reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Nio .... usnela :) 9 wieczorem to godzina na sen dla Nastki ! Ojej nawet moze nie jesc :-poczy same suna na dol :)

A my dzis bylismy w konsulacje zlozyc wniosek na paszport i powiem wiem ze bylam bardzo zadowolona. Nie bylo zadnych kolejek przed konsulatem a w srodku 5 okienek, babki uwijaly sie szybko...w kasie szybko...no moze blismy 30 min.

PINKA - witamy witamy ! Coz wy macie za provider'a ze tak dlugio musieliscie czekac? Mnie by szlag trafil !
Mala wam rosnie, mama widze kwitnie :-) czyli wszystko dobrze ! Bravo !
Nawet poszlas do pracy :-)szybko :) Tzn wrocilas do starej pracy czy zaczelas jakas nowa ??? Sama z checia bym zapisala sie na jakies kursy ale Moj wraca do domu po 19 wieczorem wiec nie mam szans :sorry2:, w dodatku pracuje tez w soboty...no wiec..co tu duzo pisac. Ale juz niedlugo jade do Polski na 2 miechy ! Troszke sobie "odbije" :-Dpodrzuce pare razy do jednych a potem do drugich dziadkow...jakos to bedzie ;)

A teraz lece sie wykapac bo jestem padnieta

reklama
dawno mnie nie bylo ale to nie z mojej winy, ale po kolei

przeprowadzka zakonczona, na nowym domku jest po prostu wspaniale, balam sie nowego rytmu z bieganiem na pietro i z powrotem, ale jakos dobrze poorganizowalism dom ze nie musze az tyle zasuwac

dom urzadzilismy ale nie zrobilismy remontu ani zadnych extra zmian bo wszystko tu dziala i jest ladne a my nie mamy na razie kasy na remotny :-( wiec urzadzilismy jak tylko moglismy z tym co mielismy i co zastalismy,
co typowe w Holandii wielkie okno w salonie w ktore kazdy zaglada!! ale juz sie przyzwyczailam i zaczynam sama zagladac do sasiadow jak przechodze :-p

przelaczenie telefonu i internetu trwa tu wieki! ale taki kraj zaczynam sie przyzwyczajac do ich tempa, tzn ja nie zamierzam tak pracowac ale jako klient ucze sie cierpliwosci ;-)

Krysia jest po prostu przewspaniala, codziennie robi cos nowego i udoskonala umiejetnosci, zabawa z nia to sama rozkosz, uklada juz 24 elementowe puzzle! zna liczby do 10, slicznie rysuje, mowi coraz wiecej i ladniej, jest baaardzo kochana i urocza, nadal ma zadkie wloski i nie moge jej zrobic kitki bo gumka sie zsuwa, ale taki jej urok, nie chce robic na kibelek, mimo ze doskonale wie o co chodzi :-D a ja jakos nie umiem jej naklonic do tego, no i wiem na 100% ze rozumie niderlandzki potwierdzila to lekarka i panie w przedszkolu mimo ze spedza tam tylko 8h w tgodniu nauczyla sie tego co trzeba, jestem z niej dumna i zaczne chyba niedlugo angielski wprowadzac tzn jakies bajki i ksiazki :tak: na tych malych geniuszy kilka jezykow to zaden problem

projekt zakonczylam z powodzeniem, raport przyjety i zaczynam prace nad wlasnymi badaniami, zostalam zapisana w poczet pracownikow Uniwerku!! jako guest ale uwaga w styczniu jade do firmy TNO na rozmowe w sprawie grantu na moje badania to bylo by po prostu cudowne, pracowalabym w domku jak teraz i dostawalabym kase!! ten miesiac musze sie przygotowac, nawet zainwestuje w fryzjera, garnitur i wszystko zrobie zeby tylko tam zablysnac, musze oczywiscie przygotowac prezentacje i bede caly grudzien ze swietami wlacznie zarobiona po uszy, ale jak mnie znacie u mnie to normalka

za tydzien jedzemy do PL na ponad 2 tygodnie normalnie az mnie skreca z radosci

teraz bede juz na bierzaco, pozdrawiam was goraco, stesknilam sie za BB ogromnie!!

My od dzis rozszerzalismy diete :-) Na pierwszy rzut poszla kaszka ryzowa bezglutenowa :-) Oczywscie wiecej kaszki bylo na sliniaczku niz w buzi, ale to troszke zajmie gdy Nastka przyzwyczai sie do nowej konsystencji - tj PAPKI :-D

Witam
Grudzien wiedzialam,ze bedzie ciekawym miesiacem,duzo sie dzieje,odwiedziny,odnawianie starych znajomosci,portal nasza-klasa jest rewelacyjny:tak:.Dzis urzodzila moja szefowa coreczke,bardzo sie ciesze,nie mialam okazji zobaczyc malenstwa,ale w pon usciskam bobaska i pewnie powroca wspomnienia i chec na nastepne:-D
Pozatym ok........dzis zimno bylo wrrr....rano myslalam,ze spadl snieg,w pl zaczelo pruszyc,mam nadzieje,ze na swieta bedzie bialo:tak:;-)mam zamiar na sanka pozjezdzac:-D

zaczelam zabawe z listem do mikolaja na gwiazdke,ale widze nikt nie chce sie wlaczyc ,no coz..........
nie macie zycze kobietki,czy poprostu jestescie takie skryte??!!no nic nie ciagne za jezyk:-p

Toola swietnie jestes zorganizowana.Mieszkano ogromne,ale jak mowisz takie standardy w Holanki ,co kraj to obyczaj,wystarczy miec system hihi.Krysia wyprzedza rowniesnikow swoim rozwojem,szok jaka ona madra,tylko byc dumny z takiego aniolka;-)Tobie gratuluje zapalu do pracy,wspaniale sobie radzisz:-)

Malagorzatka,szybko i sprawinie wam poszlo w konsulacjie,chyba sie poprawili co?Coreczka jest poprostu sliczna:-)

mamuska gtaruluje synkowi postpow w czworaczkowaniu,w kraju dzieci dostaja jakiegos przyspieszenia:-D

olcia tak to jest zawsze za kims tesknimy,przy mezu zawesz to dom,niewazne gdzie;-) juz niedlugo sie zobaczycie,a swoja droga przewy czasmi dobrze robia nie;-)Benji jak wyrol,ma towarzystwo do zabawy

Pinka ty rowniez malo czasu mas na bb,cukiereczek z waszej niuni.Przygoda z kablem niezla:-p:-DWrocilas do pracy i jak rozstanie z mala,pewnie pierwsze dni duzo myslalas,ale dobrze wyrwac sie do ludzi,plany do szkoly ,super trzeb isc do przodu:-)

Katarzyna zycze zdrowka, wstretny wirus

DOBRANOC

POZDRAWIAM;-)

witam,
ja na chwileczkę by przywitać się z Wami :-), mimo że tak tu pusto :-(
Dzisiaj w końcu zaczął padać śnieg :-), ach nie długo pójdę z Bąbelkiem na sanki :-p...
Maxin to super że coś się dzieje, święta super wpływają na ludzi i każdy dla każdego znajduje trochę czasu :tak:. I racja, w kraju działa jakieś przyśpieszenie, nie tylko w rozwoju,w domu zaczęłam mu wprowadzać różne rzeczy, i mu nie smakowało, a tu nawet ziemniaczki wcina:-D:szok:, chyba nie podchodzi mu ang. jedzonko, w sumie nie ma to jak nasze :-p:-D:-D.
Mała_gorzadka wow, tak szybko konsulat załatwiony super!!!! A Słodkości prześliczne, rośnie Ci Szkrabek, a kogucik uroczy:-D. Uwielbiam wprowadzanie jedzonka, najlepsze jest obserwowanie reakcji na nowy smak- robi duże oczy, często się krzywi ale dziubek otwiera:-D
Toola wow, super zorganizowana z Ciebie kobitka, taki duży dom, Pociecha która tak pięknie się rozwija i tyle rzeczy już umie i do tego praca... Podziwiam i życzę powodzonka :tak:

życzę miłego dzionka

reklama
Witam serdecznie!!!
U Nas cala familia ma sie lepiej juz:-)Tylko Niki ma wyjatkowo slaby apetyt cos:dry:Kielki sie juz wybily ale jeszcze pobolewa Ja najwyrazniej:-(Probuje wszystkiego i narazie skutkuja zupy mleczne,ale jeszcze jakos chcialabym zachecic moja ksiezniczke do mieska...:dry:
Mialysmy isc na szczepienie dzis i nie mam pojecia jakie to niby szczepienie bo oststnio jak bylam to pielegniarka dala Nikusi 3szczepionki na raz i powiedziala,ze nastepne dopiero na 1.5 roczku:confused:A tu ngle jakies szczepionki!!!Oczywiscie pielegniarka w recepcji nie umiala mi na to pytanie odpowiedziec i umowila mnie na wizyte,na ktora jak sie okazalo nie moge dzis tak czy siak isc....Balagan maja i tyle,bo szukam i szukam i nigdzieni doszukuje sie zadnej dodatkowej szczepionki,ktora Nika powinna miec....Jak to jest?Czy Wasze maluszki jak byly w tym wieku to mialy wiecej szczepionek?

Mamuska- ale ja Ciiii zazdroszczzeeeeeeeeeeeeeeeee!!!:tak::tak:Jak fajnie,ze macie sniezek i taki klimacik i ojejku wogole super!!!!!Wklej koniecznie foty z sanek!!!!

Toola - to fajnie,ze juz sie urzadziliscie.remonty to zawsze na spokojnie po kolei kazde pomieszczonko mozna zrobic pozniej,zeby az tak drogo nie wyszlo wszystko na raz!!!GRATULUJE postepow!wow!to szybciutko sie liczyc nauczylo slonko!!!:tak:przedszkole,nawet w nieweilekich ilosciach godzin,naprawde duuuuzo daje.a do tego po prostu zdolniacha jest:-):tak:

Mala-gorzatka - ja tez czasami konsulatem mile zaskoczona bylam,ale myslalam,ze po zniesieniu zapisow na spotkania bedzie wielki balagan a tu prosze:szok:fajnie,ze juz zglowy macie:tak:;-)Malutka jest po prostu BOOOOSKAA!!!!

Maxin - moze wszyscy w szale zakupow swiatecznych i dlatego tak cichutko;-)Zastanawialam sie nad lista prezentow dla Mikolaja i ku mojemu zdziwieniu nie ma rzeczy,ktora bardzo bym chciala..:szok:Ale oczywiscie,zeby Mikolaj wiedzal,ze bokiem Mu gift dla mnie nie przejdzie:-pto prosze o:
1. zestaw Christian Dior - Jadore, bo jakos do perfumow mam slabosc;-)
2. moze byc Iphone,choc nie nalegam;-):-D
3.przydalby sie jakis fajny zestawik bizuteri,moze cos z zieleni:confused:
4. i jak swiety da rade to....w sierpniu poprosimy o chlopczyka:-D:-D:-D

Do góry