reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy za granicą

mi sie tez cholernie podoba ten system
nie ma jak w polsce ze tylko najbiedniejsi je dostaja...tutaj kazda rodzina dostaje rodzinne
45 zl czy 50 na dwoje dzieci to jest tak smieszna suma ze mnie rozpie....la:angry::no::wściekła/y:
tutaj na kazde dziecko dostaje sie ok.1tys.kr(450 zl jakos)
a jak matka jest samotna to dostaje podwojnie rodzinne na kazde dziecko!!
to jest system!!! podoba mi sie ze ten kraj ma rece i nogi....a jeszcze nie dawno byla tu straszna bieda....no ale sie podzwigneli akurat dzieki ropie
i co mi sie podoba jeszcze....olali UE :-p a pare razy mieli ''propozycje'' wstapienia

sorki za zmiane tematu :cool2:

reklama
mi sie tez cholernie podoba ten system
nie ma jak w polsce ze tylko najbiedniejsi je dostaja...tutaj kazda rodzina dostaje rodzinne
45 zl czy 50 na dwoje dzieci to jest tak smieszna suma ze mnie rozpie....la:angry::no::wściekła/y:
tutaj na kazde dziecko dostaje sie ok.1tys.kr(450 zl jakos)
a jak matka jest samotna to dostaje podwojnie rodzinne na kazde dziecko!!
to jest system!!! podoba mi sie ze ten kraj ma rece i nogi....a jeszcze nie dawno byla tu straszna bieda....no ale sie podzwigneli akurat dzieki ropie
i co mi sie podoba jeszcze....olali UE :-p a pare razy mieli ''propozycje'' wstapienia

sorki za zmiane tematu :cool2:
Nawiązując rzeczywiście super a że mój mąż już teraz na stałe będzie pracował w Norwegii to zastanawiamy się czy nie bryknąć całą gromadką.Problem tylko czy mi się chce zaczynać wszystko od nowa "na stare lata":shocked2::sorry2:

my gdyby nie to ze macius wymagał rehabilitacji to bysmy mieszkali w niemczech bo m mial tam prace ale bałam sie tam rehabilitacji malego ze sie nie dogadam i jakos wyszlo ze zostalismy

propo zmiany tematu to jakbys tu zyla women to jako samotna matka daliby ci zajebisty nowy domek do mieszkania, oplacali podatki za niego i jeszcze dawali kupe kasy na utrzymanie!!! tylko zyc i nie umierac!!!
niby super tu jest ale troche zjeb.. ten system, bo moj facet charuje jak wol i co prawda zyje nam sie ok, ale np, jego kolega jest chory i nie pracuje, i ma wiecej kasy od nas, zyje z naszych podatkow, :wściekła/y:

kunda ja tam bym wyjechala na twoim miejscu, z czasem sie dogadasz a dzieciom lepsza przyszlosc zapewnisz, nie ma nic lepszego jak spier... z tego chorego kraju7 jakim jest polska.
beata jak masz mozliwosc to sie nie zastanawiaj!!!

Nawiązując rzeczywiście super a że mój mąż już teraz na stałe będzie pracował w Norwegii to zastanawiamy się czy nie bryknąć całą gromadką.Problem tylko czy mi się chce zaczynać wszystko od nowa "na stare lata":shocked2::sorry2:

Beata jak maz jest w N.to starajcie sie o rodzinne norweskie
jest z tym wiecej papierkowej lataniny jak jestescie w pl,ale kasa warta swieczki,szczegolnie w pl te pieniazki to juz cos;-)

jakby co moge pomoc,podpowiedziec co i jak

a co do wyjazdu.....my wyjechalismy za lepszym,lzejszym zyciem finansowym
w pl bylo nam ciezko
pozatym....jako malzenstwo powninniscie byc razem;-)

Lilka wow ale tam u was super:-)
ja znająć zycie też kiedyś wyjade...mężuś jest programistą a wiem ze niestety tacy są poszukiwani po świecie...
mieliśmy zajefajną propozycję wyjazdu do Szwajcari...kasiorka zajefajna, ogólnie warunki kontraktu extra..ale byłam w ciaży i nie chciałam się przeprowadzać...(do dzisiaj żałuje...)

Ja też coraz bardziej zaczynam dojrzewać do myśli o ponownym wyjeździe. Chciałam wyjechać w połowie zeszłego roku, ale okazało się, że jestem w ciąży i odłożyłam. Ale teraz czekam, aż Ingusia podrośnie i myślę, że pod koniec roku. Jeżeli zajdę w ciąże to wrócę tutaj na okres ciąży i porodu, bo nie wyobrażam sobie rodzić w Holandii.

Beata na jakie stare lata:-Dnie przesadzaj;-)dzieci malenkie, a jezeli sa perspektywy dobrej pracy to naprawde sie oplaca, tymbardziej ze Norwegia to baardzo prorodzinny kraj:tak: moj maz prawdopodobnie wyjedzie tam za ok pol roku i kto wie czy ja nie przeniose sie z mala do niego, zobaczymy :-)

reklama
Do góry