reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej!!!

MELEK- serduszko dopiero widac po 24 dniach od zapolodnienia i to nie jest pewne czy zobaczysz na usg bo po prostu malenstwo jest za male ja bylam na scanie 6,5 tyg bylam w ciazy i mialam usg do pochwowe bo na zwyklym na 100 procent nic nie widac, nie przejmuj sie moze dopiero twoja fasolka zawedrowala i zagniezdzila sie i dlatego bylo to plamienie a swoje musisz ogczekac bo tu natura dyktuje warunki daj sie dziecku rozwinac:-D , i nie panikuj wszystko bedzie dobrze a jak widziala pecherzyk to dobry znak:tak:

dziewcyny ja tak sobie czytam jak piszecie o tym ze nie robia badan bioderek i musze powiedziec tez i moje zdanie, jako swieza mamuska, badanie bioderek wykonuje pierwszy raz pediatra przy wypisie ze szpitala NIE MOWI O TYM tylko jesli jak ktos wie jak wyglada to badanie to sie orietuje w danym momencie, czyli manewruje z nuszkami , nastepne wykonuje lekarz 6-8tyg check up tez NIE MOWI O TYM MATCE i tez manewruje z nozkami jesli jest cos nie tak kieruje dopiero na scan, a jesli jest ok mowi ze dziecko jest OK tak tu u lekarza nic nie tlumacza ale robia swoje dlatego moze wiele matek twierdzi ze tego badania nie ma ale jestem pewna ze kazde dziecko urodzone tu mialo to badanie a jak poznac ze cos jest nie tak ,tak jak bombalinka pisze przy przy takim kreceniu nozek naprzyklad dziecko bedzie plakalo nie wiem jak jest ze starszymi maluchami :-( , wiec sie juz nie martwcie jesli mi nie wierzycie jest jeszcze KALUSIA jej corcia tez miala badanie bioderek no i EVOSKA gdzie lekaz nie mogl dokladnie wyczuc i skierowal malego na scan aby sie upewnic po prostu nie robia tego profilaktycznie tylko jak jest koniecznosc:cool2: , mam nadzieje ze sie nie gniewacie za takie dlugie wywody, ale sama sie o to strasznie martwilam i dlatego zwracalam na to szczegolna uwage:tak:

co do zanikania postow znalazlam sposob tzn maz mi poradzil aby zaznaczac wszystko i skopiowac jesli wysle sie ok a jesli nie robimy tylko wklej i probujemy jeszcze raz :-)

co do wycieczek tego rocznych:-) , to jedziemy w czerwcu do pl na trzy tyg i zachaczymy o morze na 5 dni, a na Tanaryfy dopiero pod koniec sierpnia lub na poczatku wrzesnia ale ja juz sobie szukam jest taniej jak zamowi sie trochewczesniej, albo w ostatnie chwili:-D , ale ja naleze do tych planujacych ..................... i wole wszystko wiedziec o wiele wczesniej:cool2: i juz nie moge ie doczekac:tak:

Mel- bidulko takie czeste wstawanie musi bardzo meczyc ja jestem normalnie szczesciara poki co bo moja niunka spi jak susel w nocy tylko raz sie budzi na papu i spppppiiii i ja tez:-) ,

Izus- rozumiem twojego meza ze na wszystko sie godzi oby tylko byc w tym mieszkaniu i zaczac remont moj napewno tez by tak zrobil, ale nie martw sie trzymam kciuki aby szybko wszystko poszlo

przed chwila pisalam o nie panikowaniu do MELEK a oczywiscie sama panikuje jak waratka, pisalam o tym katarku Martusi wczesniej wczoraj miala lekko zielona kupke co swiadczy o jej nadziebieniu dzis miala 37stopni kaszle i kicha jak szalona wiec poszlam do lekarza pan dr osluchal malutka i oczywiscie powiedzial ze jest zdrowa przepisal mi kropelki tylko do noska, gardziolko tez tez nie ma infekcji wszystko jest niby ok, powiedzial mi ze jak maluchy nie chca jesc to dopiero sa chore moze i mial racje wrocilismy do domku mautka zrobila piekna kupeczke juz normalny kolor i zasnela jak aniolek podalam jej te kropelki i juz nie slysze aby miala trudnosci z oddychaniem i juz jestem szczesliwa:-)

reklama
dziewczyny ma pytanko:
Prosze powiedzcie mi co moge malej dac do jedzenia,przed chwilka zwymiotowal caly obiad,czysci ja od rana porzadnie.Do lakarza dzwonilam,ale maja przerwe na lunch,znajac zycie i tak nas dzis nie przyjma,wrr..ale sprobuje bo nie chce aby cierpiala.Niby zachowuje sie normalnie,ale czasmi wybucha placzem i sie wierci,wiec kreci ja pewnie w brzuszku:zawstydzona/y:
miewiem czy melko to dobry pomysl,kurzce no niewiem co robic,przeciez paracetamol jej nie pomoze,tylko zlagodzi bul i obnizy goraczke.A zreszta niewiem czy takim malucha mozna pogac jakis srodek na bigunke?????

cholerka martwie sie o nia,az mnie brzuch rozbolal

maxim jest srodek i mozna podawac maluchom nazywa sie i kupisz go w aptece DIORALYTE SACHETS-ORAL ELECTROLYTE POWDERS moze byc smakowy ja akurat mam czrna porzeczka

Maxin nie wiem co Ci doradzić:no: , może kup ten lek co Anulka poradziła, może pomoże, bo na GP jak zwykle nie można polegac w takich sytuacjach, ojejku mam nadzieje że z Natalką będzie wszystko dobrze

Melek wiem, że łatwo mi mówić, ale nie martw się na zapas, może ta babka faktycznie coś pomyliła, trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo

Maja masz rację z tym badaniem bioderek, robią go jeszcze w szpitalu a potem na tej kontrolnej wizycie między 6 a 8 tygodniem, też zwróciłam na to uwagę, bo z zawodu jestem fizjoterapeutką i coś niecoś na ten temat wiem. Problem jest jednak w tym, że w PL robią jeszcze kontrolne usg w 4 miesiącu życia dziecka i to jest dobre, bo w razie jakiś nieprawidłowości można jeszcze zapobiec dysplazji i zwichnięciu bioderek, tutaj niestety tego nie robią:no: . My też chcielismy zrobić małej w Pl to badanie, ale niestety był to okres przed/po świąteczny i nie było możliwości.
Sorki, że się tak rozgadałam na ten temat. najważniejsze, że z Martusią już jest wszystko dobrze:-)

Izusia u nas też od kilku nocy jest nieciekawie, tak że Karolinka też z nami czasem spi, bo juz nie mam siły do niej wstawać, wkurzam się na siebie o to, bo cała nauka spania i zasypiania pójdzie w las, no ale niestety:baffled:
Super, że ćwiczysz, ja też się staram narazie 3 dni, ale to już jakiś sukces, niestety z tym jedzeniem też u mnie nie za dobrze, zwłaszcza słodyczy;-)

Melanie gratuluję sukcesu z przeczkolem, dzielną masz córeczkę:happy:

Witam wszystkich!!!!
:-) ciesze sie ze znalazlam to forum.... jestem tutaj od niedawna i dopiero dzisiaj znalazlam watek o mamusiach w U.K
W U.K jetem od sierpnia wraz z dzieciaczkami 3 letnia corcia i 13 miesiecznym synusiem jest O.K chociaz czasami jestem wkurzona na tutejszych lekarzy:wściekła/y: i ich zasady, dzieciaki juz nie raz chorowaly i co PARACETAMOL i nic wiecej:wściekła/y: moze musimy lekarza zmienic???

Witaj mysz@!
Lekarza zmienic? Chyba kraj!
Z tego co widze z wypowiedzi dziewczyn to wszystkie maja problemy z lekarzami. Dobrze, ze lot do Polski tylko 2 godzinki...

Jeszcze raz czesc kobietki
Zachowalam sie nieladnie, wiec zaczne jeszcze raz. :-)
Witam wszystkie zadomowione tu na dobre dziewczyny, jestem tu pierwszy raz i bardzo mi sie spodobala ta przyjazna atmosfera ktora mozna znalezc w waszych postach. Jak napisalam wyzje jestem w W. Brytanii od 2 lat i mi sie tu podoba, w pazdzierniku urodzila nam sie dlugo wyczekiwana coreczka Maya.

pozdrawiam

Witam wszystkie dziewczyny w szczególności te, z którymi do tej pory nie miałam przyjemności się poznać :happy: .

Byłam dziś u rodziców. Od czasu jak dowiedzieli się, że wyjażdżamy to jakoś nam stosunki oziębły, a mi przez to trudno jest. Oni wciąż liczą, że zostaniemi, a ja odwlekam i odwlekam, ale decyzji nie zmienię. Moja mama mi zawsze powtarzała, że tu amerykę mam z czago mój mąż ma tylko niezły ubaw.

Malek nie stresuj się tak, bo to Ci nie pomoże. Druga spraw, to jak Ci będzie zależało tak bardzo to nici z tego będą. Miałam kiedyś taką sytuację, że na teście były dwie kreski, a okazało się że w ciąży nie jestem. Do dziś dnia nie wiem co to było, staram się o tym nawet nie myśleć. 50% zarodków nie utrzymuje się, są to te które są za słabe by przeżyć, giną w pierwszych tygodniach a wiele kobiet nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, że były w ciąży. Stres dodatkowe je wykańcza. Dlatego niektórzy lekarze to lekceważa, myślę że dla nich to troszkę rutyna a dla nas ta niewiedza chyba jest lepsza.

Maxin mam nadziej, że u Was już lepiej.

Maja ja też lubię sobie planować z wyprzedzeniem, ale przy dwójce bąbli i mężu pracusiu to ciężko jest zaplanować.

Cóż mam się rozpisywać, życzę żeby dzieciaczki były zdrowe. Dziś byłam na tym placu zabaw w Ikea i jak nigdy, pusto. Natychmiast mi się przypomniały te Wasze różne niedyspozycje chorobowe.

Acha, i mąż nie zdąży jutro na samolot i będzie dopiero w sobotę więc nasz wyjazd się opóźni.

Miłej nocki

reklama
witam wszystkich ale ludu naroslo przez 2 dni co strasznie cieszy:-) :-) :-)
my dzisiaj po kolejnej szczpionce a bylo ich az 3 w nozki maly nawet ne plakal trzymal sie dzielnie i spokoj az do roczku!!!
poza tym straszna wichura glowe chce urwac my sie na zakupki wybieralismy bo moj P ma w sobote urodzinki a prezentu nie ma:-( facetom ciezko cos kupic...
joanna i mysz@-witam was serdecznie na forum!!!!fajnie ze nowe mamuski przybywaja licze ze bedzie wam tu dobrze i sie szybko zadomowicie
maxin-trzymam kciuki za mala zeby wszystko bylo dobrze,a ty staarja sie tak nie denerwowac choc wiem ze to trudne,myslami jestem z wami!!!!
maja-dzieki za info z tymi bioderkami rzeczywisice ja nie mialam pojecia ze tak jest...
co do twojej niuni to przykro mi to stweirdzic ale nasze chorubsko rozpoczelo sie w ten sam sposob i w ten sam sposob lekarze zareagowali co ja proponuje mozna tu kupic masc rozgrzwajaca dla niemowlakow cos podobnego wicka i smarowac tylko malutka warstewke na klatce piersiowej to pomaga tylko niewiem od ktorego miesiaca mozna podawac dziecku,zapytaj w aptece,ale to tylko ja tak mysle i wcale nie musisz stosowac sie do moich rad,bo moze tak naprawde malej juz przeszlo nie chce poprostu byc madrzejasza,chyba rozumiesz staram sie poprostu pomoc!!!!
melek-co do wyliczen to ja nie mam pojecia ale trzyma kcuki za fasolke najwazniejsze byc dobrej mysli
maggusia-dzieki kochana za info ja tez sie lape na te lasery nie ma co trzeba w koncu o siebie zadbac,a kiedy do nas wracasz!!!!!

oki spadam.....

Do góry