reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Izka, i jak Kolinowi sie w szkole podoba? A do polskiej szkolki tez chodzi czy tylko do ang? Ja sie tak czasami zastanawiam jak ta "polskosc" syneczka mojego zachowac. Boje sie ze jak podrosnie to tu bedzie chcial mowic tylko po ang jak koledzy z klasy

reklama
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dmoze fryzjerka bedzie:-D:-D;-)szuka odpowiedniego zelu do wlosow:-Dpomyslowa:-)

Co do oszczedzaniem to prawda.My tez przyjechalismy 2004 roku ale sie akwyczyscilismy ze szok.Ltm wa razy w PL-nigdy wiecej:no:teraz jest masakra.Moj brat z zona to naprwde zaoszczedzili nie zle.Ja na ich miejscu juz bym sidziala w PL:cool:Ja tez na pocztku pomagalam domu i awsze mowilam ze to do czasu bo ja tez chce miec rodzine.Treaz ja mam i kasybrak.I my nie mamy i w sumie w PL tez nic nie wdac zeby bylo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:totalana porazka:no:Jeszcze te okna.grudzien to nas wyniosl-same oklaty-ok 800f a reszta????mly jedenie itd.Dom by byl za to z oplatami
wyprowadzamy si jak bedzie ciepo,kolejnej zim nie ma szansjak nie wmienia okien a raczej tak bedzie:wściekła/y::wściekła/y::dry:
A z innej bedczki to apowadali wihure,desce tu sloneczk piekne.Moze w koncu pojdziemy na spacer,caly tydz w domu,wariaci dostac mozna:no::wściekła/y:jeszcze w nocy o 1ej KNRADOSIE OBUDZIL,STEKAL,WIERCL SIE,WSTAWAL boshhh az do 2,30 z tego wszystkiego dobrze z teraz teknal boi poszlam zobaczyc a a ne podnioslam bramki w lozeczku:szok::szok::szok::szok:i juz sie wdrapywal na na:szok::szok::szok::szok::szok::-(boshhh juz sama jestem zl na siebie,wypal by:szok::-:)-:)-(potrzebuje snu a ie ma jak sie wyspac:wściekła/y::wściekła/y:
[ame=http://pl.youtube.com/watch?v=72aM8wEYX1U]YouTube - 0 001[/ame]
a to nasz spryciaz:-)

Czesc dziewczynki:-)
malagorztko - po prostu BOMBA!!!jak kombinowala zeby od razu na glowke wszystko trafilo,hehehe:-DNie masz problemow z myciem wloskow pozniej?bo u Nas ostatnio to sie z tego tragedia zrobila i myjemy raz w tygodniu i to z krzykiem:-(
kwaiateczek - jak slicznie na czterech zasuwa:-Dpociecha malutka;-)
MrsF - witaj,wieki Cie nie bylo;-)ja tez sie martwie jak by tu Nike w polskosci uchowac,ale bedac w Anglii chyba latwo nie bedzie:zawstydzona/y:Od wrzesnia do przedszkola angielskiego idzie,wiec i tak to bedzie ten pierwszy jezyk.Ucze Ja jednak polskiego alfabetu i pioseneczek i w domu tylko po polsku mowimy,ale wiem ze i tak zacznie mieszac,niestety:sorry:Ale u Ciebie to troche trudniej,bo pewnie tylko po anfielsku w domku sie porozumiewacie,co?

Co do kasy to nie wydaje mi sie,zeby przy jednej pracujacej osobie dalo rade jeszcze cos zaoszczedzic.Oczywiscie jak sie mieszka samemu.Ja niestety nie dalabym rady ani mieszkac na pokoju ani tez z kims:no:A za to sie placi,od poczatku nie zaoszczedzilismy nic i nie zapowiada sie na zmiane.Najgorsze,ze ostatnio to wogole jakos tak pod gore sie zrobillo...Wiadomo-zima to i rki wieksze i nopwy rok to takie rozliczenia przychodza roczne za wszytko.....I dwa w miesiacu poplacic i juz na ogromny minus sie wchodzi:wściekła/y:Nie mam pomyslow juz jak to wyrownac,ale wiem ze mimo wszystko w Polsce bylabym juz zadluzona po pachy:sorry:I wogole nawet mowy nie byloby o mieszakniu samemu:no:

No a ja coraz bardziej chora:dry:Pogoda piekna,wiec jak M wroci to pojdziemy na pieszy spacer,co by wozek odpoczal:tak:A jutro M jedzie z tesciami i mala do Stonehenge,a ja postanowilam posiedziec w domku i odpoczac od calotygodniowych krzykow i wariacji:tak:

Kwiateczek- niom pocieche macie :))))) moja nie przechodzila fazy raczkowania :-( od razu poszla na nogi...

Dzis przyszlo wyrownanie z coucil taxu z poprzedniego miesca gdzie mieszkalismy... po prawie 6 m-cach... ale maja tempo :wściekła/y:

Jesli chodzi o to oszczedzanie... jestemy na forum mamusiek.... przewaznie kazda z nas nie pracuje... i naprawde w Londynie i jego okolicach, majac dzieci nie jest latwo o oszczedzanie. Nie mowie gdzies tam, hen...bo tam mieszkania sa po polowie cen co my placimy tutaj. Wierze ze ludzie bez dzieci, dorabiaja sie, mieszkaja na kupach, niewazne jest gdzie mieszkaja, jak, z kim, co jedza...a jak jest dziecko to jednak inaczej podchodzi sie do kazdej sprawy niz jak sie bylo samemu, no i dochodza wszytskie koszty zwiazne z dzieckiem. Choc znam takie dwie rodziny gdzie oni wynajmuja dom, maja po dwojce dzieci i gniezdza sie wszytscy z jednym pokoju a reszte wynajmuja...no i sie dorabiaja...bo mieszkaja za darmo, za chate placa lokatorzy a tylko rachunki dziela na wszytskich :szok:...

malagorzatko - no wlasnie niektorzy potrafia tak na kupie byc i w sumie Im to nie przeszkadza....a ja wole jednak tworzyc taki obraz domu rodzinnego dla Niki i miec jednak ta przestrzen...no i masz racje-w lodowce tez nie moze swiaecic pustkami jak malenstwo w domu:sorry:

Dzieki dziewczyny,pociecha jest ale oczy do okola glowy tez trzeba miec:szok:teraz to juz w kazdy kat zajzy a ino zobaczy ze ja gdzies ide,robie to on za mna powtarza:angry:wczoraj wlozylam odswiezacz do gniazdka,poszlam tylko wyrzucic papier przychodze do pokoju a on juz do buzi bierze:angry:ale zla bylam,co za glupota.Odswiezacz juz w strefie zakazanej(za bramka)usta mu troche pachnialy,wyplukalam buzie ale strach byl znow...dobrze ze tam gabka byla bo by lyknal.podpatrzyl jak wkladam a ja nie zauwazylam,cwaniak maly:no:

nas grudzien kosztuje ok800f plus auto,paliwo do pracy,jedzenie i maly:sorry:jedna wyplata.bida:no:dzis spotkalam z pracy znajoma i kazala mi isc po jobseeker alowance-myslalam ze to zasilek dla bezrobotnych a ja w sumie jestem zatrudniona tylko na macierzynskim bezplatnym:unsure:ona mowila ze to bo nie mam slubu i cos tam,spieszyli sie ale musze zapytac sie o to:tak:
A ja sama,maly spi a G pojechal do mojego brata po fotelik ktory mi przywiezli z PL i dowod Konradka:-)ponoc swietnie wyglada i tyle wiem:sorry:ale iwieczorem sama zobacze:-)

mala-gorzatka- no usmialam sie niesamowicie... fajoska dzidzia... pewnie jakas fryzjerka wyrosnie...

kwiateczek- te wichury byly ale u nas straszne az zwialo mi trampoline a ona wazy ok100kg... wiec cos okropnego bo az sama sie balam... a maluszek przesliczny... co do kasy to zobaczysz bedzie lepiej...

U mnie dzis troszke lepiej brzuch juz tak bardzo nie boli jak wczoraj... jest duzo lepiej ale mala caly czas kopie... Nikkiego polozylam juz spac wiec mam troszke spokoju...

U Nas tatko wlasnie lezy w Naszym lozku z Nikusia i czytaja bajeczki na dobranoc,choc nie bardzo mi sie to podoba bo jak Nika teraz zasnie to obudzi sie ok 23 na bank i zasnie o 3 nad ranem:dry:O!Wlasnie zasnela:dry::sorry:Ale nie zrobila sobie od rana drzemki i nic dziwnego,ze w koncu padla:cool2:

paula - odpoczywaj kobitko...a dzidzia kopie poki moze fikolki wywracac w brzuszku:tak:

Lece,bo mnie lamie wszystko jak diabli:wściekła/y:Wezme prysznic i rozloze sie wygodnie na kanapie:-)Milej niedzieli wszystkim zycze:tak:

reklama
Nasza dzis spala calaaaaaaaa noc w lozeczku.... ani razu od momentu polozenia sie nie przebudzila.... jak poszla spac przed 21 tak sie obudzila po 8 rano... ehh alez nas zaskoczyla :-)

katarzunko - odpoczywaj duzo i trzymamm kciuki za szybkie pozbycie chorbska. U nas z wloskami, nigdy nie mielisimy problemow. Nastka nie krzyczy, nie wariuje, tylko wtedy chlapie strasznie woda :-D, nawet jak woda jej leci tylko po plecach. A glowe myjemy dwa razy w tygodniu.
A kiedy Wasza mala musi isc spac zby sie nie obudzic o 23 ?

Paula- milo slyszec ze juz lepiej sie czujesz. kurcze....czemu tak brzuch twardnieje?
nie to sie nie zdazylo w czasie ciazy...:eek:

kwiateczek - oj dlugo to poznawanie swiata i brania do buzi bedzie trwalo... ale zobaczysz jaki pocieszny sie zrobi, poprostu bedziesz kipiec miloscia. Nasza ma swoje humorki czasem, jest moze nieznosna, ale taki wiek.... ale ilez radosci daje procz tego....

Do góry