reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Dzięki JAgoda - nie wiedziałam :zawstydzona/y: wysłałam privy tylko i wyłacznie kilku osobom znajomym - nie agituję jakoś szeroko i wszędzie... moge wykasować stąd jeśli chcesz.

Edit - przeczytałam uważnie oba regulaminy i jeśli miałby to podchodzić pod reklamę to rzeczywiście łamie regulamin, ale w zadnym innym punkcie nie.

Ostatnia edycja:
reklama
właśnie, też przestudiowałam regulamin ;-) :-)
i też się chciałam zapytać dlaczego nie można zamieszczać prśb o głosy?
reklama to nie jest, bo reklama wiąże się z namawianiem do kupienia określonych rzeczy, a Asia nie namawia nas do kupowania czegoś.
w zasadzie żaden punkt regulaminu nie mówi też o przesyłaniu prywatnych wiadomości

Dominika bez zgody adminów nie można zamieszczać w ogóle reklam na forum, w podpisach itp. Dopuszcza się reklamowanie na "swoim" wątku jeśli dziewczyny tego wątku nie mają nic przeciwko.
Ale privów reklamowych nie można umieszczać.
I to jest część reklamowa.

Następna część to jest część o proszenie, nie wolno prosić o cokolwiek po za wątkami do tego wyznaczonymi. Proszenie o głos jest w tej samej kategorii co proszenie o jedzenie, zabawki dla dziecka, ubrania itp.

I tutaj też jest wyjątek o ile pisząca pisze na "swoim" wątku i dziewczyny z tego wątku nie czują, że to jest spam, lub im to w żaden sposób nie przeszkadza.

Ale privów nie można.
Chodzi o to, że gdyby w jakiejkolwiek sprawie doszło do nadużycia to privy nie mogą być dowodem w sprawie a każdy inny post może.

Oczywiście ja nie piszę teraz o AsiKC bo nie wyobrażam sobie w jakikolwiek mogłoby dojść tutaj do nadużycia, podejrzewam, że pozostałe osoby co mają dużo głosów robią to samo co ona.
Nie chcę, żeby się naraziła tymi privami po prostu.

Dziewczyny jakbyście miały jeszcze jakieś pytania, to przepraszam jakby nie udało mi się od razu odpowiedzieć. Forum chodzi mi dziś tragicznie.
A ja idę dać obiadek Ignaśkowi i spróbuję go położyć, bo chodzi okropnie marudny dziś.

Rozumiem - czyli jakbym zamieściła prośbę np na wątku mam marcowych 2012 nie mając z nimi nic wspólnego to jest to spam i reklama i zabronione, ale jak napiszę w marcu 2010 (wątek "mój" od ciąży z Dominiką) to juz jest ok?
Tak samo privy - jesli napisze do "obcych" (dostałam takiego dziś) to łamie regulamin ale jak do znajomych (np Jagoda czy Iza) to nie?

Asia, a ja poprosze jutro o przypomnienie, bo jak nie przypomnisz to zapomnę i nie zgłosuję.. bo to się codziennie głosuje tak? nie doczytałam :zawstydzona/y:

dziś cuuudna pogoda, ech, niech nie mija...

AsiaKC mniej więcej, choć to zależy od układów na wątku. Nie można kogoś oskarżyć o spamowanie jeśli nie przeszkadza to uczestniczkom danego wątku, bo to przecież wtedy nie spam :-D.
A na ogół irytuje jak ktoś nie wiadomo skąd pisze pierwszego posta na danym wątku i od razu reklama albo prośba. To jest oczywisty spam.
Albo jak ktoś wkleja tego samego posta na 50 wątków jak leci bez żadnego sensu (nie ważne co jest w tym poście) to też jest spam.
Albo wysyła privy do dużej ilości osób o tej samej tematyce.

No to wszystko jasne :-)

Iza - kazdy ma tylko jeden głos więc juz wiecej nie mozesz głosować. Dzięki :tak:

Pogoda taka że na spacer ciągnie mnie... taki całorodzinny, do lasu...

reklama
No i byliśmy :-)
MAdzia jeszcze dosypia w wózku.

Ja się czuję wyśmienicie - jestem niedospana ale to przez wstawanie ze starszakami. Jak wstajemy to jeszcze gwiazdy wysoko na niebie (piękne swoją drogą) i potem powoli rózowi sie niebo na wschodzie...
Ale nic mnie nie boli, sił mam sporo, energii również.

A w domu sielanka... :-)

Do góry