reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Doveinred, ubranko było super :tak::-)

Isabelll, spróbować warto, tym bardziej, że owszem, mam usprawiedliwienie ;-) Gdybym miała możliwość fizyczną i psychiczną, niewątpliwie zrobiłabym to wcześniej... A tak, o wszystkie benefity startowałam z opóźnieniem, nawet małą rejestrowałam w urzędzie po chyba półtora miesiąca dopiero- specjalnie dzwoniłam i tłumaczyłam całą sytuację.... A i wtedy ledwie tam doszłam :-)... No, te pierwsze kilkanaście tygodni, jak to teraz wspominam, to cięęęężkie było.... :-D;-)

Bzyczek, Isabell dobrze radzi- jak masz możliwość to skocz tam, faktycznie możesz coś upatrzeć

Moja Gwiazda skonczyla wczoraj 2 latka. Jak te dzieci szybko rosna. Od jutra zaczynamy nauke nocnikowania, a raczej siadania na kibelek z nakladka. Najwyzszy czas, bo Mala zaczela nieznosic zmieniania pieluch.

Wiktor mial problemy z pępuszkiem. Okazalo sie, ze ma ziarniaka, taki czerwony saczacy guzek w dnie pepka. Naczytalam sie na polskich stronach, ze bedzie potrzebna masc z antybiotykiem, albo nawet zabieg. A wiecie co polecila mi hv? Zwykla sol kuchenna, dwa razy dziennie zasypywac pepuszek. Ten guzek nie jest unerwiony wiec to dziecka nie boli, ani nie piecze. Po trzech dniach nie bylo sladu ziarniaka, wszystko super wygojone.

Doveinred
masz talent dziewczyno:-). Ja szyc nie umiem i chcialam Was zapytac, gdzie w Edim moge kupic jakies ubranko do chrztu, najlepiej garniturek? Nigdzie nie widzialam jasnych, na ebayu tez lipa.

azorek swietne te ubranka na chrzest :) a ja myslalam, ze tylko dla dziewczynek robia takiie sliczne rzeczy.
A teraz pytanie do mam, ktore nauke nocnikowania maja juz za soba. Jak robilyscie na poczatku- czy sadzalyscie dzieci mimo, ze nie wolaly ze chca siku czy raczej czekalyscie az sie zesiusiaja w majtki i czekaly az same zawolaja. Bo moja Natalia w dzien chodzi bez pieluszki i jak ja sadzam co mniej wiecej 2 h to ladnie robi i caly dzien ma suche majteczki. Ale jak ja pytam czy chce siku to zawsze mowi nie. I nie wiem czy powinnam ja sadzac mino wszystko czy czekac az mi odpowie ze chce? Wyglada na to ze wstrzymuje do momenty az ja posadze ale sama rzadko mi przynosi nocnik albo pokazuje na toalete... Jak macie jakies sugestie to bede wdzieczna :)

IzabellL kurcze racja kompletnie zapomniałam o next cleranece może jeszcze dziś męża tam wyciągnę.

Foxia wszystkiego najlepszego dla córci, dużo zdrówka przede wszystkim:-).

Justa chyba mogę coś powiedzieć na temat siusiania bo jestem na bieżąco...
Pierwszy raz chłopaków puściłam bez majteczek przed 2 urodzinkami. Tłumaczyłam sadzałam na nocnik. Ale niestety nie robili do nocnika tylko w majtki. Myślę, że potrzebowali więcej czasu. Wróciłam do tego jakieś 2-3 miesiące temu. Chodzili w majteczkach i rajstopach po domu. Najgorsze były pierwsze 3 dni. No po prostu tonęłam w sikach. Nie wstrzymywali tylko lali gdzie popadło. Ale potem już było coraz lepiej. Cały czas do znudzenia im mówiłam, że jak chcą siusiu to muszą wołać "si" i po tyg już było super. Dziś to już nawet do przedszkola chodzą bez pieluch w sumie to wszędzie no chyba, że jadę gdzieś dalej to zakładam. Jedyne co mogę Ci zasugerować to cierpliwość i ciągłe mówienie do córci, że musi wołać si, siusiu.

Foxia wszystkiego najlepszego dla coreczki
Ja jeszcze nie zaczelam z nocnikiem, mam zamiar zaczac w Polsce na wakacjach, zobaczymy. Jak mnie ta pogoda dobija no ile moze padac?

Mnie też ta pogoda dobija normalnie nic mi się nie chce. Dziś to nawet z obiadem się nie wysiliłam. Zrobię ziemniaki z jajkiem sadzonym i surówkę z pekińskiej. Nie mam dziś natchnienia na gotowanie:-(

reklama
Do góry