reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

hej,

Igorkowi normalnie na nfz badanie usg stawów biodrowych zrobili w czasie wizyty :tak:(w Grodzisku).

Fajna Gajunia :tak::tak::tak:

A ja się pochwalę, że u mnie była teściowa i........ myła okna, moskitiery, odkurzała, mopowała, szyła, prasowała, opróżniała zmywarkę, zajmowała się dzieciakami. Cud nie teściowa :tak:

reklama
hej,

Igorkowi normalnie na nfz badanie usg stawów biodrowych zrobili w czasie wizyty :tak:(w Grodzisku).

Fajna Gajunia :tak::tak::tak:

A ja się pochwalę, że u mnie była teściowa i........ myła okna, moskitiery, odkurzała, mopowała, szyła, prasowała, opróżniała zmywarkę, zajmowała się dzieciakami. Cud nie teściowa :tak:

nenius pożycz mi teściową :rolleyes:.

a mojemu zazwyczaj śpiącemu dziecku coś się odmieniło i dziś zasypia przy cycu po czym odłożony do łóżeczka od razu się budzi i nie zasypia tylko kwęczy, żeby go wziąść, normalnie ktoś mi dziecko podmienił :shocked2:
i przez to normalnego posiłku też nie zje, bo się domaga cyca ale za chwilę przy nim zasypia bo śpiący

A gdzie idziecie na USG? Bo ja durna z Krystianem chodziłam prywatnie do ortopedy i usg było w czasie wizyty i myślałam, że państwowo też tak jest. A teraz pojechaliśmy na Szlenkierów do państwowego ortopedy, wizyta była w miarę i wygląda gościu na rozsądnego, ale jak spytałam o USG czy się nie robi wogóle? To powiedział, że na nfz się robi jak są wskazania a jak wszystko wygląda na w porządku to nie robi się. Dla mnie to dziwne, z jedno badanie chociaż chyba powinno być tak profilaktycznie ?
No i chyba zapiszę go gdzieś prywatnie.

Zastanawiam się, czy nie będą się z niego koleżanki śmiały jak sobie w biurze na krześle taki wałek z futerkiem zamontuje.

W koncu wybrałysmy sie jednak na spacer, pogoda była boska :-) a Ela nie mogla spiewac, bo był wiatr i wcale sie nie odzywala, bo pani doktor kiedys powiedziala, ze jak jest wiatr to sie nie mówi :sorry: spacer był swietnym pomyslem :cool2:
na usg idziemy, ale przezciemieniowe i brzuszka, prywatnie oczywiscie. na Warynskiego jest prof. Marcinski, do niego jedziemy :tak: ortopede spróbujemy na lindleya, tam ponoc robia usg od razu na wizycie.. ciekawe jak bedzie a terminami...
a z tym futerkowym wałkiem neźle :-D może ogolić, będzie badziej męski, hihi :-D

A ja żałuję, że nie wyskoczyłam na drugi spacer, rano Iguś był ze mną zaprowadzić Krystiana i potem liczyłam, że coś w domu porobię ale ta mała pluskwa chyba akurat ma ten kryzys wzrostowy albo nie wiem co :sorry:.
Od 9 do teraz najdłuższą drzemkę miał 15 minut i cały czas na piersi wisi i to prawej, lewej trochę popije i domaga się drugiej :eek:.
Teraz zasnął w bujaczku, aż boję się go do łóżeczka odłożyć, żeby się znowu nie obudził bo taka błoga cisza :confused2:.
Ech dom po dzisiejszym dniu jeszcze bardziej zarósł.
Tyle co udało mi się ciuszki przebrać i odłożyć za małe oraz takie do wyrzucenia.

Cudne te minki, każda inna :-) Fajna masz córcie Iza :-D
Moja za to Julcia od kilku dni zmieniła sie w pterodaktyla. Przepięknie i głośno skrzeczy na widok: kota, m. i swojego braciszka. Dokładnie w tej kolejności. Czasami wydaje te nieznane wrzaski leżąc w łóżeczku. Kot słysząc pterodaktyla kuli ogon i ucieka. Reszta nie ;-).
szkoda, że nie da się nagrania załączyć do posta, bo cały dzień mnie męczy, jak może brzmieć pdgłos pterodaktyla w wykonaniu niemowlaczka :-D:-D

Jak chcesz wysle ci video na maila he he
pterodaktyl boski :)

A co do dr Krauze najblizszy wolny termin prywatnie to styczen :-p
Dlatego dzisiaj jestem już po wizycie u innej lekarki - mamy masc do smarowania (robiona z niewielkim dodatkiem hydrokortyzonu) i do tygodnia tylko cyc. I nadal nie wiem co Jule uczula ...
Ale - - :-D zaprzyjazniona *ze szkoły starszaka) mama aptekarka mowila ze jej córa reagowala zawsze w sezonie grzewczym na wode która ponoc zimą jest w wodociągach bardziej odkażana, dlatego kapala ją jako niemowlaka w gotowanej. No i mam zrezygnowac z kapieli w rumianku bo to tez moze zaostrzyc zmiany. W sumie bardziej przyjazni byli sprzedawcy w aptece niz alergolog, ale ufam ze na diecie i przy smarowaniu zmiany beda ustepowac.

Nenius a gdzie takie super tesciowe daja /sie rodza?

nenius pożycz mi teściową :rolleyes:.

nie ma tak dobrze, moja i już :-p;-)

Kubie tak samo. My bylismy w Malwicie. Wy też? czy na Kościuszki?

my na Kościuszki

A ja żałuję, że nie wyskoczyłam na drugi spacer, rano Iguś był ze mną zaprowadzić Krystiana i potem liczyłam, że coś w domu porobię ale ta mała pluskwa chyba akurat ma ten kryzys wzrostowy albo nie wiem co :sorry:.

ja mojego syneczka też Igusiem nazywam a w zasadzie nazywałam bo teraz to już zazwyczaj jest Igorkiem. Dorósł chłopak ;)

Nenius a gdzie takie super tesciowe daja /sie rodza?

a kochana, to jest jedyny, niepowtarzalny egzemplarz na Kurpiach urodzony :tak:

Dzisiaj słonko świeci to na spacerek trzeba się wybrać :tak:

Hej :)))
dzięki za kciuki i gratulacje :))))
Wróciliśmy do domu dopiero we wtorek, dziś nasza 3 doba w domku i do tego najazd dziadków więc jest ciekawie.
Mam nadzieję, że niebawem nadrobię zaległości!!!
Malina i Asiarem - gratuluję :)))
A oto mój Olafek :)))

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry