reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kwiateczek teraz jestesmy na mleczku Aptamil 1 i juz nie bede zmieniac widze ze malej lepiej smakuje i lepiej sie po nim czuje wczoraj np tak sie smiala do mnie :-) widac ze jest jej lepiej.
Natalka tez mniala juz pierwsze szczepienie ale musze powiedziec ze na tak marudne dziecko to nic wogole jej nie bylo a ja ubezpieczylam sie kupilam Calpol bo bylam pewna ze te 2 dni po szczepieniu beda trudne:-)
No ale kazde dziecko jest inne.

reklama
Witam i ja popoludniowo.I znowu weekend ale ten czas mi szybko leci.Super,juz bym chciala zeby tak marzec byl.Rano jak wstajemy to tak szaro ze az sie d... nie chce podniesc.
A mnie juz gardło nie boli wcale zjadłam wczoraj drugie opakowanie czarnych Hallsów.

Malogorzatka no my chyba tez znowu zmienimy chatke.Obecna jest troche sniszczona,a do tego nie ma ogrodu.A przydalby nam sie na lato.Wspolczuje pakowania,pewnie bedziesz musiala zrobic to sama.No pewnie ochotnik by sie znalazł ten najmłodszy w rodzinie,ale co by było potem az strach pomyślec...:-)

Syla co do lodów to popieram,są pyszne,ja tez uwielbiam,szkoda tylko ze tak sie to odklada u mnie niestety wszystko idzie w boczki:zawstydzona/y:

Mrs F oj witaj faktycznie dawno sie nie odzywałaś.Synek jaki juz duzy,dopiero ma 1 ząbka ,pewnie zabawnie wyglada.

Karola a kladziesz maluszka na brzuszku?Moze niech sobie pofika na brzuszku moze to jej pomoze na te gazy.

Katarzynka wspolczuje wszystko na raz sie zwalilo na glowe.Najgorsze to te chorobska bo przy tym człowiek taki ospały i nie ma sie siły do zrobienia czegokolwiek,a ty dodatkowo jeszcze brzuszek coraz wiekszy.
A ja zawsze robie odwrotnie zeby maly w domu spal a na spacerze niech siedzi i oglada świat:-),bo tak to by mi nie dał nic zrobic.A jak nie spi to nawet do laptopa nie moge siasc.Jak zoobaczy ze ja przy lapku siedze to zaraz leci na kolana i woła "ALO",zeby pogadac na skype z kims.

Wszystkim zycze zdrowka i miłego weekendu

hej mamunie ja nie moge sie juz doczekac urlopu jeszcze niecale 2 tygodnie...

tajchi- wiesz nie mam pojecia...nie zwracalam na to uwagi...ale teraz zaczne...

witam dziewczyny.
wiem że każdy bobas inaczej przechodzi te szczepienia,ale juz sie boje kolejnego:szok:,dałam mu ten calpol i w nocy spał teraz tez śpi nie wiem czy to zasługa tego syropu czy po prostu mu przeszło, to co napisala MrsF troskze mnie zmartwiło ale juz po fakcie sie dowiedziałam więc nic nie mogłam zrobić, zresztą pielęgniarka mi kazał to podac gdyby bardzo płakał nic innego w aptece nie znalazla dla 2-miesięcznego bobasa wszystko jest od 3+miesięcy:-(
Dzis jest o niebo lepiej i mam tylko nadzieję,że po drugim szczepieniu będzie nie gorzej jak teraz,jestem tylko szczęsliwa że to drugie szczepienie jest tydzieńprzed naszym wyjazdem do Polski, bo gdyby było dzięń przed to bym zrezygnowała z podóży do PL.

Powiedzcie mi jeszcze bo nigdy nie zwróciłam uwagi na to czy jak sie leci samolotem i juz na terminalu sa windy dla matek z wózkami czy dla inwalidów??? bo tak jak na stansted to tam zawsze z 15 min. idzie sie pieszo do odprawy paszportowej :no: i po schodach w góre co chwila sie wchodzi troche by mnie to przeraziło gdybym miała dzwigać wózek z małym a jeszcze nie daj bóg jakąś torbe podręczną

Co do calpolu to ja tez dawalam po szczepieniach,maly sie uspokoil..On dziala tez przeciwbolowo.:tak::tak:a jesli ma Ci kto kupic w PL to jest taka masc EMLA.jEST DROGA BO 5ml kosztuje ok 30zl ale smaruje sie miejsce na nozce godz przed szczepieniem,znieczula.Ja nie zdazylam kupic:confused::confused:ostatniego dnia kiedy jechalismy na lotnisko mi sie przypomnialo ale nie bylo w aptece i nie mialam czasu juz szukac:sorry::sorry:
Co do lotniska to sa windy ale np Stansled pzed samym wyjsciem do samolotu nie bylo windy(to zalezy pewnie z jakiego wyjscia akurat bedzie)ale zabrali mi juz wozek tam i z dzieckiem juz sama poszlam do samolotu:tak::tak::tak:
Karola mysle ze juz tak zostaw:tak::tak:;-)dziecko sie przyzwyczaja ok 7 tyg do mleka.Moze miec krostki na buzi i szyjce ale sie nie martw:no:;-)my mielismy je do 2,5 mies a nikt nie pomogl bo to tak jest jak dziecko sie przystosowuje do nowego mleka:tak::tak::cool:
Syla ja uwielbiam orzechowe z lidla te pol litrowe albo rozki wanilia-orzech:-p:-p:-p:-pi bita smietana:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D
Kasia oj zdrowka zycze:tak:mi juz powoli przechodzi i mysle ze jutro juz na spacer wyjdziemy;-);-);-);-)a kasy tez u nas brak.Te cholerne okna nas wykoncza:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:caly czas ogrzewanie chodzi i dzis rozmawialam z gosciem i raczej nie wymienia wiec czeka nas przeprowadzka kolejna jak sie ociepli:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kolejne pieniadze ale mam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:poza tym zrobil mi sie wrzod na dziasle i mam antybiotyk od dentysty a we wtorek mam wizyte i kanalowe leczenie:no::wściekła/y::wściekła/y:fajnie tylko ze to jedynka gorna:wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-:)-(i jak to teraz bedzie z jedynka ktora bedzie ciemniec:-:)-:)-(boshhhh ach te moje zeby.W cizy plulam krwia,nie moglam dotknac a teraz mi chyba wyleca wszystkie po kolei:-:)-:)-(a tak chcialam dzis napic sie piwka:-p:sorry::sorry::sorry:
lece sie wykapac i cos obejzec na pocieszenie:confused::confused::confused:

kwiateczek, witaj :-) ja kiedys sie tu udzielalam ale tak sie od marcoweczek 2008 uzaleznilam ze teraz gdzieindziej zadko zagladam :-D

to co napisala MrsF troskze mnie zmartwiło ale juz po fakcie sie dowiedziałam więc nic nie mogłam zrobić, zresztą pielęgniarka mi kazał to podac gdyby bardzo płakał nic innego w aptece nie znalazla dla 2-miesięcznego bobasa wszystko jest od 3+miesięcy:-(
Dzis jest o niebo lepiej i mam tylko nadzieję,że po drugim szczepieniu będzie nie gorzej jak teraz,jestem tylko szczęsliwa że to drugie szczepienie jest tydzieńprzed naszym wyjazdem do Polski, bo gdyby było dzięń przed to bym zrezygnowała z podóży do PL.

Powiedzcie mi jeszcze bo nigdy nie zwróciłam uwagi na to czy jak sie leci samolotem i juz na terminalu sa windy dla matek z wózkami czy dla inwalidów??? bo tak jak na stansted to tam zawsze z 15 min. idzie sie pieszo do odprawy paszportowej :no: i po schodach w góre co chwila sie wchodzi troche by mnie to przeraziło gdybym miała dzwigać wózek z małym a jeszcze nie daj bóg jakąś torbe podręczną

Tajchi, nie martw sie napewno nic sie nie stalo! Ja wkleilam linka jako ostrzezenie bo sama mialam Calpol'e i tez sie wystraszylam jak te badania zostaly opublikowane i wtedy dokupilam nurofen baby Soothing Child Baby Illness - Nurofen for Children, ale masz racje ze tylko chyba calpol jest od 2giego miesiaca:tak:. my na szczescie nie mielismy powodu nic malemu dawac bo nigdy nic mu nie bylo, szczepienia przechodzil bardzo spokojnie i mial jedno male zakatarzenie ale ostanio go bardzo zabki mecza wiec tez probowalismy mu pomoc przeciwbolowym. tak naprawde to pewnie najlepiej zadnej chemii nie dawac dzieciom jak najdluzej ale napewno kilka razy nic sie nie stanie. niektorzy rodzice daja calpol prawie codziennie zeby zapewnic sobie spokojna noc i wtedy to juz jest przesada.

Co do rad GP/HV to ja jestem bardzo sceptyczna i po ich paru glupich bledach w ciazy w koncu zdecydowalam sie rodzic prywatnie (The Portland Hospital w centrum Lond). Najlepiej to samemu jak najwiecej wiedziec bo GP/HV czasami wyglaszaja bardzo kontrowersyjne i cogorsza odmienne opinie. No i podejscie do ciazy maja bardzo inne niz w PL, co ma czasami swoje plusy a czasami niestety minusy. Ja regularnie podkradam tacie magazyny medyczne i zawsze naszego lekarza w chichot wpedzam jak mu ciagle lacina rzucam :-D:-D:-D

Co do wind w terminalach to na Heathrow na pewno sa a reszty nie pamietam :-D

Izka, bardzo smiesznie wyglada szczegolnie za ma juz dwa na dole i wyglada jak maly chomiczek :-D Mam nadzieje ze Twoje chlopaki tez maja sie dobrze :-)

izka u mnie też się wszystko w boczki odkłada, a tu w Anglii to już w ogóle, nie wiem czy tu się z powietrza tyje he he he :-D:-D:-D ja też czekam na marzec, po prostu uwielbiam wiosnę, kiedy wszystko kwitnie i robi się zielono, aż żyć się chce.

paula a to już na macierzyńskie idziesz?

kwiateczek ja miałam jedynkę leczoną kanałowo i nie ciemnieje mi ząb, także to wcale nie powiedziane, że Twój będzie ciemniał. a też podobno ta jedynka moja martwa jest.

oj kobietki, jakies 3 m-ce temu zastanawialam sie na forum czy w Anglii mozna sie jeszcze dorobic.... i chyba tylko izka powiedziala ze u nich to schodzi na biezaco. Reszta opowiadala sie za calkiem sporymi oszczednosciami. Powiem szczerze ze mialam wyrzuty ze my nic nie mozemy zaoszczedzic a tu kazdy odklada...a teraz prawie u kazdej krucho...zreszta u nas tez...licze i licze.
W PL rodzice nie maja zaciekawej sytuacji ale nie jestem im wstanie pomoc i to jest przykre...:-(

A co do Calpolu..moja na szczescie nie chce tego pic. No a co przeciwbolowego nie jest oparte na paracetamolu ??? Nurofen, ale on jest sporo silniejszym lekiem niz te paracetamolowe. A zaleca sie zeby nie leczyc i nie podawac tych silniejszych niz to rzeczywiscie nie jest potrzebne. Teraz mowia ze szkodza, a jeszcze dwa miesiace temu wciskali - i pewnie nadal wciskaja- ze to najlepszy i najbezpieczniejszy srodek dla dzieci. Ciekawe co napisza za rok o nurofenie czy innym duperelach :dry:

Izka- a kiedy zamierzacie sie przeprowadzac ? Juz wam wspolczuje, a ja juz bym chciala byc po przeprowadzce :-p jakas zmeczona jestem ostatnio :-(

Kwiateczek - ale macie problem z tymi oknami, rachunek pewnie bedzie spory

Mrs F no moje maja sie dobrze,rosna jak na drozdzach. Starszy poszedł własnie do szkoly.

Syla to było dobre "z powietrza":-)ja to znam przyczyne.

Malogorzatka no narazie tylko myslimy,ale pewnie w tym roku.
Co do kasy to chyba nie ja tak mowiłam bo my zawsze mamy odlozne troche na koncie.Nie jest to kosmiczna kwota,ale zawsze...Ale powiem cI ze u mnie w miescie to jest tragedia.Tam to wszedzie zwolnienia.W rodzinie 3 osoby stracily prace na poczatku stycznia.JA nie wiem co tam sie dzieje.

Malagorzatka, zgadzam sie z Calpolem/nurofenem etc. najlepiej to wszystkiego unikac i podawac jak naprawde jest taka koniecznosc

a co do dorabiania sie to czytalam gdzies ostatnio ze sporo osob ktore przyjechaly w 2004 teraz wyjezdzaja z niezlymi oszczednosciami. wszystko pewnie jak zwykle zalezy od pracy/zarobkow/miejsca. w londynie place chyba sa ciagle najwieksze ale i pewnie rowniez ceny :-D

reklama
syla- nie jeszcze nie narazie jestem na zwolnieniu lekarskim... zobacze jak dlugo pociagne bo polozna zabronila mi pracowac wiec leze... z pewnoscia bede chciala odejcs troszke szybciej moze 8 tygodni przed planowanym terminem ale to jeszcze zobacze co i jak wyjdzie...

lece do lozka...dobranoc mamusie...strasznie boli mnie brzuszek...jestem juz po kapieli no i wzielam tabletkw no-spa... mam wyrzuty ale juz nie moglam wytrzymac taki byl twardy i mnie bolal...

Do góry