reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

O ale nam sie nowych mamus -forumowiczek narobilo;-)Witajcie kochane!!!
Maxin-kurcze to niefajnie ze Natalcia wymiotuje.Wiesz co najlepiej to chyba na pogotowie jechac bo z GP to sama wiesz jak bywa.Moiwie ci jedz na pogotowie.Trzymam kciuki ze Stokrotka sie nie rozchoruje.
Olis-mowisz ze macie spokoj ze szczepionkami do roczku.Ale czy Oliwierek mial pierwsza dawke na pneumokoki?Bo jesli tak to ok 6-7 m-ca bedzie mila druga dawke.U nas tez wichury okropne wiec ciezko wystalic glowe za okno:-)A z prezentem dla meza hm ciezko , ja tez zawsze mam klopot bo mam wrazenie ze juz wszystko mu kupilam i ze on wszystko ma;-)
o i dokoncze jutro bo maly sie obudzil i ani mu sie sni spac i snic;-)
Dobranoc

reklama
Hej!!!!

Witam nowe dziewczyny napewno bedzie Wam tu milutko :-)

Maxin- dopiero dzis przeczytalam ze Natka taka chora mam nadzieje ze jest jej juz lepiej:-(, skarbeczek kochany

Olis- dziekuje ci kochana za rady, i czym wiecej tym lepiej przeciez tak sobie wlasnie pomagamy, a oczywiscie nie bylam az taka ufna zeby tylko kropelki do noska zakraplac smaruje malutka Pulmex baby stosuje sie go do wszystkich schorzen gardlowych grypowych i zapalenia oskrzeli tez mam to z pl ale to ang lek na opakowaniu niby jest ze dzieci od 6miesiaca ale moja siostra za rada lekarza to stosowala, i posmarowalam ja tym a dziala jak Wick tylko silniejsze i wydaje mi sie ze raczej po tym jest jej lepiej:tak:

Bambolinki- Domyslam sie ze z dwujka jest dwa razy wiecej pracy, aja z moja kruszynka ledwo udalo mi sie cos zrobic ale teraz jest o niebo lopiej co widac nawet po aktywnosi na forum:-D , chyba nabieramy doswiadczenia i rutyny, szkoda ze twoj maz nie zdazy na samolot ale to tylko jeden dzien i juz bediecie razem, a wiadomo rodzice sie dasaja bo tak musi byc kochaja was i pewnie mysla juz o tesknocie jaka ich czeka,a gdzie bedziecie w UK

Agnes- nie wiedzialam ze trzeba jeszcze kontrolowac w 4miesiacu, ale zwroce na to uwage bo moja niunia ma dopiero dwa miesiace a wiedze czerpie od was kobitki z forum i z wlasnego doswiadczenia:-), milo ze o tym piszesz:tak:

Kalusia- jak sie macie kobitki jak Juleczka ile wazy?

Izus- no niezle nocne Marki z oskarkiem jestescie:-D

Joanna- napisz nam cos o sobie wiecej, a gdzie mieszkacie w UK, mamy dzieciaczki w podobnym wieku

Mysz@- prosba taka sama jak do Joanny napisz nam cos wiecej o sobie i gdzie mieszkasz w UK

a gdzie podziala sie Miloku:confused: , bo Dominia chyba juz w pl , Asiu ja ciagle czekam na ciebie z niecierpliwoscia jak znajdziesz chwilke skrobnij nam cosik jak sie masz i jak sobie radzicie z syneczkiem

a ja nie moge cos spac :cool2:

papapa do pozniej

Jestem jestem Maju , ale jakos ostatnio nastroje nie mam i weny zabraklo

Staram sie zajmowac sprzataniem albo czym kolwiek innym zeby nie wpadac w depreche.

zaczynaja mi sie chyb ahumorki ciezarowki bo potrafie peczec bez powodu

tzn nie bez powodu , powod jest taki ze juz mi tak ciezko ze ciagle poytrezbuje czyjejs pomocy i powolna jestem i czas tak wolno leci:-(

wybaczcie dzieczyny ze sie nie udzielam ale czytam co tu piszecie tylko malo towarzyska teraz jestem wiec siedze w ukryciu.
pewnie zaraz mi chandra przejdzi i znowu bede do was pisala

pozdrawki dziewczyny buzka

Czesc kobietki
To znowu ja :-) Od razu przepraszam ze moje posty na razie sa krotkie ale niestety w przerwach kiedy Maya spi sprzatam gotuje i troche czytam.

Maja33 coz moge wiecej o sobie napisac mieszkamy w Maidstone, jak pislam wczesniej juz ponad dwa latka tutaj, pracowalam przez ten caly czas i cala ciaze, wiec teraz troszke sie nudze;-) .
Wczoraj bylysmy u health visitor wiec mala wazy juz 5.360 co bardzo cieszy, troszke sie przeziebila wiec jest bardziej marudna niz zwykle.
O wilku mowa wlasnie zaczyna plakac, do nastepnego

Pozdrawiam

hej kobitki!!!!
u nas maly goraczkuje po wczorajszej szczepionce buuuuuuuuuuuu noc nie przespana calpol nie pomaga....
maxin a co u ciebie jak malutka, napisz cos bo sie martwimy...
izusia dzieki za info... co do szczepienia na pneumoki,bede rozmawiac z lekarzem,a jak przeprowadzka:confused:
miloku-nie zalamuj sie teraz to juz z gorki juz niedlugo bedziesz tulic swoje dzieciatko,glowa do gory:confused:

Witajcie!!!

Mam jeszczę trochę wolnego czasu do jutra więc coś skrobnę w ramach relaxu :-) .

Będziemy mieszkać w Cardiff, bo Londyn mnie trochę płoszy. Jest za duży, za drogi i zdecydowanie za szybki jak dla mnie tym bardziej, że jeszcze w PL uciekłam z dużego miasta na wieś. Nie mniej, swego czasu mieszkaliśmy w Bekton i nawet mi się podobała ta dzielnica (blisko sklepy, w miarę bezpieczne ulice i dużo małych dzieci).

Nie mam zielonego pojęcia czego teraz mam się spodziewać. Mój mąż sam zdecydował i wybrał mieszkanie. Nie widziałam nawet zdjęć więc może być zabawnie. Nie mamy też tam żadnych znajomych, i nie wiem jak sobie z tym poradzę, bo należę do osób lubiących towarzystwo. Mam nadzieję, że Mamy z U.K. będą mnie ratowały z tych pierwszych opresji ;-) . No i jeszcze mamy w Walii kolegę, który pracuje i zajmuje się farmą. Byłam tam, co prawda tylko raz i nie udało mi się poznać jego żony, bo akurat była w PL, ale mąż mówi, że jest bardzo fajna. Oni niestety nie mają dzieci, ale nie oznacza to przecież, że są beee.

Troszkę mam obawy o przedszkole, nasze dziewczynki są bardzo otwarte i lubią zabawę z innymi dziećmi, ale w przedszkolu może być zupełnie odwrotnie. Boję się, bo to głównie nauka języka przeważyła, że wyjeżdżamy i że w końcu się zdecydowałam. Tak więc gdyby okazało się, że z przedszkola nici to będę bardzo, bardzo rozczarowana :no: .

Poza tym jak nie pójdę teraz do pracy to będzie mi coraz trudniej. Już czuję, że wskoczyłam na zdecydowanie za niskie obroty i odstaję od reszty, ale to może tylko takie moje osobiste wrażenie wywołane dziećmi i przebywaniem z nimi 24h na dobę.

Tak więc przed nami mnóstwo nowych wyzwań i zmian. A jak nam pójdzie już niedługo się okaże. W miarę dostępności do netu i przy odrobinie wolnego czasu będę Was informować, bo napewno jesteście ciekawe :-) .

Muszę troszkę posprzątać i poprać :-( , ale wieczorkiem jeszcze wpadnę zobaczyć co słychać u Was.

Pa

witajcie kochane,my dzisiaj po kolejnej nie przespanej nocy:baffled: , nie wiem co się dzieje z małą, prawie całą noc budziła się z płaczem, nawet u nas w łóżku spać nie chciała, tylko płakała, nawet paracetamol nie pomógł, dopiero o 5 nad ranem zasneła a ja razem z nią:eek: . Mam nadzieje, że to nic poważnego, ma troszkę gorączkę, ale nic poza tym

Maxin a jak tam Natalka daj znać czy wszystko z nią dobrze

Maja no właśnie kontrolują w PL w 4 miesiącu te bioderka, a tutaj niestety nie a szkoda, no cóż trzeba sie w końcu przyzwyczaić, że jest tu troszke inaczej niż w PL

Joanna, Mysz@ witajcie:-)

Izusia to fakt facetom ciężko coś wybrać, tez mam z tym zawsze problem;-)

muszę isc, bo mała się obudziła, nie chce odsypiać nocki:happy: ,

a pogoda znowu dzisiaj niefajna:wściekła/y: a ja bym sie tak na spacerek przeszła,
pozdrowionka:-)

Hej moje mile
wlasnie skonczylam czytan tyle tego naprodukowalyscie,super super,mam chwilke wiec pisze co tam u nas ,abyscie sie nie martwily.Bylam z mala wczoraj u GP oczywiscie niczym mnie nie zaskoczyl,powiedzial ze to jakis bag i tyle,stwierdzil,ze mal wyglada dobrze,jest aktywna wiec chorubsko szybko powinno przejsc,fak faktem Natalinka zachowuje sie calkiem normalnie i to mnie cieszy,jak na razie jeszcze nie zrobila kupki,ale widze ze chyba teraz cosik cisnie,obiadku dlam jej troszeczke,za chwile dalsza czesc,czekam na rekacjie,ale widze,ze jest dobrze.DZIEKUJE WAM DOBRE KOBIETKI ZA WSZYTSKIE RADY I TROSKE,JAK ZAWSEZ JESTECIE KOCHANE I MOZNA NA WAS LICZYC I TO MNIE BARDZO CIESZY,DUZA BUZKA DLA WAM OD STOKROTKI I OCZYWISCIE MNIE

zaraz wracam ide ja przebrac...............

ok juz jestem

Ulga bo kupak normalna,jak sie ciesze,ale nie zapeszam,wiecie jak to jest czlowiek troche panikuje bo niechce aby maluszek cierpial.Przespala cala noc wstala o 7.40 jak nigdy chyba potrzeboiwal wypoczynku.Wogole wczoraj nauczyla sie dawc buzi swietnie to robi,mylam ,ze moze dzis zapomni,ale wciaz kiedy poprosze dostaje juice kiss:-) ;-) :happy: dzis mamy bardzo leniwy dzien,az styd sie przyznac,ze siedze jeszcze w piozamie jak nigdy,hahaha ,a co tam czasmi mozna poleniuchowac nie;-)

witajcie nowe kobitki na forum Mysz@,Joanna_Z

Izusia oby przeprowadza szybko sie udala,nowe wyzwanie was czeka,moaz to zlota raczka co?Och zaparcowany bedzie przez pare miesiecy,ale warto,nie ma jak ogrod,wiecej miejsca:-) Oskarek mega przyscieszly z rozwijanie,wspaniale,silny chlopczyk z niego:-)

bambolinki zycze aby w tym roku wyjazd na super wycieczke sie udal,nalezy sie wam:happy: Meza masz kochanego,nie ma jak takie wsparcie.Rodzinka sie nie przejmuj,robisz to co dla was jest najlepsze prawda,rodzina was nie wyrzywi i nie sprawi,ze bedzie wam lepiej,jedynie emocjonalnie.Na pewno bede za wami tesknic i moze dlatego taka reakcja.Bedzie dobrze na pewno szybko sie odnajdziecie w tutejszej rzeczywistosci,a dziewczynki na pewno szybko sie zaklimatyzuja w przedszkolo naucza sie jezyka,nie martw sie dacie rade,bedzie w koncu cala rodzina:happy:

MELEK nic sie nie mart na pewno fasola jest ok tak jak mowi Maj jest za malusie aby cos bylo widac na pewno juz niedlugo zobaczysz to cuso zycia:-)

Agnes2606 czyzyby Karolinka przechodzila kryzyz 8 miesciecy,wiele maluszkow w tym okresie ma trudnosci z spanie,sa marudne itp.Oby szybko minelo,iwem co czujesz:tak:

B]Maja[/B] dokladnie zgadzam sie z toba,badnai tutaj robia,ale lekarze nic nie mowia trzeba sie wszystkiego wywieciec samemu,ale byc dociekliwym i duzo pytac,no coz tak maja tutaj urok lekarze.Dobrze,ze Martusia lepiej,jak szybko sie zadziala to maluszki choroby zwalczaja w mgnieniu oka.Buzka dla skarbusia

anulka99 dzieki za rade,malej podalam walsnie pozeczkowy,ale nie chciala pic,pare lykow ,ale coz probuje dalej.A co u was,jak Ola i Lukasz,pewnie w kraju szalaly,a ty jak sie czuje?

Olis na tak czasmi bieden maluszki reaguja na szczepienia,mam nadziej,ze dzis juz lepiej sie czuje.Jakies nowe osiagniecia Oliwerka sa?Jutro biba sie szykije cio??Milej zabawy.

Miloku BIDULKO NIE SMUC SIE,hormony szaleja wiec jak to jest,czasmi tez mialam dni gdzie siedzialm i wylam w poduszke,ale juz niedlugo to minie.Pisz do nas,a my na pewno cie pocieszymy.Jak wyprawka dla bejbika?

ok ide mala nakramic,moze zje jeszcze owoce

oke bede pozniej jak mala zasnie

Czesc kobietki

Potrzebuje rady, na pupci i brzuszku Mayi pojawila sie wysypka probowalam roznych sposobow ale raczej bezskutecznie, a lekarz i health visitor stwierdzili ze to zwykle podraznenie od pieluszki i sudocreame jest ok, no ale nie jest. Czekam na porady, i z gory wielkie dzieki

reklama
hejka
u mnie nic nowego. skanik dopiero mam na koniec stycznia wiec wtedy bede wiedziala co i jak. jak bylam u lekarza to zzrobila mi tylko wywiad i nawet nie sprawdzili czy jestem w ciazy hehe teraz staramy sie o cansilowskie mieszkanko (flat), dopiero wczoraj maz zlozyl papiery wiec jeszcze pewnie dluga droga przed nami :)

znalazlam zdjecia z porodow na necie :) wiadomo myszkuje bo jestem ciekawa jak to bedzie wygladalo

podaje stronke jak ktoras z was ma ochote to sobie obejrzy, zreszta wiekszosc z was juz wie jak to jest :) BAYBUS :: tutaj trzeba sie zalogowac i wejsc na forum i tam beda fotki i filmy z porodow.

pozdrawiam was :)

Do góry