reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

witam i ja :) jak wczoraj nie bylo co czytac tak dzis sie rozpisalyscie :)

doty udanego urlopu zycze :)

basienka nie raz slyszalam ze tuz przed porodem ma sie wlasnie taka energie na sprzatanie :)

cytryna zbieraj sily bo to lada dzien :)

przerazona jak tam po wizycie midwife?

yas09 gratki dla corci :)

ja wlasnie tez musze sie pochwalic :D patryk mial caly czas problemy z kupkami , i w pt mialam isc do hv po jakies leki czy cos dla niego bo to ze ja sie mecze to nic w porownaniu z tym jak on cierpi przy kupce..az tu dzis jak bylam w pracy patryk podono co 5 min wolal siu siu i maz wkoncu go przytrzymal na kiblu i co.. zrobil kupe!! :) jak mi powiedzial to az bylam w szoku , po czym przy mnie teraz jeszcze zrobil 2 razy bez placzu :) mam nadzieje ze tak mu juz zostanie i bedzie ladnie robil codziennie :)

reklama
yas ja zbieram siuski po skonczonych tabletkach czyli jak np skoncze tabletki w srode to w czwartek rano pierwszy mocz i potem w kazdy czwartek rano .maz zawiozl im moje siuski do badania powiedz jak dlugo czekkalas na wynik przyslali ci list czy co??

Ale sie dzisiaj rozpisalyscie
Cytryna chlebek wyglada super, ja mam maszyne do pieczenia ale nigdy nie trafilam na dobry przepis, probowalam kilka i w koncu sobie dpuscilam i tak maszyna stoi juz prwie rok nieuzywana
Yas gratulacje dla corci
Anitha gratulacje dla synka, oby tak dalej
Wszystkim ciezarowkom zycze wytrwalosci i szybkiego rozwiazania
A ja juz nie mam sil do moich dzieci, Majka wiecznie rzadzi, Kuba robi na zlosc i droczy sie z nia tak ze chwili spokoju w domu nie ma. W pracy dzisiaj masakra, co jeden to lepszy.

gwiazdeczka wyniki widzialam dopiero na nastepnej wizycie ale moze dlatego ze byly dobre - niby dla tego kaza co miesiac przywozic probki bo jakby cos bylo nie tak to zmieniaja kuracje wiec mysle ze kontaktuja sie tylko wtedy jak wyniki nie sa zadowalajace. ja dzis wzielam pierwsza tab w3cim dniu cyklu i glowa mi peka, nie wiem czy to dla tego ale dobrze ze tylko 5ich jest.

dzieki dziewczyny za gratki, teraz wiem ze nie powinno zmuszac sie dziecka trzeba pokazywac az w koncu poczuje sie gotowe samo - na kibelek tez probuje sama siadac - w sumie to czasem nawet nie wola tylko leci na nocnik i wtedy pokazuje ze cos zrobila, wczoraj wolala mnie do lazienki i pokazywala ze kupka plywa - jak ona sie wdrapala na ubikacje i to zrobila to nie wiem ale efekt byl zadowalajacy:-)

Ostatnia edycja:
a no co---szpital (ciś. 140/110) tyle, że ja na prawdę tego nie czuję...oczywiście kazała zabrać rzeczy w razie gdybym miała zostać no ale znowu 4h w szpitalu ktg, krew, mocz i do domu...w piątek mam przyjść znowu...
ale najlepsze jest to, że jak była w domu midwife to maluszek był poprzecznie a jak pojechaliśmy do szpitala już główką w dół. powiedziała nam, że ma czas do 37tyg ciąży ale nawet podczas porodu się zdarza, że się przekręci. mam nadzieję, że u niego wszystko ok...

przerazona dobrze ze tak dbaja o was :) a twoj maluszek to ladnie kursuje widac ma jeszcze sporo miejsca :)

yas09 na kazde dziecko przychodzi pora , jedno zalapie szybciej inne pozniej np tak jak u mnie patryk prawie kazdej nocy ma pieluszke sucha zawsze mnie budzi na siku (pozniej pieluche zakladam spowrotem) a dominik 2 lata starszy zadko kiedy wola i zadko kiedy pielucha jest po nocy sucha..

Witam z poranna kawka. Ale wieje. Maja znowu przywedrowala do mnie o 5, ale wczoraj szybciutko zasnela i prawie cala noc u siebie spedzila wiec jest ok, jeszcze zeby sama zasypiala jak kiedys.

gwiazdeczka wyniki widzialam dopiero na nastepnej wizycie ale moze dlatego ze byly dobre - niby dla tego kaza co miesiac przywozic probki bo jakby cos bylo nie tak to zmieniaja kuracje wiec mysle ze kontaktuja sie tylko wtedy jak wyniki nie sa zadowalajace. ja dzis wzielam pierwsza tab w3cim dniu cyklu i glowa mi peka, nie wiem czy to dla tego ale dobrze ze tylko 5ich jest.

dzieki dziewczyny za gratki, teraz wiem ze nie powinno zmuszac sie dziecka trzeba pokazywac az w koncu poczuje sie gotowe samo - na kibelek tez probuje sama siadac - w sumie to czasem nawet nie wola tylko leci na nocnik i wtedy pokazuje ze cos zrobila, wczoraj wolala mnie do lazienki i pokazywala ze kupka plywa - jak ona sie wdrapala na ubikacje i to zrobila to nie wiem ale efekt byl zadowalajacy:-)

ja jutro biore 1 tabletke mnie tez po nich bardzo glowa bolala dlat5ego zaczelam je brac na noc i to pomoglo

reklama
przerazona mi dokladnie to samo powiedziala, dlatego USG mialam w 38 tyg, a mala sie obrocila w 37 tyg i 4 dniu, takze daj mu troche czasu :)
a jesli ma jakis powod zeby sie nie obrocic to pewnie cc bedzie dla niego najlepszym rozwiazaniem. rozumiem dobrze ze nie chcesz, bo tez sie tak czulam :( ale czasem sie zdarzaja sytuacje ze trzeba...

Do góry