reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Patewka to bardzo szybko obserwujesz te zmiany, bo u nas to wychodzą z kolei bardzo późno, bo dopiero po 3 tygodniach.
Może spróbuj, na próbę odstawić tez łyżeczkę masła, a zamiast tego dac coś roslinnego? Ja dawałam oliwkę z oliwek, a później delmę niebieską (w kratkę, chyba jedyna bez masła)

reklama
AsiaKC a my to dodatkowo jeszcze z jednego terminu jestesmy :-D
ciekawe ktora pierwsza :-D

Czyli zamierzacie zapewnić nam emocje :-D super!! Ja obstawiam, że pierwsza urodzi się dziewczynka... :cool2:

Patewka - no koszmarna przygoda w tym sklepie... trzeba uważać na każdym kroku, musze sobie przypomnieć ekspresowo jak to jest... dobrze, że nic się nie stało!!
A z tą alergią, i tak trzeba najpierw wyleczyć zmiany, ale sama musisz zdecydować co wyeliminować... może ten Krauze powie coś mądrego..

Ciekawie będzie :-D

Ja baaardzo bym chciała urodzić przed. Tak do 15tego.
Jestem w tej komfortowej sytuacji że dwoje dzieci już urodziłam ok tygodnia przed terminem. :-) Więc mogę mieć cichą nadzieję (ale ciągle tylko nadzieję ;-) ) że tak będzie i tym razem.

Ostatnia edycja:
Ciekawie będzie :-D

Ja baaardzo bym chciała urodzić przed. Tak do 15tego.
Jestem w tej komfortowej sytuacji że dwoje dzieci już urodziłam ok tygodnia przed terminem. :-) Więc mogę mieć cichą nadzieję (ale ciągle tylko nadzieję ;-) ) że tak będzie i tym razem.

hehe i na pewno porod bedzie szybszy :-D
ja sie pewnie pomecze ze 20 godzin :-D z pierwsza dzidzią :-)

Hej Dziewczyny!
Dopiero teraz was dojrzałam :tak:
Całe życie mieszkałam w Wawie na Sadybie a od 5 lat mieszkam pod Wołominem!! Pierwszą córcię rodziłam w powiatowym w Wołominie i teraz chyba tez tak będzie (obym tylko trafiła na wolną salę do rodzinnego):-(
Pozdrawiam!

Witam ,
mam nadzieje, że o mnie nie zapomniałyście ;-)
sorry dziewczyny, że tak długo się nie odzywałam ale moja mała Zuzia pośpieszyła się na świat i urodziła się 10 listopada później spędziłyśmy tydzień z żółtaczka w szpitalu a teraz trochę czasu zajmuje mi się ogarnięcie ze wszystkim. Mam nadzieje, że teraz już pójdzie jak składka :)
A teraz szczegóły :
Zuzia 10.11.2009 urodziła się w 37 tyg 51 cm 2750 10 punktów

Postaram się nadrobić zaległości i częściej już do Was zaglądać
Pozdrawiam

Witam ,
mam nadzieje, że o mnie nie zapomniałyście ;-)
sorry dziewczyny, że tak długo się nie odzywałam ale moja mała Zuzia pośpieszyła się na świat i urodziła się 10 listopada później spędziłyśmy tydzień z żółtaczka w szpitalu a teraz trochę czasu zajmuje mi się ogarnięcie ze wszystkim. Mam nadzieje, że teraz już pójdzie jak składka :)
A teraz szczegóły :
Zuzia 10.11.2009 urodziła się w 37 tyg 51 cm 2750 10 punktów

Postaram się nadrobić zaległości i częściej już do Was zaglądać
Pozdrawiam

gratulacje :-D oczywiście że Cię pamiętam, ale jak Cię widziałam ostatnio to chyba byłaś grubsza niż teraz, hihihi :tak:
to już chyba wszystkie listopadówki warszawskie sie rozpakowały, możemy zacząć myśleć o planowaniu spotkanka ;-);-);-)

reklama
Serdeczne gratulacje dla Dziubaska i As-rem!!!!!!!!!

A ze mnie szczęściara bo u nas brak problemów z alergiami.

I jeszcze mi się przypomniało, że miałam się wypowiedzieć odnośnie anestezjologa w Pruszkowie. Jak się dowiadywałam przed porodem Igorka to mają podpisaną z jakimś umowę i jeśli potrzebujesz to dają Ci do niego numer i próbujesz się dobić :szok:, w 80% przypadków ponoć przyjeżdża. Jak dla mnie to taka opcja odpada...
W ogóle mi się nie podobało w Pruszkowie :no:. Powiedzieli mi, że trzeba zapłacić bodajże 400 złotych i wtedy można rodzić na tej lepszej sali i automatycznie po porodzie jest się w tej sali 2-os a jak za darmo to się rodzi w tej drugiej, zwykłej. Tylko 2 łóżka porodowe (z czego jedno płatne) to według mnie strasznie mało no i jeszcze ta sala przedporodowa na której mąż być nie może :eek:, powiedzieli mi, że dopiero jak poród "naprawdę" się rozpocznie to sie przechodzi na salę porodową i tam mąż już jest wpuszczany. Tyle tylko, że położna nie chciała mi wytłumaczyć co to znaczy, że się już "naprawdę" rodzi (jak częste skurcze? jakie rozwarcie?). Więc jak sobie pomyślałam o tym, że Daria urodziła się dopiero dobę po odejściu wód i przynajmniej 17 godzinach silnych skurczy i o tym, że w Pruszkowie prawdopodobnie większość tego czasu musiałabym spędzić sama to mi się włos zjeżył na głowie. Co do opieki to słyszałam marne opinie ale od dziewczyny, która leżała w 2-osobowej sali więc to się chyba pokrywa z doświadczeniami Kilolka przy Kubusiu albo faktyczniie dużo się ostatnio zmieniło bo to co opowiadasz Kilolku brzmi super :-).

Ostatnia edycja:
Do góry