reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Joanna_Z ja polecam MENTANIUM mozna go kupic w Boots cienka warstwa posmaruj pupcie,a potem naloz na to cienka warstwe sudocream,ja tak robilam i ta masc naprawde cuda dziala;-) POLECAM:happy:

reklama
Hej dziewczynki!
Ale tu sie u nas duzo dzieje! Az nie nadazam czytac!
Dziekuje Wam wszystkim za pocieszenie i za Wasza wiare!
Dzisiaj snilo mi sie, ze bylam na usg i ze slyszalam serduszko mojej dzidzi... Boze tak bardzo chcialabym, zeby wszystko bylo dobrze...

Witam Joanne - niestety ja nie jestem najlepsza osoba do udzielania rad, ale wszystkie doswiadczone Mamusie tutaj, na pewno beda dla Ciebie nieoceniona pomoca:tak:

maxin ciesze sie, ze z Twoja niunia juz lepiej, smutno mi jak czytam, ze Wasze skarbeczki zle sie czuja...

izusia mam nadzieje, ze wszystko u Was dobrze i lepiej juz sypiacie.. powodzenia w przeprowadzce.

olis zycze Ci zeby Twoje malenstwo poczulo sie lepiej

maja mam nadzieje, ze Twoje malenstwo czuje sie dobrze. Co do wakacji to ja tez uwielbiam planowac wszystko szczegolowo wczesniej, ale niestety nie zawsze to sie oplaca...
W tamtym roku razem z przyjaciolmi z Polski zaplacilismy za wakacje na Dominikanie - przez polskie biuro Open Travel = podroze TV. Wybralismy najlepszy 5 gwiazdkowy hotel ze wszystkimi bajerami - mialo byc jak w raju - zaplacilismy po £2000 funtow od pary - i oczywiscie wszystko zalatwilismy pol roku przed wyjazdem - w kwietniu. We wrzesniu bylam z Mama w Tunezji i dostalam telefon od przyjaciolki, ze firma open travel oglosila upadlosc, a nasze cudowne wakacje szlag trafil... Do dzisiaj nie odzyskalismy pieniedzy, a ostatecznie polecielismy z oferty last minute i bylo super! Najlepiej leciec przez sprawdzone biura, ktore sa od lat na rynku. Ci ludzie, ktorzy pojechali z tego zlodziejskiego biura mieli straszny problem - z malymi dziecmi koczowali na Dominikanie czekajac, az Polski rzad zabierze ich z wyspy do kraju...

miloku NIE SMUTKUJ!!!:rofl2:

czarnula mysl o porodzie przeaza mnie.. ale ta stronka fajna, dzieki za linka!

bambolinki co do moich stresow, to wyobraz sobue, ze ja jednak wole wierzyc, ze "nici z tego nie beda". JESTEM W CIAZY i dbam o siebie i moja dzidzia nie "zginie"!!!!!!!!!!!! Jak Bozia pozwoli.

Melanie mam nadzieje, ze juz lepiej sypiacie Ty i Twoje dzieciatko.

Agnes2606, anulka99, maggusia, Mysz@ - pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego!

Mam nadzieje, ze troszke nadrobilam i bardzo przepraszam, jesli zapomnialam o ktorejs z Was moje drogie. Nie nadazam czytac wszystkich postow, poza tym nie pamietam jeszcze Was wszystkich, ale obiecuje, ze sie naucze! ;-) :tak:

Ide dziobac do egzaminow!!! papa!

Melke slyszlam o tej aferze co za dranie,byl program o rodzinie,babcia kupila wycieczke aby z wnuczka jechac na urlop,matka tej dziewcznyki umarla wiec potrzebowili pieniazki,biuro robilo wszytsko aby tych pieniedzy nie oddac.Jak tak mozna ludzi rolowc,w glowie sie nie miesci:no: :no: :no:

trzymamy kciuki za twoja fasoline,wierze,ze bedzie dobrze:-)

Najgorsze jest to, ze ta firma mial swoj kanal w polskiej TV - 24h/24h lecialy opisy ich wycieczek i hoteli. Nasi znajomi z warszawy byli z nimi tez na Dominikanie i mowili, ze bylo super! Ale oni mieli szczescie i zalapali sie jeszcze na moment, kiedy firma nie zwijala jeszcze swojej dzialalnosci...
Prezesa zamkneli i nastepnego dnia wypuscili go za kalcja - w koncu mial pare groszy ;-) to zaplacil...
Ta babka, z ktora mialam kontakt z tego biura, probowala mi wcisnac wczasy w Tunezji na kilka dni przed ogloszeniem upadlosci... Na zczescie wybralysmy z Mama biuro Exim tours, z ktorym od lat lata moja Babcia. Bylam taka wciekla na to babsko z open travel, ze mialam ochote pojechac tam i ja udusic!!!!

Dziekuje maxim skarbie - ja tez mysle pozytywnie. Bardzo sie staram...

Nio i jestem na chwile.Oj u nas z czasem coraz ciezej.Pogoda andal ohydna ale udalo nam sie wyjsc na spacerek i zakupki wiec maly zlapal troche powietrza swiezego.A co do przeprowadzki to my powoli pakujemy manatki a co niepotrzebne to na razie wywozimy do garazu.Ale nasz kobitka z ktora sie wymieniamy cos niedomaga.Miala sie zjawic wczoraj aby sie umowic kiedy mamy isc podpisac papiery do councila i wogole wszystko ustalic.Nie stety nie przyszla, podobno cos chora.Tak wiec czekamy az sie odezwie.
Oskarcio nadal budz sie w nocy kilka razy i po ktoryms z kolei laduje w naszym lozku a tam hm... potrafi zac nawet do 10.00 rano:-)Ale martwie sie troche bo nie chce jesc, dzis probowalam obiadek-ciumknal pare lyzeczek, potem sprobowalam owockow na deser ktre zwykle pochlania w eksppresowym tempie.Tym razem nie chcial jesc.A ze bardzo plakal i wiedzialam ze jest glodny zrobilam mu po prostu mleko w butelce.Nio i wyciumkal chociaz to na szczescie.Nie wiem cio to ale mam nadzieje ze nie spi i nie je tylko z powody zabkowania.
A mam do was pytanko.Powiedz cie:po pierwsze jak dlugo sterylizowac niuniowi butelki.A po drugie chcialabym mu dawac jakies jogurty ale nie wiem jakie, czy jakies specjalne dla dzieci???
Maxin-ciesze sie ze z Natalcia lepiej juz, kochana dziewczynka z niej.A mam pytanie:czy wprowadzials juz malej jedzonko ze sloiczkow to od 7 m-ca i czy ona chetnie je to, bo przeciez tam sa juz kawalatka warzyw i miesa.Bo wydaje mi sie ze moje dziecko nie chce tych stage 2 bo nie sa tak dobrze mielone jak te wczesniejsze.A slodkie twoje lenistwo...coz kazdemu sie nalezy wiec nie miej wyrzutow sumienia:-)
Miloku-glowa do gory, pomysl ze wkrotce zobaczysz swoje malenstwo a humor na pewno od razu sie poprawi:-)
Melek-na ppewnoe wszystko bedzie dobrze z twoja fasolcia, a jak zobaczysz te maly punkcik na ysg- to mmale bijac serduszko to zobaczysz jaka bedziesz szcesliwa.Ja sie wtedy rozplakalam z radosci.
Joanna_z- ja nie pomoge na krostki bo na pupie niunio nigdy nie mial ale mysle ze dziwczyny dobrze radza:-)
Maja- moj maz tez mi kiedys poradzil to samo co twoj co do postow i tez sobie kopiuje, jak nie zapomne:-)A co do bioderek to masz racje, nam tez w szpitalo robiono ale w Polsce to kazde dziecko ma usg i wszyscy o tym wiedza.A tutaj robia to badanie ale ze tak powiem recznie nie zawsze o tym mowia wiec nie kazda z nas na to zwraca uwage.Nio ale co kraj...A mowisz ze jestesmy nocne marki nio nie wiem co sie dzieje ostatnio ale tak maly wlasnie sie budzi A wczoraj dostal butle i zasnal:-)A jak Martusi, spi dobrze a jak z jedzonkiem, nadal ja karmisz piersia???
Olis- nie martw sie na razie, po szczeieniu goraczka moze sie pojawic, chyba ze maly bedzie dluzej ja mial.Ale jesli dzien czy dwa po szczepieniu to nic sie nie dzieje:-)Silny i ddzielny z niego chlopczyk wiec bedzie ok.
Agnes -to widze ze i u was z e spaniem kiepsko, a moze to zabki ida???
Zmykam pobawic sie z moim robaczkiem:-):-):-)
Milego wieczorka dla wszystkich!!!

Witam wszysttkich, mieszam od niedawno w IR polnocnej i chcialam zlozyc dokumenty o tax credit revenue lecz dokumenty sa strasznie pogmatwane moze ktoras z was posiada tlumaczone dokumenty?? PROSZE O POMOC!!
WIELKIE DZIEKI!!
POZDROWIENIE DLA WSZYSTKICH MAM ;)

Czesc kobietki

babmbolinki, olis, izusia, maja33, Agnes2606, maxin78, melek dziekuje za mile powitanie licze ze sie z czasem poznamy lepiej dzieki posta, a moze uda sie i na zywo :-)

maxin dziekuje za rade w sprawie kremu zobaczymy czy zadziala na moim brzdacu
izusia a'propos tych jogurtow o ktore pytalas moja przyjaciolka kupowala dziecku danonki bo mala nie chciala jesc mleczka wiec tak zalecila lekarz, i na chwile wstawiala do mikrofalowki zeby nie byly zimne, dziecko nie widzialo swiata poza nimi, tutaj porownywalne do polskich danonek sa chyba jogurciki petit czy jakos tam tak samo pakowane w malutkie pudeleczka.

pozdrawiam

reklama
hejka po raz drugi juz dzisiaj, Karolisia w końcu zasnęła, ale bez płaczu się nie obyło:no: , nie wiem com się z nią dzieje, zawsze tak ładnie zasypiała, może to mleczko jej jednak nie pasuje, może powinnam jej zminić?:baffled:

Maxin może to faktycznie kryzys 8 miesiąca, nie pomyślałam o tym:eek: , zobaczymy co będzie dalej. Dobrze, że Twoja Natka już się lepiej czuje, no i znowu spi w nocy:-) a i już potrafi dawać buzi, niesamowite, myślałam, że dzieci uczą się tego później:happy:

Melek to niewesoła historia z tą wycieczką:wściekła/y: , straszne, tyle kasy straciliście przez jakąś nieuczciwą firmę:no: . No ale dobrze, że już się nie martwisz i myślisz pozytywnie, tak trzymać:happy:

Izusia ja butelki sterylizuję nie krócej niż 30 min, a co do jogurtów to niestety jeszcze się nie orientuję

Cooockney witaj u nas:-) , nietety nie mam tłumaczenia tych dokumentów, ale w razie czego możecie iść do revenue i tam wam na pewno pomogą

No to na tyle, papatki i buziaczki:-) :-) :-)

Do góry