reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

150/dzień, o ile dobrze pamiętam. Dla maluszka potrzebujesz wszystko poza kosmetykami (jest kąpany przez pielęgniarki na noworodkowym) - czyli ubranka, pieluchy, akcesoria do przewijania typu krem, chusteczki. Obowiązują kaftaniki zamiast bodziaków ;-)

reklama
może coś się zmieniło - ja rodziłam w listopadzie, dzieci były kąpane co drugi dzień (brali dziecko i ciuszki, pieluchę na przebranie i oddawali przebrane, czyste i pachnące :-) )

czesc dziewczyny, dawno tu wchodzilam bo odkad jacus odkryl uroki wstawania i chodzenia (za rece) oraz wspinania sie po schodach, to nie mam ani chwili na komputer :(
wiesz lile, jestem zaskoczona tym myciem malucha na oddziale, bo my z jackiem lezelismy 6 dob i ani razu go nie umyli (no poza tym myciem tuz po porodzie), potem tylko grane byly chusteczki... ale to znaczy ze sie zmienia na dobre :)

a jeszcze co do szpitala to ja mialam problem z tym czy sie oddaje jakies ubranka, czy nie i w koncu mielismy naszykowane ubranka nowiutkie, tyle ze wyprane i wyprasowane, a oni mowia ze przyjmuja tylko nowe z metkami ... wiec w sumie nadal nie wiem jak to jest :)

dobra, koncze i lece na spacer. i oczywiscie zapraszam na spotkania klubu Mamy Wołomin - wciaz czekam na decyzje zarzadu spoldzielni w kwestii lokalu na spotkania.

buziaki,
Magda

hmm, z tymi ciuszkami to było tak, że oni "biorą" pierwsze ciuszki dziecka - czyli to co jest naszykowane po porodzie.. Więc my mieliśmy problem, bo młody miał być spory - i żadne z naszych ubranek nie było dobre na niego - na początku "chodził" w szpitalnych (w związku z tym zamiast ciuszków zabrali wszystkie tetry, które miałam ;-) ).

a mi nic nie zabrali, powiedzieli że jak będę miała ochotę im podarować to mogę zostawić ubranka ale tak jak pisze Mag przyjmowali tylko nowe z metkami.

Dobry wieczór dziewczyny :)

Ja straciłam poczucie czasu ;-) Szkoła, syn szaleje ;-) więc załatwianie...

Pierwsze słyszę, żeby nowe ciuszki dawać w naszym szpitalu yyyy a niech spadają ;) ja miałam używane przyszykowane, ale i tak nie zasłużyli, żeby cokolwiek dostać..

Trzymajcie się ciepło laski :*

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.Na dniach moja koleżanka powinna rodzić wiec bede miała świeże info, a ja cc na koniec kwietnia :)

reklama
Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa, od niedawna mieszkam w Kobyłce i mam siedmiomiesięcznego synka:) Mam zamiar zapisać się do jakiejś przychodni, ale nie bardzo się orientuję gdzie są najlepsi pediatrzy. Watek jest bardzo obszerny i choć była pewnie tu mowa na ten temat, to nie jestem w stanie czegoś odszukać. Bardzo bym była wdzięczna za Wasze opinie nt. przychodni i lekarzy:) oczywiście interesuje mnie przychodnia w Kobyłce ale i tez w Wołominie:) pozdrawiam Was serdecznie i czekam na jakieś odpowiedzi!

Do góry