczoraj u midwife po raz pierwszy pobrala mi krew zmierzyła ciśnienie i mam iść znowu za dwa tygodnie na kolejne pobranie krwi na testy na zespół downa i kilka jeszcze miałyście też to?? Bo pytała się czy się zgadzam na to

witam kochane..... oj jaka okropna pogoda... u was tez??

doveinred lece do PL bo mam klopoty najpierw z uplawami a teraz wdalo mi sie jakies paskudztwo ktore okropnie swedzi i nie chce sie odczepic... przy okazji chce porobic wszytskie badanie ktorych tutaj nie mialam... bede spokojniejsza... tutaj dali mi na to antybiotyk ale na piekne oczy bo tylko ZAPYTALI jak to wyglada i zgaduj zgadula chyba na tej zasadzie:wściekła/y: gdzie na ulotce pierwszy podpunkt NIE brac w ciazy!!!:wściekła/y::wściekła/y:

co do szczepionki to ja podziekuje.... zbyt wiele watpliwosci jest na ten temat... eksperymenty niech robia w labolatorium a nie na nas i naszych babelkach..... ehhhh

jesli chodzi o domowe sposoby to syropek malinow, cherbatka z cytrnka i rutinoskorbin...

Cześć kochane nie było mnie 3 dni i nie wiem jak nadrobić straty. W końcu internet działa mieszkanie jest cudowne i w końcu jesteśmy sami.
Co do naszego spotkania to jak macie ochotę i czas to ja jestem dostępna od 12 do 16 bo później przychodzi mój mąż na pół godz musze go wtedy nakarmić napoić
szybko i idzie do szkoły na angielski więc jak macie jeszcze ochotę to zapraszam a jak nie to w przyszłym tygodniu.
Byłam wczoraj u midwife po raz pierwszy pobrala mi krew zmierzyła ciśnienie i mam iść znowu za dwa tygodnie na kolejne pobranie krwi na testy na zespół downa i kilka jeszcze miałyście też to?? Bo pytała się czy się zgadzam na to

no GRATULUJE nowego mieszkanka :))

co do tych badan to tak mialam je robione.... nie musisz sie na nie zgadzac... dlatego zawsze pytaja jesli o nie chodzi... ;)

Hej dziewczyny u nas jak na razie nie pada a ja musze tez zaraz wypic jakas kawe po padne,maly budzil sie co chwile w nocy a my z nim ale mamy pierwszy zabek:tak:dzisiaj znalazlam,oby wszystkie w taki sposob wychodzily:-)
Ja bylam w 5 miesiacu ciazy jak zlapalam grype w polsce,najpierw moj maz potem ja wiec 2 razy przekladalismy lot i w sumie urlop trwal miesiac,koszmar byl:no:brala paracetamol,tantum verde na gardlo i pilam wode z cytryna i syrpo z bzu,rodzice meza zrobili powiem wam ze na prawde pomaga ale po dluzszym piciu tego juz mnie mdlilo:-)
Moj maz w polsce szczepil sie na grype bo ciagle chodzil przeziebiony i powiem wam ze poskutkowalo bo od prawie roku byl tylko raz moze 2 przeziebiony,teraz znowu sie zaszczepi i moze ja,a co do szczepionki na swinska grype to sama nie wiem,jeszcze sie nie zastanawialam.
Rudzia oby ci pomogli w polsce,ja tez mialam uplawy i swedzenie i bol i dostalam globulke i krem i pomoglo to bardzo czesto wystepuje u kobiet w ciazy,chodzi o moj przypadek bo nie wiem dokladnie jak u ciebie jest,co do badan w polsce to wczesniej tez chcialam miec wszystko zrobione i strasznie panikowlam,az porozmawialam w polsce z jednym normalnym lekarzem i jeszcze z paroma osobami i dzisiaj trzezwo patrze wiem ze polowa byla nie potrzebna i czesto tam robia problem wiekszy niz jest ale takie jest moje zdanie:-)
Ewa chyba kazda z nas miala robione te badania,oni kazda ciezarna pytaja czy zgadza sie na te badania taka formalnosc
Co do spotkania Ewa to bardzo chetnie bym sie z toba spotkala i z innymi dziwczynami ale np w przyszlym tygodniu bo dzisiaj padam a maly tez spi,pewnie musi odespac:-D

Ewa to zalezy od ciebie:)czy czujesz sie gotowa:D dla mnie spoko moze byc tez przyszly tydz

Mama Irenka donosi:) ze w Polsce w tv mowia zeby nie brac szczepionki wyprodukowanej we Francji, podobno dodaja do niej rtec??? nie wiem nie mam tv:)
Dzis mial byc basen ale zaspalam.Czulam wczoraj w nocy motylki w brzuchu-Fasolka grala w pilke:)

Lece na sniadanko i sprzatac:)

Pogoda piekna,przynajmiej swieci slonce:)

reklama
Do góry