reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wrocławia

rozważam poród w Wałbrzychu, ze znieczuleniem. Czy macie może jakieś pełniejsze informacje? Niestety nie będę mogła tam pojechać w sobote 4.04... następna wypada w weekend majowy... zastanawiam się jak to jest z tym znieczuleniem i ich szkołą rodzenia, myślałam , że do szkoły rodzenia będę chodzić we Wrocławiu - nie wybrałam jeszcze gdzie, jesli macie jakieś typy, chętnie się zasugeruję

reklama
Witam przyszłe mamusie :-). Przez przypadek natknęłam się na ten watek,ale bardzo mi on pasuje bo też jestem z Wrocławia a termin mam na czerwiec :-).
Co do szkoły rodzenia w naszym mieście,to zdecydowałam się na ta przy ul.Wałbrzyskiej 26 jest niedroga (150zł za cały kurs) dofinansowana przez miasto:-). Podaje stronkę do tej szkoły www.lektrans.wroc.pl :-)
Z tego co się orientuje następny turnus zaczyna się 13 maja a kończy 20 lipca :-). Więc może któraś z was się załapie :-).Polecam
A co do szpitala w którym planuje urodzić to Trzebnica,bardzo dobre opinie ma ten szpital,a poza tym znajome tam rodziły i są bardzo zadowolone :-). A jeżeli nie będzie aż tylko czasu by tam dojechać to najbliżej mam na Kamińskiego :-)
Pozdrawiam wszystkie brzuchatki :-)

ta szkola na wałbrzyskiej bylaby super, gdyby nie ze to ze mam termin na początek lipca...

Na twoim miejscu i tak bym się zapisała,bo można się dogadać z prowadzącą żeby najpierw omówiła te ważniejsze tematy :-).A jeżeli masz termin na początek lipca to wiele zajęć by Cię nie ominęło:-). Pozdrawiam

Całkiem ciekawa jest ta szkoła rodzenia. Może się załapię. Termin mam na 25.lipca, czyli tak na styk :-p. Mam nadzieję, że moje maleństwo nie będzie chciało wcześniej zajwić się na świecie.
Chętnie podzielę się informacjami o porodzie w szpitalu wałbrzyskim po mojej wizycie tam.

Milkada dzięki za podpowiedz, tez z checia bym z niej skorzystala, ale mam termin na 12.07, a wiadomo jak z terminami, rownie dobrze moge urodzic pod koniec czerwca, wiec niestety nieskorzystam, chociaz cena kusi :-D
Ja poki co jestem zapisana do szkoly "bocianek" na klinikach, cena za kurs 250zł, kurs konczy sie 25.06, a zaczyna 4.05 :) pozdrawiam

alija z niecierpliwością czekam na sobotę i Twoją relację z wizyty w Wałbrzychu, wypytaj o wszystko :)
co do szkoly rodzenia to chyba zdecyduje się na coś szybciej, bo jak urodze chwile przed np w czerwcu to mi bedzie szkoda tego ostatniego miesiąca, a np. na Kościuszki startują 15 kwietnia
minusem jest to, ze zajęcia w piątki wieczorem albo w soboty, wolałabym w tygodniu, plus taki , że mam w miarę blisko.

Po tej ostatniej akcji rozpętanej przez gazete wyborczą doczekamy się wreszcie znieczuleń we Wrocławiu, pytanie czy się załapiemy...

Czy wiecie jak latem zamykają porodówki, tj które w jakim terminie?

Witam,
niestety nie pojechałam do Wałbrzycha, ponieważ leżałam w szpitalu przez cały tydzień :(
Co do zamykania porodówek, to słyszałam, że od 20.07. zamykają Kliniki przy Chałubińskiego.
Ale jestem ciekawa kiedy zamykają pozostałe porodówki.
Pozdrawiam

reklama
Ja bylam w zeszlym tygodniu w szkole rodzenia w Walbrzychu. Zajecia odbywaja sie we wtorki i w czwartki (16.30-18.30). Maja charakter otwarty. Spotkanie kosztuje 10 zl. Po trzech spotkaniach mozna poprosic o taka karteczke uprawniajaca do znieczulenia, ktore jest darmowe. I najwazniejsza sprawa: mile widziane sa ciezarowki po 31 tygodniu ciazy, wczesniej nie ma po co jechac.

Do góry