reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

Basienkaaa ja tez jeszcze czekam :) i nie wydaje mi sie ze by sie cos zaczelo dziac do terminu. Tez mam w srode wizyte i mam nadzieje ze sprawdzi mi polozna szyjke...

Mi sie za to nudzi przeokropnie. Co ty takiego robisz ze masz caly czas zajecie? Ja nigdy w zyciu nie mialam tyle wolnego czasu.

Takze pieke i gotuje z nudow. Wczoraj upieklam chlebek, znalazlam bardzo prosty przepis a chleb wyszedl smaczny. Wiec jak ktos chce skorzystac to wklejam:
Kulinarne Spotkania: Prosty chleb pełnoziarnisty
ja niestety nie mam w poblizu polskiego sklepu, wiec teraz jak bede miala ochote na normalny chlebek to bede piec :)

reklama
no cytryna masz jeszcze tylko 3 dni:p ciekawe...3mam kciuki:)
a ja, ja ciągle coś nowego sobie znajduje do roboty, nie umiem usiąść i czekać, weekendy zazwyczaj moj ma wolne wiec jestesmy poza domem, a w tyg uwierz mi ze albo wyjdzie cos do zalatwienia z polski...albo tutaj,.. tutaj caly czas mam przeboje z moim pracodawca....i tak w kolko..w polsce z mieszkaniem bo trafilam na strasznego lokatora...
wczoraj wymyslilam sobie porzadki w szafie, wiec pol dnia spedzilismy w ikei a dzisiaj ukladanie prasowanie, i pewnie z 2 dni mi to zajmie:)
to milego dnia

azorek jak to czytam to jeszcze bardziej sie stresuje :-(
kochana poczytaj ze 2-3 ostatnie str watku :D same pozytywne fluidki od dziewczyn z PCO :D aaa chyba ze sie stresujesz ze cie znajde i doopinke skopie ^^ no to dobra nie skopie :) i pamietaj jesli ty sie stresisz to twoje cale cialko tez i trzeba czasu nic na sile. moze sobie zrobcie jakis weekend wyjazdowy gdzies poza edi na swierze powietrze moze nad np lochnessa nie myslcie o niczym tylko sie obydwoje wyluzujcie i moze faktycznie namiot i konserwa pomoga?? :D ja tam trzymam kciukaski za Was bo sama niebawem zaczynam staranka i pewnie troche to potrwa ale warto poczekac :D

witam się i ja;)

faktycznie ozdobne słoneczniki widziałam w asdzie (same się rzuciły mi w oczy) ;)

dzisiaj przychodzi do mnie midwife sprawdzić co z tym ciśnieniem. ale jakoś mam dziwne przeczucie, że znowu wylądujemy w szpitalu;/

Mały nadal poprzecznie, chociaż jakieś 45 min miał czkawkę na dole...ja nie wiem jak on to robi, bo brzuch mam mały a on kręci się jak nie wiem...wczoraj jak przeczytałam, że do cc zakładają cewnik to mało nie zemdlałam...będzie cyrk jak przyjdzie mi iść na cc (mówię mojemu, że jak mi nie dadzą czegoś na uspokojenie to będą mieli ze mną przeboje bo mi pewnie ciśnienie tak skoczy, że zawału dostanę)...

a co do energii to basienka ja też Cię podziwiam...mi jeszcze miesiąc został a ja ledwo zipie...w nocy się nie mogę ruszać bo wszystko boli, siedzieć nie mogę, leżeć nie mogę, stać ani chodzić też nie. do tego zgaga...ahhh...już bliżej niż dalej...

Ostatnia edycja:
azorku mi wlasnie wpadaja w oczy tylko te zle posty :-(co do wyjazdu narazie nie ma jak a wy zaczynjcie staranka jaki najszybciej bo ja jak bym wiedzila ze to tyle potrwa to bym zaraz jak alan sie urodzil dzialala . dzis wreszcie dostalam @ wiec 2 cykl z tabletkami zaczynam i jade im zawiesc do szpitala dzis siuski zobaczymy czy tabletki dzialaja zobaczymy czy mi te siuski tak po poludniu przyjma ale nie mam jak rano ich zawiesc

przerazona cewnik zakladaja juz jak znieczulenie zewnatrzoponowe zacznie dzialac, wiec nawet byc nie poczula. Ja kiedys mialam bez znieczulenia zakladany i to nie bylo przyjemne ale do przezycia.

i tak bym wolała tego uniknąć ;)
proszę synka żeby się odwrócił i już kopał mamę po żebrach ale on uparciuch i zrobi na odwrót (tak jak mamusia)...

oj dziewczyny ja juz chyba tak mam ze w najwiekszym stresie najwiecej mam energii:)
a co do mojego maluszka to tez bryka po calym brzuchu, najgorzej mam w nocy co godzine wstaje do toalety-wiec zadne spanie:/

reklama
gwiazdeczka musisz zmienic podejscie poprostu bierz tabletki i zapomnij ze sie starasz - powiedz sobie jak bedzie to super a jak nie to trudno - wiesz ile ludzi nie ma nawet tego jednego dzieciatka i wszystko za nie oddaloby?:-) wiec pomimo wszystko mamy powody do radosci:-)

od jakiego dnia mocz zbierasz? zapomnialam a na ultce nie pisze czy to od pierwszego dnia okresu czy nie ma znaczenia?

musze sie pochwalic ze moja mala ladnie siku robi sama - wczesniejsze proby nie przynosily rezultatow i bylo mnostwo stresu az nagle sama zaczela wolac i latac za nocnikiem i wciagu tygodnia nauczyla sie.:-)

Ostatnia edycja:
Do góry