reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wrocławia

reklama
rany Matyldo bardzo Ci dziękuję! tutaj wszystko jest tylko trzeba poszperac... uwielbaim to formu za tak symaptycznie kobiety - moja droga jesli potrzba ci info o jakiś pracodawcach we wro to daj znaka - w tym mam wiedzę :-) bo rekrutuję do pracy, a mamusią to dopiero się uczę byc :-p

serdeczności

Ja w sumie mam najbliżej na Kliniki i jeżeli termin pozwoli to chyba chciała bym tam :) i wtedy skusiła bym się chyba na tę szkołę rodzenia "bocianek" :-)

Cześć,
ja też jestem z Wrocławia i chętnie przyłączę się do pogaduszek. Ciesze się, że będę mogła poznać koleżanki z okolicy :)
Mam termin na 25.lipca. W sumie jeszcze nie zdecydowałam się ostatecznie na szpital i na szkołę rodzenia. Ale ponieważ poważnie biorę pod uwagę szpital na Brochowie, dlatego też myślałam o szkole rodzenia działającej w tym szpitalu. Na innych forach znalazłam dużo pozytywnych wypowiedzi na temat pani, która prowadzi tam zajęcia. Ponoć jest bardzo pomocna, rzeczowa, konkretna. Prowadzi też poradnię laktacyjną na terenie szpitala.
Zastanawiam się też nad szkołą w Bodyfit, bo blisko mieszkam :) Oraz nad szkołą w centrum mamy dziecko na Kościuszki, tu zajęcia prowadzi położna, która została wyróżniona w akcji rodzić po ludzku.
Mam jeszcze pare tygodni, żeby się zastanowić, jestem w 15.tygodniu, ale chętnie poznam Wasze opinie o szkołach.
Pozdrawiam,
alija :)

Cześć,
Mam termin na 25.lipca.

To pięknie ja mam termin na 9 - 11 lipca :-)
Ale ponieważ poważnie biorę pod uwagę szpital na Brochowie

tez o tym myślałam, ale własnie opisy na formu trochę mnie zniechęcają - szczególnie te o szyciu po porodzie:szok:

Zastanawiam się też nad szkołą w Bodyfit, bo blisko mieszkam :)
alija :)

Ja też rozważam ze względu na bliskosc zamieszkania :-), ale także szkołe rodzenia Dr Agrawal - ponoc cudowna atmosfera i wnosi wiele naturalnych pomysłów na opiekę... ja w dużej mierze po wielu perypetiach w ciąży skłaniam się bardzo ku naturze :tak:

Alija byc może wybierzemy się wspólnie na szkołę :), nie dzeli nas wiele, choc ja kończe 18 tydzień

Pozdrawiam

Cześć,
Rzeczywiście nasze terminy nie są zbyt oddalone, dzieli je ok 16 dni :) Dlatego to wcale nie jest niemożliwe, zebysmy poszły do jednej szkoły rodzenia.
Przyznam się, ze tez sie zastanawiałam nad zajeciami u dr Agrawal, nawet dodatkowo oprócz zajęć w innej szkole rodzenia. Ale jeszcze się nie zdecydowałam. Mam już mętlik w głowie :) Trochę też nie jestem teraz w formie.
Pozdrawiam :)

witam lipcóweczki z Wrocławia lub okolic!
Ja przez 8 lat mieszkłam we Wrocławiu, ale od 2 lat mieszkam w Siechnicach.
O porodókach słyszałam rózne opinie. Najgorsze o Dyrekcyjnej, a najlepsze o Brochowie. Nie najgorsze opinie są o Klinikach, ale jeśli piszecie, ze mają w lipcu zamknąć, to raczej odpada.
A co do szkoły rodzenia, to ja najprawdopodobniej wybiorę tę na Brochowie i tam też chce rodzic, mam tam najbliżej.

przez przypadek trafiłam na Wasz topik...:) chodziłam na szkołę rodzenia do Agrawal, było wporzadku, ale drugi raz bym na nie nie poszła, mają tam przepełnienie, a zajęcia praktyczne są w pokoju 2x3, w którym siedzi naraz 20 osób. Jeżeli czytacie książki albo gazetki to takie zajęcia są zbędne, nie dowiecie się nic nowego, pieniądze wyrzucone w błoto.

a co do rodzenia to rodziłam na kamieńskiego i jestem bardzo zadowolona i z ręką na sercu mogę polecić ten szpital.

reklama

przeczytałam wszystko i jestem w cięższym szoku

mieszkam w Siechnicach, więc rzeczywiście zaczynam sie zastanawiać nad Oławą. Nie wiem czy nawet nie bedzei blizej niż do Brochowa, gdzie chciałam rodzic....

co do znieczulenia, to kobiety powinny miec wybór. ja mam dosyc wysoki próg wytrzymałości bólu, ale nigdy nie rodziłam i nie wiem co mnie czeka. Nie jestem pewna czy w trakcie nie zechciałabym się znieczulic ...

Do góry