reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Dziewczyny !!
Nie bylo mnie tu kupe czasu :-)Widze ze same nowe dziewczyny :-)
Kochane mam do was pytanko :-) Czy ktoras z was jest dodatkowo ubezpieczona w Bupie???

reklama
Cześć dziewczyny jestem z czerwcówek 08. Niedługo maoja przyjaciółka mieszkająca w UK w Southampton będzie rodziła i jest na etapie kompletowania wyprawki. Myślała o tym, żebym jej przysłała rzeczy z Polski..Czy to się opłaca??? A i ważne pytanie czy w UK można gdzieś( sieć sklepów) kupić pieluszki tetrowe..czy muszę jej wysłać. Dzięki za odpowiedzi. POzdrawiam!!!

PINKA- dzieki za info

Magdziara- pieluszki terowe..moze nawet w tesco kupic :) oprocz tego mothercare, blooming marvellous, next. A co do wyprawki, to nie wiem czy sie oplaca, ale trzeba przyznac ze w PL ceny sa szalone wiec moze sie nie oplaca.

magdziara - moim zdaniem nie oplaca sie wysylac wyprawki..tu mozna kupic wszystko - oprocz rozka- no chyba ze ja nie widzialam...mi rozek rodzice przyslali z PL ale i tak uzywalam go tylko jako podkladki do wozka bo dla mnie byl niewygodny...

Heyka dziewczny :-)

Oj tygrysek i Ty się pokłóciłaś ze swoim :sorry2:
mała-gorzatka dam znać co do szczepienia, ale nie jest łatwo załatwić to szczepienie :sorry2: Czekam na info do soboty od lekarza, którego mamy w rodzinie, może on coś zdziała.
magdziara co do wysyłki wyprawki z Polski, to musiałabyś się zorientować ile by taka przesyłka kosztowała, żeby później cena Cię nie zastrzeliła. co do ciuszków i rzeczy dla niemowląt w Anglii, to jest duży wybór. tanio można kupić ciuszki w ASDA, MATALAN i to naprawdę ładne, a pozostałe rzeczy typu pieluchy, kosmetyki itd. itp. też w ASDA, poza tym BOOTS, MOTHERCARE.

A u mnie nic dziś ciekawego, zimno i pochmurno dziś cały dzień, więc zrobiłyśmy sobie z mamą "lazy day" i przesiedziałyśmy cały dzień, niewiele robiąc.
Oki, teraz mówię dobranoc i życzę wszystkim mamom i ich maluszkom kolorowych snów.

Czesc!
Oj,moja Nika taki szatan sie robi z dnia na dzien,ze teraz to juz nawet na 5minut lepiej Jej samej nie zostawiac,bo cos zmajstruje!!!!!!!!Wlazi na stoly,skacze i szczeka!Albo rozlewa wszedzie picie i poi pluszaki!Albo wlazi po fotelach i nagle patrze a Ona na parapecie stoi sama!Albo Jej ulubione ostatnio:rozbiera sie do naga i biega jak opetana po mieszkaniu i wyje:szok::szok::szok:I wszedzie nosi ze soba stopien z kibelka,bo skapnela sie,ze latwiej wszedzie siegnac:dry:
Madziara-ja mialam przysylana wyprawke z PL ale tylko dlatego,ze mama sie uparla,ze kupi wnusi wszystko!rozek byl absolutnie nieporeczny i zbedny!Posciel za mala troche:sorry2:A cala reszta,typu pieluchy tetrowe znacznie taniej wyszlaby np. w Asdzie:tak:Tu naprawde juz wszystko mozna dostac,a cenowo czasami taniej tu jest,bo niektore rzeczy,ktore tu sa na porzadku dziennym-w Polsce nadal sa luxusem i taka tez maja cene:dry:
tygrysek - jak dzis humorek z rana?
mala-gorzatka - mam nadzieje,ze juz m/dzy Wami lepiej dzis...a kiedy M wraca?swoja droga:JAK JA ZAZRROSZCZE TAKIEGO WYPADU!!!!!!!!FLORYYYYYYYYYYYDAAAAA!!!!!!!WOW!

katarzynko- alez mnie robawilas z samego rana. Co ta Twoja cora robi... :-D :-D:-D

Weekend "tuz za oknem" jeszcze byloby fajnie gdyby pogoda byla ladna, ale chyba nie ma co liczyc...
My dzis wstalismu o 9 rano :szok::szok::szok: Ja sie budze patrze a moja lezy i sie patrzy w okno :rofl2:

No kobitki obudzcie sie...

Dzień dobry Wszystkim :tak::-)

Dzieki Dziewczyny za powitanie nas w swoim gronie :-):tak:;-)
u nas dzis o dziwo teraz słońce za oknem (rano padało i myslałąm ze cały dzien taki bedzie), wiec za chwile idziemy na spacer:tak::tak:

wczoraj cały dzien w domu przesiedziłyśmy bo ja jakies zatrucie miałąm, i tylko do kibelka kursowałąm, a ze dzis ok to idziemy sie przewietrzyc

aha miałam napisac
Magdziara - Odnosnie tej wyprawki, to moze i nadac paczke kurierem/przewoźnikiem to i by nawet sie opłacało (biorą gdzieś tak 5 - 7zł za kg - ale czasami mozna sie lepiej dogadac ;-)), tylko najlepiej wtedy sie opłaca oczywiscie nadac wiekszą masę na raz... ja np. stopniowo przesyłałam do męża Nasz dobytek z PL, własnie takimi przewoźnikami (nawet meble nam przewozili:-p) i nam sie to opłacało :tak:
- ale fakt że ciuszki i niektóre rzeczy są tutaj duuzo tańsze niz w Polsce (np 7pak body w tesco na rozmiar mojej córy kupiłąm ostatnio za 5 ł :szok:), wiec moze powinna Koleżanka (o ile ma jeszcze czas ;-)) rozejrzeć sie i przeanalizować, a z Polski "zamówić" to czego tutaj nie ma, ja bym chyba tak zrobiła :tak::tak::tak::tak:

Pozdrawiam wszystkich

Miłego dnia zycze :tak::tak::tak::tak:

reklama
Do góry