reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Dziewuszki sluchajcie.
Jak z Waszym powrotem do pracy?
Moj M nie chce zebym wracala i nie wiem co robic.Lubilam swoja prace,nawet znalazlam nianie. W sumie chce wrocic tylko na 4 wieczory od wtorku do piatku od 17.50 do 22 czasem troszke dluzej wiec mala i tak bylaby caly dzien ze mna a wieczorem z tata.
Juz sama nie wiem co robic w sumie to mam jeszcze troche czasu zeby sie zasstanowic.
A jak u Was wyglada sytuacja powrotu?

Dziewczyny co do szczepionki od zoltaczki to twardo sie upominajcie. Lekarz w GP powiedziala mi ze wedlug prawa dzieci matek ktore byly szczepione i ktore pochodza z krajow w ktorych szczepia powinny byc bez problemu zaszczepione.
Ale GP sie tym nie zajmuja. Wyslaal list do pediatircian community i powiedziala ze to od nich zalezy czy sie podejma. Dostalam odpowiedz ze mam sie stawic 1 czerwca na rozmowe. Tylko ze 1 czerwca to ja w Pl bede . Mam nadzieje ze sie uda przelozyc. Mysle ze zaszczpia mala bo skoro chca zebym przyszla to chyba nie na darmo

Ja wracam do pracy 18 czerwca i niewiem jak wytrzymam caly dzien bez synka:-:)-(.Wiem ze krzywda mu sie nie stanie bo bedzie z babcia,a jednak troche sie obawiam.Moja mama zostanie tu do wrzesnia,a pozniej to chyba bede pracowac na part time,zobaczymy jeszcze.Narazie ciesze sie kazda chwila spedzona z synkiem:tak::tak::tak:.

Witajcie!
Po pierwsze witam nowe forumowiczki, piszcie duzo o sobie:-)
Po drugie:
Majeczka-kochana jestesmy z toba , myslimy o was i ktrzymamy kciuki aby rehabilitacja zakonczyla sie wielkim sukcesem martusi.Wiem ze wam ciezko ale dacie rade, badzcie silni!ZObaczysz ze wszystko bedzie dobrze:-)
Maggusia-rozumiemmze lecisz do Grecji do mamy, nio wiec odpoczywaj kochana, baw sie dobrze ale i wracaj do nas szybko.Spokojnej podrozy!
Maxin- a jak tam po urodzinkach niuni?
U nas jakos dni gonia bardzo szybko.Dzis urodziny mojego meza, planuje dzis fajnie wygladac dla niego nio i urzadzic romantyczny wieczor.A poza tym w sobote robimy party 3 w 1.Oskarcio ma dopiero za tydzien urodzinki ale robimy 4 dni wczesniej i to bedzie wlasnie to party:Ur Oskarcia+ur. meza +na sam wqieczorek parapetowa.Powoli robie zakupy na salatki i takie tam.Mam nadzieje ze goscie dopisza i bedzie fajnie.Nio i oczywsice zamowilam torcik Oskarciowi.Takia bylam podekscytowana jak wybieralam jaki chce tort.Nie moge uwierzyc ze nasz skarb ma juz prawie roczek:-)Nio ale wybralam tort z zielonym napisem z z kubusiem puchatkiem i balonikami, amm nadzieje ze bedzie ladny i w miare smaczny!
NIo a teraz zmykam bo jade z malymna wazenie i musze jeszcze pare rzeczy zalatwic.
Milego dnia dla was kochane, dla waszych dzieciaczkow nio i dla naszych ciezarowek i ich brzuszkow!:-)

Ja na razie do pracy nie wracam.Do firmy, w której pracowałam w czasie ciąży nie wrócę za żadne skarby świata i muszę w końcu się znostryfikowac, wiec szukac pracy bede za jakies 2 miesiące.:tak:i wtedy też spróbuje znaleźc nianię.:tak:

Czesc Dziewczyny :)
Mam takie pytanko dotyczace torby z probkami. Czy ktoras z Was otrzymala kupon na torbe Bounty z probkami? Ja tak wczoraj ja odebralam. Czy to jest jednorazowe? Czy po urodzeniu twez cos takiego bedzie?
I czy ktoras z Was jest w klubie Bounty?
Dzieki za odpowiedz.
Milego dnia :)

Cześć dziewczynki

Kama83
ja tez uwielbiam lody :-)

buziaczek1626
witaj ,bardzo się cieszę że fasolka rośnie i że leży tak jak powinna :biggrin2:

Maggusia
udanego wypoczynku

izusia
przekaż i od nas zyczonka mężowi ;-)

ja wczoraj w końcu dostałam @ i w nocy znowu mnie obudził nieziemski ból :eek: a w toalecie znowu traciłam przytomność,nie wiem co jest grane :baffled:

czesc dziewczyny
ale ja dlugo spalam, dopiero wstalam i zjadlam sniadanie:szok:, ale co tam, wszyscy mi mowia abym teraz wyspala sie na zapas, bo juz niedlugo moge na to nie miec czasu, a ja juz nie moge sie doczekac :-D. Wczoraj bylismy w szpitalu na wizycie, powidziano nam ze wszystko dobrze, a dzidzia dzielnie glowkowo ustawiona.
Chcielismy zobaczyc sale porodowa, ale powiedzieli ze nie pokazuja i dali nam adres internetowy gdzie mozemy to obejrzec, no tak, ale to nie to samo. A ja juz tak sie boje:szok:.
A dzisiaj mam jeszcze spotkanie z moja polazna.
Moja namietnosc do lodow zakonczyla sie bolem gardla:wściekła/y::eek:. Mam nadzieje ze to przejdzie, bo chcialabym byc w dobrej kondycji na czas porodu.

Maggusia zycze udanych wakacji, odpoczywaj w Grecji i wracaj szybko

Izusia nic dziwnego ze dni wam szybko mijaja, w nowym domku zawsze jest cos do zrobienia, mam nadzieje ze wasza impreza bedzie fajowa, 3 w 1 to powinna byc potrojnie udana:-D:tak:

Fittney witaj na forum, musisz uwazac na siebie i sprawdzic co sie dzieje, ale nie licz ze tu latwo trafisz do ginekologa

Belka ja dostalam taka torbe Bounty w szpitalu, ale tam glownie byly jakies ulotki, informacje, a probek niewiele, moze to cos innego:confused:

Pozdarwiam i zycze milego dnia, to znaczy popoludnia...

reklama
BELKA-JA TEZ DOSTALAM TAKA PACZKE PRZED PORODE ALE NIE ZA DUZO W NIEJ BYLO DOPIERO TE W SZPITALU BYLY WYPASIONE:-D DOSTALAM TRZY Z PROSZKAMI PLYNAMI DO PRANIA PIELUSZKAMI SZAMPONAMI OLIWKAMI NO PO PROSTU CALA WYPRAWKA DLA DZIDZI:tak:

IZUS - DZIEKUJE CI SERDECZNIE ZA WSPARCIE JESTES KOCHANA , PRZEKAZ DLA MEZA ODE MNIE ZYCZENIA TEZ, SUPER ZE JUZ WAM FAJNIE W NOWYM DOMKU BARDZO SIE CIESZE

BUZIACZEK- FAJNIE ZE JESTES TAKA POZYTYWNA SUPER CZYTA SIE TWOJE POSTY POZDRAWIAM SERDECZNIE

MAGGUSIA-SKARBIE MILEGO ODPOCZYNKU W SLONECZNEJ GRECJI:-)

MAXIN-JAK URODZINKI NATALKI SIE UDALY

KALUSIA- GDZIE SIE PODZIEWASZ BO MUSZE Z TOBA POROZMAWIAC KOCHANA ;-)
NAFNIA-OJ SPIJ KOCHANA SPIJ LEPIEJ JUZ NIE BEDZIE:-D JAK TO SMIEJE SIE MOJA SIOSTRA DOPIERO SIE ZACZNIE PO NARODZINACH MALENSTWA:-), A NA SALI PORODOWEJ MOZE AKURAT BYL POROD DLATEGO WAS NIE WPUSCILI ROZNIE BYWA MOZE AKURAT KTOS KRZYCZAL I NIE CHCIELI WAS PRZESTRASZYC:laugh2:, JA BYLAM PRZED PORODEM ALE POWIEM SZCZERZE ZE ZA WIELE MI TO NIE DALO JAK JUZ SAMA RODZILAM :laugh2: WSZYSTKO BYLO MI JEDNO GDZIE ABY JUZ MINELO:laugh2:

FITTNEY- OJ TU Z TYMI GINEKOLOGAMI TO MASAKRA JA BYLAM DAWNO TEMU ZROBIC CYTOLOGIE I DO TEJ PORY WYNIKU JESZCZE NIE MAM ALE TERAZ JESTEM W PL TO POJDE :tak:,

POZDRAWIAM

Do góry