reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Ursynowa

My z Julcią w Swieta chore byłysmy, pomalutku wychodzimy na prosta, dlatego klub na razie odpada. Swoja drogą ani patka sie nie odezwala ani nikt inny w sprawie tego wczesniejszego wyjscia do kulek....
A jak u was zdrowko agamir?

reklama
My ciagamy sie po badaniach i szpitalach bo Maksymilian nie przybiera i wyszło ze ma zapalenie przeowdu moczowego no i oczywicie alergia na mleko jestesmy na mlkeku z apteki od piersi kazali mi go odstawic bo spadł z waga do 10 centyli. Teraz zaczał przybierac ma zastrzyki moze wyjdziemy na prosta.
PATEWKA a wam zycze zdrówka i jesli po chorobie to nie ma co ryzykowac . Tak pytałam bo nie wiem czy chodzicie i co sie dzieje.

Hej dziewczyny,
my też ostatnio opuściłyśmy spotkania, najpierw ja chora, później wyjechałam na trochę do Teściów a teraz znowu jakieś paskudztwo się zaczyna bo źle się czuję, a i z małą też mamy eskapady po lekarzach, na szczęście większość podejrzeń okazała się fałszywym alarmem i wg mojej opinii niekompetencją pediatry, która usg robiła! tak więc nie miałam nawet czasu myśleć o spotkaniach z Mamami choć teraz gdy wychodzimy na prostą chętnie się spotkam na jakimś spacerku o ile mój organizm się nie podda chorobie :(

Agamir będzie dobrze, moja córcia wychowała się na sztucznym mleku bo straciłam pokarm po miesiącu i wyrosła na dużą pannicę, też jakiś czas byliśmy na bebilon pepti bo podejrzewali skazę białkową, ale to też był fałszywy alarm :D wszystkie odczyny skórne po prostu znikneły i już się nie pojawiły nawet po zmianie mleka na zwykły bebilon. Co do zakażenia układu moczowego, to mam nadzieję, że szybko minie!
Patewka również życzę zdrówka.
teraz mam nadzieję, będę zaglądać tu częściej. :tak:

pozdrawiam.

czesc dziewczy pozdrawiam piatkowo ładna pogoda wiec wybywam zaraz na spacer z maluchami. Maksymilian dalej nie chce jesc. Ale zaczał przybierac. Antos wojuje strasznie wiec musze wyjsc. Mam nadzieje ze jak bedzie ładna pogoda to moze jakis spacerek w nastepnym tygodniu razem?

Miłego dzionka mamuski

Witam !

Niedawno wprowadziłam się na Ursynów. Obok mnie jest Kids Planet (Kabacki Dukt 18) organizują urodziny dla dzieciakow mój synek kończy 3 lata chciałabym zorganizować "imprezkę dla rodziny i kilkunastu dzieciakom czy znacie ceny tam? A może wiecie cośna temat tego lokalu

cześć dziewczyny,
widze, że wiosna przyniosła choróbska. Mój Franek ostatnio miał trzydniówkę i temperaturę ponad 40 stopni. Wszystko to zbiegło się z wychodzeniem górnych jedynek i Franek ledwo żyje a ja z nim :-( Jak długo waszym dzieciom wychodziły górne jedynki?

cześć dziewczyny,
widze, że wiosna przyniosła choróbska. Mój Franek ostatnio miał trzydniówkę i temperaturę ponad 40 stopni. Wszystko to zbiegło się z wychodzeniem górnych jedynek i Franek ledwo żyje a ja z nim :-( Jak długo waszym dzieciom wychodziły górne jedynki?

hej,hej! ale tu jakoś cicho:-) ja z Małą znów siedzę u siostry w Ursusie. Jak wrócę na Ursynów, to może znajdą się chętni na spacer po lesie?
Narazie nie mamy zębów, więc nie wiem co to za ból:-D Natomiast Baśka dostała jakiejś alegii nie wiadomo na co, i ma całe plecy w okropnych plamach:no: dostał.am maśc do smarowania, ale nic nie pomaga, i z dnia na dzień ma więcej...

jojka u nas takie plamy pojawily sie od kontaktu z proszkiem - znaczy sie Julka dostawala ich jak lezala np na kapie (na łózku ) wypranej w perle albo w posieli starszych dzieciakow. Teraz caly dom opieram w Yelpie i plamy sie nie pojawiaja. Ale kuracja sterydem dopiero zlikwidowala TO UCZULENIE...

jojka u nas takie plamy pojawily sie od kontaktu z proszkiem - znaczy sie Julka dostawala ich jak lezala np na kapie (na łózku ) wypranej w perle albo w posieli starszych dzieciakow. Teraz caly dom opieram w Yelpie i plamy sie nie pojawiaja. Ale kuracja sterydem dopiero zlikwidowala TO UCZULENIE...[/QUOTE

to chyba nie od proszku, bo nagle się pojawiło, a wcześniej czesto leżała w naszym łóżku i na kanapie... zaczynam podejrzewać, ze to może od mięsa, które niedawno zaczełam jej wprowadzać. ja jestem nie mięsna, i przez całą ciąże tez nie jadłam, wiec to był jej pierwszy kontakt. ale nie wiem,, czy wogóle mozna być uczulonym na mięso??

reklama
Witam wszystkie mamy,
piszę dopiero dziś ponieważ nie było mnie w kraju ostatnim czasem.Jutro wybieram się do Klubu, może wy też przyjdziecie? Pogoda nieciekawa, więc równie dobrze można siedzieć wewnątrz.
Co do Hocków Klocków (Pocków??), to istnieje możliwość bezpłatnego wejścia w ostatni czwartek każdego miesiąca. Więcej opowiem wam jutro.
Do zobaczenia, (mam nadzieję) w Klubie!!
Patka i Hanusia
P.S. Jeśli chodzi o ząbkowanie to na rynku jest do kupienia maść Dentiox, mojej Hani bardzo pomogła, zęby szły około miesiąca.

Do góry