reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Izka0401- dziekuje :) a dokladnie z jakiej miejscowosci jestes jesli mozna spytac? bo ja Torquay ( te krostki to sa wszedzieczy miejscowo ? bo my tez mielismy krostki i przepisali mi krem mialam stosowac go 4 razy dziennie ... najlepiej idz do lekarza ) pozdrawiam;-)

reklama
Ale macie fajnie, małe ciche miasteczka, ja juz niedługo (mam nadzieje) tez bede w malym miasteczku, juz sie nie moge doczekac. Dosc mam tego Londynu. Fakt ze wszedzie tu blisko ale jest za duzy, za glosny, za brudny i ludzie tu za szybko zyją.

IZUS a nie powiem jak nie mam dołka do zwariowana ze mnie dziewuszka :-D:-D

KNW witam, witam, zaglądaj jak najczęściej!!!

RENATKO dziendoberek, dziendoberek co tam słychować?

MAGGUSIU sorki ogromniaste jak zwykle cos przeoczyłam ja niestety nic nie wiem na temat wlasnych biznesikow tutaj a tym bardziej swoich lokali, poszperaj w neciku na pewno cos znajdziesz, jakbym sie na cos natknęła to dam znać.

JOASIU_Z dla Mayeczki ogromniaste oklaski.

:-D:-Dhejka Mamusie!:tak::-D
Jak sie macie jak zdroweczka? Jak rosna dzieciaczki? grzczne?:-D

U Nas dobrze chodze na college, jestem bardzo zadowolona, (cos dla Siebie):laugh2:po za tym od 3 dni czuje sie nie najlepiej :no::-(jakies chorubsko sie przpaletalo i zamieszkalo we Mnie.. i boje sie zeby Blania Mi nie chorowala tylko. Wczoraj wieczorem to juz czulam jak sie rozpadam..:szok::sorry2:z nosa leci gardlo boli i swedzi, zmeczona i oslabiona..chrypa i bol miesni chyba to grypa :szok::szok::angry::-(Po za tym juz coraz wiecej mamy zalatwien ze slubem zwiazanych,zdecydowalismy sie juz na termin ale nie wiemy czy jest wolny, w poniedzialek idziemy zamowic termin -jesli sie cos nie zmieni i nie bedziemy mieli innych zalatwen, szukam sukienki moj garniturka itd. takze ciagle w poszukiwaniu. codziennie mam tez mnostwo sprztania..nie wyrabiam sie pranie mi nie schnie i jestem zla bo nie mam sie w co ubrac. wczoraj mialam fatalny dzien , wylla mi si herbata rano na przewijaku zala mi tel i wykladzine, potem zlapal mnie deszcz jak wrocalam z tesco , bieglam jak kretynka z wozkiem:angry: a potem wpadl mi tel do ubikacji :-D:-D:-Dha ha , a pozniej otwierajac lodowke wylala mi sie smietana- spadla i sie rozbryzla tak dokladnie i nie ugotowalam zupy. takze taki pechowy dzien ...ale wieczorem znalazlam klucze ktore myslalam ze zgubilam a one byly cuagle w torebce :-D:-D ale jestem zamieszana juz widzicie same

Dzis jak wrocilam z collegu zauwazylam ze juz Blania jakas gramosna, placzaca i w nosku ciagle cos zalega...podalaim jej calpol i butle to pospala troszke.:confused::sorry2: ale ciagle slysze jak w nosku cos chrapocze , i jest wielki placz jak wyciagamy katarek ...:-:)-(i nie da sobie. strasznie sie martwie o Nia :(( zeby sie nie meczyla ..:-(bidulka :((

po za tym zauwazylam ze od rana dzis lazwi jej oczko lewe, przemywalam woda przegotowana ale nie widze rezultatu jak narazie :sorry2::no::-(
czy moge jej przemyc rumiankiem lub szalwia??jakmyslicie??:confused::confused::eek: czy tylko woda??

Po za tym zauwazylam tez ze po nowym mleczku modyfikowanym Blania ma taka twrdsza kupke, jakby ''wysuszona''zbita nie jest taka rzadka jak ja ja karmilam piersia (tylko) i jest troszke innego odcienia ..to normalne? chyba nie? :sorry2: kupka powinna byc nadal rzadka? to mam zmienic mleko? jak myslicie? bede ja obserwowac ...:baffled::confused::sorry2: pozdrawiam

kochane dziekuje za cieplutki slowka....
Humorek o nibo lepszy :-D moje chlopaki szaleja prz J Morisonie na dole(kupilam dzis mezulkowi bo go bardzo lubi)
Justynko-a gdzie sie przenosicie?
Maggusiu-to prawda najlepiej sobie kazdy dzien urozmaicac!
Izus55-masz racje tylko bliscy sie licza!!!!!!!
pozdrawiam

hejka laski

buziaczku- moja mała też ma katarek i smaruje jej mascia majrankową sprowadzona z polski jest super polecam oraz zakrapiam nosek sola fizjologiczną tez super
a co do przemywania oczek to cały czas przemywam rumiankiem by ropki nie miała i pomaga a oczka ma sliczne i nic sie nie dzieje ale zrobisz jak zechcesz oczywiście

zdrówka dla twej myszki:-)

jesli chodzi o moja sprawe to opisze wam jutro bo bedzie tego sporo a dzis juz nie mam siłki
pa pa

hejka w wieczorna srode
dzieki dziewczyny za cieple slowka dla mezluka otoz termin operacji podany na 30 pazdziernika i jestem lekko oszolomiona ach ciezko nawet pisac to juz za miesiac jak ja dam rade to niewiem do stycznia p nie wroci do pracy a moze jeszcze dluzej!!! to sie okaze???
tesciowa z nami wiec ja mega wypoczeta dzis zachaczylismy oxford i troszke sie obkupilysmy we dwie az numorki lepsze, no i jade do polski prawdopodobnie za tydzien mamy tam troszke spraw pozalatwiac a wiadomo ze swiat nici choc bilety kupione

olcia-nie masz co dola lapac mi tez czasami wlacza sie czerwone swiatelko z mysla kurcze co ja tu robie i czemu tak jest a nie inaczej...zycze wiecej optymizmu bedzie lepiej

buziaczek-co do kupki to normalnle i nie masz sie co zamartwiac,bedzie teraz twarda...a co do noska to ja poszlam do apteki podalam wiek dziecka i on ci juz cos dadza i u nas pomaga!!!zycze tez zdroeka no ite wasze przygotowania fajnie jest tak szykowac sie do slubu...szukac sukienki itp. musi to byc ekscytujace a co do reszty spraw to olej ja wyszlam z reguly najpierw dziecko potem ja a chocby niewiem co sie w domu dzialo jak czuje sie zmeczona to nic nie robie

justyna17079-hmmm mi tez sie marzy jakas mala miescinka fakt tu jst gawrno jak cholera,a to obiecany adresik do collegu:KCC - Kensington and Chelsea College

knw-witaj serdecznie na forum!!!!!!!!!

oki mykam babeczki
spokojnej nocki!!!!!!!!!!

reklama
Cześć

Jestem nowa :-) tzn nowa na UK. W październiku na 98% przeprowadzam się do Belfastu. Oczywiście tak, jak to bywa z maniakami internetowymi siedzę teraz w sieci i wyszukuję wszystko o życiu w Irlandii Północnej. O żłobkach (tzn przedszkolach), o pracy, służbie zdrowia, mieszkaniu dodatkach finansowych, o ludziach, którzy tam mieszkają itd

Ja jestem majóweczką 2005 więc z tym moim kochanym bąbelkiem będę się przenosiła. Już sobie ją wyobrażam jak będzie się denerwowała gdy nikt jej nie będzie rozumiał:-( biedna dzidzia. No ale ona szybciej nauczy się języka niż ja :baffled:
Martwi mnie tylko to czy będzie miejsce w przedszkolu (gdzieś tam przeczytałam, że do przedszkoli przyjmowane są dzieci od 3 miesiąca życia - czyli tamtejsze przedszkole to Polski żłobek i przedszkole w jednym - mam rację??)
Cóż, jakoś dam radę :-) - a co mam nie dać :-D

Oczywiście że mam tysiące pytań - jak to zwykle bywa w takich przypadkach. Znalazłam "belfastowe" forum, ale kurczę - mało aktywne jest :-(

Czy któraś z Was rodziła w UK ale wcześniej nie pracowała i przyjechała tam na miesiąc przed porodem??
Moja koleżanka ma termin na początek grudnia, a leci tam w połowie października i nie może uzyskać z nikąd informacji jak to tam wyglada poród. Dodzwoniła się do naszego narodowego NFZ-tu i tam jej powiedziano że za poród w Belfaście będzie musiała zapłacić około 3500 - to prawda. Czy żadne ubezpieczenie jej nie obejmie i będzie musiała za wszystko płacić??

A ślub?? Czy któraś z Was brała tam ślub?? Jeśli tak to proszę o info jak to wygląda jakie dokumenty itd

Bardzo byłabym wdzięczna gdybyście były bardzo cierpliwe i odpowiadały mi na moje pytania :-) - no, a to dopiero początek

Miłego dzionka.

Do góry